Десен Волан
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Десен Волан
Здравейте колеги! Искам да ви попитам дали е рисковано да се обърне десния волан с ляв. Какви са плюсовете и минусите? И горе-долу срещу каква сума могат да го обърнат?? Интересувам се, защото в Англия колите са много по евтини от обикновеното.
Последна промяна ka1ZeR на 02 Фев 2009, 21:32, променена общо 1 път
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Плюсовете са ако не те мързи и прочетеш малко по-надолу същия подфорум...минусите са - като те награбят ей ся спамерите от форума...общо взето тва е 

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
ами цената е според колата,колко по-нова толко по-скъпо.ина4е 4увам разни неща за цени между 1000 и 3000лв
колко са верни тея слухове незнам,но мой приател от Бургас ги прави малко под тази цена с мои 4асти разбира се
колко са верни тея слухове незнам,но мой приател от Бургас ги прави малко под тази цена с мои 4асти разбира се

- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
bavareca_86 написа:ами цената е според колата,колко по-нова толко по-скъпо.ина4е 4увам разни неща за цени между 1000 и 3000лв
Така е за цените на колите ! За обръщане на волана май няма човек повече от мен да распитва тук и в други форуми и още каде ли не. В общи линии няма смисал да се прави тая процедура. Трябва да се сменят и пипат по колата толкова детаили, че незнам такав маистор да разбира от ходова част, ел. инсталации и т.н. еднакво добре !

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
всичко зависи от самият модел.При някой е супер лесно и си заслужава,пък ако си намериш и частите тънкана е супер.например при Е46 си е гадничко.Много по лесно е например при А3,фрлилендъра също е лесен................
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
плюса е само един - цената е с 30% по-ниска от EU...
минуси:
колегите от форума те взимат на подбив
не можеш да подкараш колата веднага след покупката
обикаляш моргите минимум 2 месеца за части
самия ремонт е над месец (все изкача нещо в последния момент)
крайния продукт в 99.9% от случаите дава дразнещи дефекти - течове, шумове, компромиси...
като отидеш някъде (с ЕТК) да ти поръчват части и по твоето шаси ти поръчват като за десен волан (например огледало, различни са..
)
ако споделиш за каква кола си се насочил, мога да те ориентирам в цените (само за БМВ и МИНИ)...
минуси:
колегите от форума те взимат на подбив

не можеш да подкараш колата веднага след покупката

крайния продукт в 99.9% от случаите дава дразнещи дефекти - течове, шумове, компромиси...
като отидеш някъде (с ЕТК) да ти поръчват части и по твоето шаси ти поръчват като за десен волан (например огледало, различни са..

ако споделиш за каква кола си се насочил, мога да те ориентирам в цените (само за БМВ и МИНИ)...
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
от отговорилите един не видях да го е зел на подбивkubica написа:плюса е само един - цената е с 30% по-ниска от EU...
минуси:
колегите от форума те взимат на подбив![]()
не можеш да подкараш колата веднага след покупката![]()
като отидеш някъде (с ЕТК) да ти поръчват части и по твоето шаси ти поръчват като за десен волан (например огледало, различни са..)
ти кола внос я ми покажи един дето я е подкарал веднага
как реши 4е е минимум 2 месеца обикалянето,като 4асти за това нещо се намират само за няколко дена из форума,аз ли4но си намерих за е39 то4но за 30мин,и след 2 дена ми ги пратиха

самия ремотн е максимум 3-4 дена според майстора,явно твоя е от най-добрите след като е месец
за дефектите ти ли4но изпитал ли си го 4е даваш акъли?
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
колега, пиша само от опит:
мои колеги от фирмата се "изхитриха" и си купиха такива коли.
Е39-540i-99' - леко чукната, та даже виде фейслифт
и
Х5-4.6is - 02' - без забележки - точно с нея се озорихме
правихме ги сами, без майстор, във фирмения подземен гараж (не сме автосервиз или нещо от рода
) и наистина трудно намерихме части. сменят се бая неща. дупчихме купето по български начин и т.н.
арматурното табло (новото) скърца и скърца от някъде (3 пъти го сваляхме), чистачките (след обръщането) издават чукащи звуци в крайните позиции...
например не можахме да намерим такова централно барче и сега лоста за ръчната си остана от другата страна, откъм дето седи мацката..
така, че не говоря празни приказки - просто споделям. мисля, че колегата, след като е пуснал пост, има право да изслуша всички мнения, дори и моето непрофесионално такова. знам че има вече и специализирани майстори дето се занимават с тази услуга (ние го правихме септември, октомври и тогава не намерихме) ама и те искат пари, нали цялата гяволия е да се спеси некой лев...
мои колеги от фирмата се "изхитриха" и си купиха такива коли.
Е39-540i-99' - леко чукната, та даже виде фейслифт
и
Х5-4.6is - 02' - без забележки - точно с нея се озорихме
правихме ги сами, без майстор, във фирмения подземен гараж (не сме автосервиз или нещо от рода

арматурното табло (новото) скърца и скърца от някъде (3 пъти го сваляхме), чистачките (след обръщането) издават чукащи звуци в крайните позиции...
например не можахме да намерим такова централно барче и сега лоста за ръчната си остана от другата страна, откъм дето седи мацката..
така, че не говоря празни приказки - просто споделям. мисля, че колегата, след като е пуснал пост, има право да изслуша всички мнения, дори и моето непрофесионално такова. знам че има вече и специализирани майстори дето се занимават с тази услуга (ние го правихме септември, октомври и тогава не намерихме) ама и те искат пари, нали цялата гяволия е да се спеси некой лев...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
тез коли освен за донори за друго не стават,и куп безполезни части остават
освен рейките от м3,че поне се продават в австралия 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Няма неща които да не стават, но дали си заслужава. И да ти кажа според мен, не! Цената за частите които ще закупиш, цената за интервенцията която ще се направи, както и крайния недотам задоволителен резултат, който ще получиш са критерии които не могат да оборят тезата че е по-добре да си вземеш кола с ляв волан и да избегнеш всички главоболия. Та и крайната цена на двете коли ако погледнеш става една и съща, даже понякога "момата англичанка" може да се окаже и по-скъпа на финала, както и по-малко надеждна
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
принципно Явор е прав ма донекаде,щото ако си докараш акцизна кола и си минеш метър с акциза ти излиза доста по евтино да намериш 4астите и някой добър майстор да ти обарне волана 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dieselboy написа:кола с обратен бате ако зимаш или свиквай да си я караш така или я продавай!Това е голяма щуротия с обръщането да ти кажа!особенно ако е автоматик много лесно се свиква да се кара с десен.
А баш - аз си взех мойта бричка за 2000 паунда и докарвнето на половин цена (4е се возиха хора) - за обръщане и не мисля - тия пари ще ги инвестирам в бензин , а след 2 години ще я продам на циганите за пак същите пари и ще си взема "нормална" 530 бензинка

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dinkomg написа:Няма неща които да не стават, но дали си заслужава. И да ти кажа според мен, не! Цената за частите които ще закупиш, цената за интервенцията която ще се направи, както и крайния недотам задоволителен резултат, който ще получиш са критерии които не могат да оборят тезата че е по-добре да си вземеш кола с ляв волан и да избегнеш всички главоболия. Та и крайната цена на двете коли ако погледнеш става една и съща, даже понякога "момата англичанка" може да се окаже и по-скъпа на финала, както и по-малко надеждна
... и по-малко акцизна

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2