Климатици или ГАЗ централно ???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Климатици или ГАЗ централно ???

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Фев 2009, 1:09

Та колеги дилемата ми е голяма,тъй като се сдобих с ново жилище,сградата е газифицирана,и парното в апартамента е на газ всичко минава през Газовото котле,но аз се чуда дали да сложа газово котле или климатици и боилер,това което ме накара да се замислям е и факта,че като спре тока спира и котлето защото запалването е на ток,а и жегите лятото са си големи и без климатик,сещате се.
Бих се радвал да споделите опи или просто някакво мнение,да кажа само че едно газово котле е около 2000 лева
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: Климатици или ГАЗ централно ???

Мнение от Archangel » 06 Фев 2009, 1:50

Scott написа:Та колеги дилемата ми е голяма,тъй като се сдобих с ново жилище,сградата е газифицирана,и парното в апартамента е на газ всичко минава през Газовото котле,но аз се чуда дали да сложа газово котле или климатици и боилер,това което ме накара да се замислям е и факта,че като спре тока спира и котлето защото запалването е на ток,а и жегите лятото са си големи и без климатик,сещате се.
Бих се радвал да споделите опи или просто някакво мнение,да кажа само че едно газово котле е около 2000 лева

Ами то и един хубав инверторен климатик ти отива към 1800лв. с външното тяло и монтажа. И това е сравнително слаб - с мощност колкото да отоплява/охлажда кубатурата на една стая.
Аз имам 3 в моя апартамент - един в спалнята - с отопляема мощност за спалнята и хола.
И 2 LG Artcool за другите две стаи - сметките за ток не са високи.
Но в сравнение със сметките за газ не знам.
Аз съм предоволен от климатиците и парно не използвам.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 06 Фев 2009, 1:58

Ако имаш възможност си сложи и двете. Аз лично имам същата задача и реших да сложа и климатици и газ.
Газ за топло, а климатика ще го ползвам лятото.

Просто с климатика няма да е така топло в стаята както с радиатори.
При отпление с климатик ако сте забелязали топлината се издига в горната част, а в долната е по студено. Така като легнеш все едно си на студено. Докато с другия вариант е съвсем различно.
Предимство, е че ще имаш топла вода на воля и може да ползвате газ и за готвене.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 06 Фев 2009, 10:15

Ние сме инвеститори в жилищна сграда, звънни ми и ще ти обясна....
Много ми е рано за дълго писане...

Иван 0878280238 или 0899177666

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 318i 143PS
Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят

Мнение от kubica » 06 Фев 2009, 10:17

колега, само да ти кажа, че като спре тока, спира и газта и газовото колте, така че добре е да имаш и камина... 8)
иначе аз съм на електрическо котле 12квт и съм супер доволен...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Фев 2009, 10:25

аз правих едни сметки и газта не ми излезе!
верно ,че трябваше да преоборудвам изцяло да купувам газово котле,газова печка,газов бойлер...!! газта изобщо не е вече толкова евтина и това се доказва,че в новите кооперации под 5% се включват и отделно в банкя се откачиха маса народ ,а там беше първото газифициране.
климатика също спира без ток-не го забравяй....!
аз се грея на камина,ел.котле или климатици-зависи от кефа и съм много доволен. лятото-солари на покрива за водата в банята.
ако решиш да си на климатици-купи си качествени инвертори! ма качествени! не че мидята или някоя друга евтина марка няма да те сгрее ,но ще е до -5! после става драма! огледай мицубиши,дайкин,фуджицо....!
ако случайно решиш камина да слагаш-само от пиазета!!нищо друго!
http://www.artpro.bg/bg/fireline
5та година-просто ше се пръсна от кеф....! в кооперацията имаме представени всички модели на българският пазар-само тва е истината...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Фев 2009, 11:25

За камина място нема :) ако беше само един апартамент щях да сложа и климатици и Котле но те са 2 :D и сещате се съми,мисля,че климатиците ще деянат защото и 2 та апартамента са вътрешни само с една външна стена,а и не са по 100 квадрата,а за газта нямам никаква идея какви ще са сметките и т,н
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 06 Фев 2009, 15:53

аз съм на климатици в нас и съм мн доволен! мога да си управлявам сметката за ток, правя си сметката- като имам пари- пускам, като нямам - спирам. на газ съм чувал, че е добре, ама никога не съм ползвал....камината е за къща, за апартамент е ненужен лукс, който ще ползваш точно два пъти в годината.
наистина огледай се за качествени климатици, ако ще празчиташ основно на тях за отопление. и търси да се безшумни, че иначе пнощем си е кофти

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 06 Фев 2009, 17:29

SKISA написа:.
ако решиш да си на климатици-купи си качествени инвертори! ма качествени! не че мидята или някоя друга евтина марка няма да те сгрее ,но ще е до -5! после става драма! огледай мицубиши,дайкин,фуджицо....!

Аз също съм твърдо за климатици... В нас съм с ето
това
тук не се вижда добре, много е скапана снимката, но климатикът е супер красив, с огледален преден панел, в големите студове никакви проблеми, пък лятото, за 5 минути става 15 градуса... там сто системи има, пречистващи филтри, настройки... вярно, че този е малко големичък, ма така трябва, по-добре по-мощен, да няма проблеми...него можеш да го намалиш, ма като ти е слабичък...има такива огледални и 12-ки...
Абе фенка съм на LG, това е... Предлагат и едни дето са като картина...ма чак пък толкоз...
http://www.izoklima.eu/klimatik-LG-A12AW.html
Последна промяна Apassionata на 06 Фев 2009, 17:35, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 06 Фев 2009, 17:35

Аз съм твърдо против климатиците, даже ги и мразя, бих ти препоръчъл да ги ползваш в неизбежния случай, единствено за охлаждане, но този въриант включва оборудване с газова инсталация и закупуване и на климатици :roll:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Фев 2009, 17:38

ще ме разочаровате с този спор
няма ли някой на ГАЗ? Газта би трябвало да е много по-евтина и ефективна зимата от климатиците. Иначе и аз ползвам климатици поради липса на друга алтернатива. Само панасоник, инверторни - зимата не са спирали т.е. до -15 няма проблеми

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 06 Фев 2009, 17:45

Tod написа:Аз съм твърдо против климатиците, даже ги и мразя, бих ти препоръчъл да ги ползваш в неизбежния случай, единствено за охлаждане, но този въриант включва оборудване с газова инсталация и закупуване и на климатици :roll:

ако обясниш и що ги мразиш... :roll: Обикновено така реагират хората, които твърдят, че през лятото с климатик се настивало, духало в кръста и кво беше още... Е, естествено, ако направиш наистина 15 градуса в стаята а навън е 38.... може и да настинеш... Освен това климатиците имат поне две системи за настройване на въздушния поток и като го насочиш натам, накъдето искаш, няма проблеми. Както каза колегата по-горе, можеш да си регулираш кога да го пускаш, кога не... общо взето... това според мен е най-икономичния начин на отопление. Живяла съм на Тец, в кооперация без Тец, на маслен радиатор, и с газова печка съм се топлила, общо взето съм минала през всякакъв вид отопление / без Газ/... има едни много симпатични малки радиаторчета на ток за под прозорците, май само тях не съм ползвала...
Предимството на климатика е, че като го включиш, ако случайно цял ден не работил през зимата, изключително бързо се затопля... поне два пъти по-бързо от какъвто и да е друг отоплителен уред. Да не говорим пък лятото какъв кеф е... И пак казвам, трябва да е съобразен с големината на помещението и да е една идея по-мощен...

П.П. Не знам колко е икономично с газ, само да споделя, че един приятел с къща, отоплаеми два етажа, общо 160 кв.м макс... последния месец лееко получи сърцебиене от сметката - 730 лева... последвано от моментна кинтонемия :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Фев 2009, 17:56

Apassionata написа:
SKISA написа:.

Аз също съм твърдо за климатици... В нас съм с ето
това
тук не се вижда добре, много е скапана снимката, но климатикът е супер красив, с огледален преден панел, в големите студове никакви проблеми, пък лятото, за 5 минути става 15 градуса... там сто системи има, пречистващи филтри, настройки... вярно, че този е малко големичък, ма така трябва, по-добре по-мощен, да няма проблеми...него можеш да го намалиш, ма като ти е слабичък...има такива огледални и 12-ки...
Абе фенка съм на LG, това е... Предлагат и едни дето са като картина...ма чак пък толкоз...
http://www.izoklima.eu/klimatik-LG-A12AW.html

E, и два от моите са същите...малко съм поизлъгал за цената :roll:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 06 Фев 2009, 18:07

Archangel написа:E, и два от моите са същите...малко съм поизлъгал за цената :roll:

огледални ли? То не знам, ако нямаше такъв дизайн... онези белите, които след нам си колко време стават я жълти, я сиви... особено на някаква по-тъмна стена и липса на каквото и да е друго бяло в интериора... малко като ... случайно лепнати седят...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Фев 2009, 18:19

Ами така м/у газта и климатиците аз избирам термопомпата,а да видиме сега какво ще кажете! :roll:
Колега огледал ли си всички възможни алтернативи за отопление?
Мога да ви дръпна една лекцийка за различните варянти,но в момента имам работа.Довечера ще поразясня различните + и - на климатика,газта,метана,твърдото гориво,слънчевите колектори и онуй чудо все още немного известно на бг пазара термопомпата.
От коята м/у съм участвал в монтажа на най-голямата в БГ,а май и на балканите 1 мегават! :shock:
Айде до после! ;)

Следваща

Назад към Извън Темата