Климатици или ГАЗ централно ???
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Климатици или ГАЗ централно ???
Та колеги дилемата ми е голяма,тъй като се сдобих с ново жилище,сградата е газифицирана,и парното в апартамента е на газ всичко минава през Газовото котле,но аз се чуда дали да сложа газово котле или климатици и боилер,това което ме накара да се замислям е и факта,че като спре тока спира и котлето защото запалването е на ток,а и жегите лятото са си големи и без климатик,сещате се.
Бих се радвал да споделите опи или просто някакво мнение,да кажа само че едно газово котле е около 2000 лева
Бих се радвал да споделите опи или просто някакво мнение,да кажа само че едно газово котле е около 2000 лева
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: Климатици или ГАЗ централно ???
Scott написа:Та колеги дилемата ми е голяма,тъй като се сдобих с ново жилище,сградата е газифицирана,и парното в апартамента е на газ всичко минава през Газовото котле,но аз се чуда дали да сложа газово котле или климатици и боилер,това което ме накара да се замислям е и факта,че като спре тока спира и котлето защото запалването е на ток,а и жегите лятото са си големи и без климатик,сещате се.
Ами то и един хубав инверторен климатик ти отива към 1800лв. с външното тяло и монтажа. И това е сравнително слаб - с мощност колкото да отоплява/охлажда кубатурата на една стая.
Аз имам 3 в моя апартамент - един в спалнята - с отопляема мощност за спалнята и хола.
И 2 LG Artcool за другите две стаи - сметките за ток не са високи.
Но в сравнение със сметките за газ не знам.
Аз съм предоволен от климатиците и парно не използвам.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Ако имаш възможност си сложи и двете. Аз лично имам същата задача и реших да сложа и климатици и газ.
Газ за топло, а климатика ще го ползвам лятото.
Просто с климатика няма да е така топло в стаята както с радиатори.
При отпление с климатик ако сте забелязали топлината се издига в горната част, а в долната е по студено. Така като легнеш все едно си на студено. Докато с другия вариант е съвсем различно.
Предимство, е че ще имаш топла вода на воля и може да ползвате газ и за готвене.
Газ за топло, а климатика ще го ползвам лятото.
Просто с климатика няма да е така топло в стаята както с радиатори.
При отпление с климатик ако сте забелязали топлината се издига в горната част, а в долната е по студено. Така като легнеш все едно си на студено. Докато с другия вариант е съвсем различно.
Предимство, е че ще имаш топла вода на воля и може да ползвате газ и за готвене.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ние сме инвеститори в жилищна сграда, звънни ми и ще ти обясна....
Много ми е рано за дълго писане...
Иван 0878280238 или 0899177666
Много ми е рано за дълго писане...
Иван 0878280238 или 0899177666
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
колега, само да ти кажа, че като спре тока, спира и газта и газовото колте, така че добре е да имаш и камина...
иначе аз съм на електрическо котле 12квт и съм супер доволен...

иначе аз съм на електрическо котле 12квт и съм супер доволен...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз правих едни сметки и газта не ми излезе!
верно ,че трябваше да преоборудвам изцяло да купувам газово котле,газова печка,газов бойлер...!! газта изобщо не е вече толкова евтина и това се доказва,че в новите кооперации под 5% се включват и отделно в банкя се откачиха маса народ ,а там беше първото газифициране.
климатика също спира без ток-не го забравяй....!
аз се грея на камина,ел.котле или климатици-зависи от кефа и съм много доволен. лятото-солари на покрива за водата в банята.
ако решиш да си на климатици-купи си качествени инвертори! ма качествени! не че мидята или някоя друга евтина марка няма да те сгрее ,но ще е до -5! после става драма! огледай мицубиши,дайкин,фуджицо....!
ако случайно решиш камина да слагаш-само от пиазета!!нищо друго!
http://www.artpro.bg/bg/fireline
5та година-просто ше се пръсна от кеф....! в кооперацията имаме представени всички модели на българският пазар-само тва е истината...
верно ,че трябваше да преоборудвам изцяло да купувам газово котле,газова печка,газов бойлер...!! газта изобщо не е вече толкова евтина и това се доказва,че в новите кооперации под 5% се включват и отделно в банкя се откачиха маса народ ,а там беше първото газифициране.
климатика също спира без ток-не го забравяй....!
аз се грея на камина,ел.котле или климатици-зависи от кефа и съм много доволен. лятото-солари на покрива за водата в банята.
ако решиш да си на климатици-купи си качествени инвертори! ма качествени! не че мидята или някоя друга евтина марка няма да те сгрее ,но ще е до -5! после става драма! огледай мицубиши,дайкин,фуджицо....!
ако случайно решиш камина да слагаш-само от пиазета!!нищо друго!
http://www.artpro.bg/bg/fireline
5та година-просто ше се пръсна от кеф....! в кооперацията имаме представени всички модели на българският пазар-само тва е истината...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
За камина място нема
ако беше само един апартамент щях да сложа и климатици и Котле но те са 2
и сещате се съми,мисля,че климатиците ще деянат защото и 2 та апартамента са вътрешни само с една външна стена,а и не са по 100 квадрата,а за газта нямам никаква идея какви ще са сметките и т,н

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
аз съм на климатици в нас и съм мн доволен! мога да си управлявам сметката за ток, правя си сметката- като имам пари- пускам, като нямам - спирам. на газ съм чувал, че е добре, ама никога не съм ползвал....камината е за къща, за апартамент е ненужен лукс, който ще ползваш точно два пъти в годината.
наистина огледай се за качествени климатици, ако ще празчиташ основно на тях за отопление. и търси да се безшумни, че иначе пнощем си е кофти
наистина огледай се за качествени климатици, ако ще празчиташ основно на тях за отопление. и търси да се безшумни, че иначе пнощем си е кофти
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
SKISA написа:.
Аз също съм твърдо за климатици... В нас съм с ето
това
тук не се вижда добре, много е скапана снимката, но климатикът е супер красив, с огледален преден панел, в големите студове никакви проблеми, пък лятото, за 5 минути става 15 градуса... там сто системи има, пречистващи филтри, настройки... вярно, че този е малко големичък, ма така трябва, по-добре по-мощен, да няма проблеми...него можеш да го намалиш, ма като ти е слабичък...има такива огледални и 12-ки...
Абе фенка съм на LG, това е... Предлагат и едни дето са като картина...ма чак пък толкоз...
http://www.izoklima.eu/klimatik-LG-A12AW.html
Последна промяна Apassionata на 06 Фев 2009, 17:35, променена общо 1 път
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Аз съм твърдо против климатиците, даже ги и мразя, бих ти препоръчъл да ги ползваш в неизбежния случай, единствено за охлаждане, но този въриант включва оборудване с газова инсталация и закупуване и на климатици 

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
Tod написа:Аз съм твърдо против климатиците, даже ги и мразя, бих ти препоръчъл да ги ползваш в неизбежния случай, единствено за охлаждане, но този въриант включва оборудване с газова инсталация и закупуване и на климатици
ако обясниш и що ги мразиш...

Предимството на климатика е, че като го включиш, ако случайно цял ден не работил през зимата, изключително бързо се затопля... поне два пъти по-бързо от какъвто и да е друг отоплителен уред. Да не говорим пък лятото какъв кеф е... И пак казвам, трябва да е съобразен с големината на помещението и да е една идея по-мощен...
П.П. Не знам колко е икономично с газ, само да споделя, че един приятел с къща, отоплаеми два етажа, общо 160 кв.м макс... последния месец лееко получи сърцебиене от сметката - 730 лева... последвано от моментна кинтонемия

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Apassionata написа:SKISA написа:.
Аз също съм твърдо за климатици... В нас съм с ето
това
тук не се вижда добре, много е скапана снимката, но климатикът е супер красив, с огледален преден панел, в големите студове никакви проблеми, пък лятото, за 5 минути става 15 градуса... там сто системи има, пречистващи филтри, настройки... вярно, че този е малко големичък, ма така трябва, по-добре по-мощен, да няма проблеми...него можеш да го намалиш, ма като ти е слабичък...има такива огледални и 12-ки...
Абе фенка съм на LG, това е... Предлагат и едни дето са като картина...ма чак пък толкоз...
http://www.izoklima.eu/klimatik-LG-A12AW.html
E, и два от моите са същите...малко съм поизлъгал за цената

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
Archangel написа:E, и два от моите са същите...малко съм поизлъгал за цената
огледални ли? То не знам, ако нямаше такъв дизайн... онези белите, които след нам си колко време стават я жълти, я сиви... особено на някаква по-тъмна стена и липса на каквото и да е друго бяло в интериора... малко като ... случайно лепнати седят...
Ами така м/у газта и климатиците аз избирам термопомпата,а да видиме сега какво ще кажете!
Колега огледал ли си всички възможни алтернативи за отопление?
Мога да ви дръпна една лекцийка за различните варянти,но в момента имам работа.Довечера ще поразясня различните + и - на климатика,газта,метана,твърдото гориво,слънчевите колектори и онуй чудо все още немного известно на бг пазара термопомпата.
От коята м/у съм участвал в монтажа на най-голямата в БГ,а май и на балканите 1 мегават!
Айде до после!

Колега огледал ли си всички възможни алтернативи за отопление?
Мога да ви дръпна една лекцийка за различните варянти,но в момента имам работа.Довечера ще поразясня различните + и - на климатика,газта,метана,твърдото гориво,слънчевите колектори и онуй чудо все още немного известно на бг пазара термопомпата.
От коята м/у съм участвал в монтажа на най-голямата в БГ,а май и на балканите 1 мегават!

Айде до после!

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3