Палене след 4 месеца покой?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

UFO Pilot
Аватар

Палене след 4 месеца покой?

Мнение от Azrail » 07 Фев 2009, 19:27

Здравейте,

Не съм си палил колата от октомври. Сега да отида просто да врътна ключа или има някакви неща, които е добре да се направят за колата, преди да завъртя на стартер?
Не съм точил масло, антифриз, никакви течности. Колата е държана в гараж.
S54B32 е двигателя, ако има някакви особености специално за него, моля - споделете.
Ще се радвам на всякакви коментари и мнения по въпроса. Нека да се постараем да сме градивни - може да се получи хубава тема и да я метна в "Полезна информация". Спомням си, че има тук-таме писани неща, но като фрагменти; не си спомням да е имало цяла тема и нека обединим нещата в една.

П.П. Адски тъпо е по принцип да не се пали кола толкова време, знам, ама "днеска, утре" си викам ... ей го, 4 месеца станаха вече...
П.П.П. Има някои "tips&tricks", за които знам, но ще е хубаво да понауча още нещо, ако има.
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 07 Фев 2009, 19:34

Ако си откачил акомулатора преди 4-ри месеца сега само отиваш закачаш го даваш на контакт няколко секунди и завърташ

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 07 Фев 2009, 19:35

Единственото, което мога да кажа по темата от личен опит е че е добра идея когато отидеш да я палиш да имаш под ръка резервен добре зареден акумулатор, защото е много вероятно да качи гориво трудно и да се наложи да въртиш доста.

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 07 Фев 2009, 19:36

BT9028BA написа:Ако си откачил акомулатора преди 4-ри месеца сега само отиваш закачаш го даваш на контакт няколко секунди и завърташ

Не съм. Кво правя тогава?
И говорех за някакви профилактики по системите/мотора дали има по-специфични, дали има необходими или препоръчителни такива и тн...
MORE BEER!

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 07 Фев 2009, 19:49

Според мен няма какво да му правиш - отиваш и вътриш (може да изчакаш малко на контакт).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 07 Фев 2009, 19:51

Единственото, което се сещам е да сипеш някаква добавка в резервоара да разложи "гняста", която неминуемо се е наслоила по дъното от готините ни горива...! :roll:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 07 Фев 2009, 19:58

След 4 месеца престой акУмулатора няма ли да се е разредил?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Фев 2009, 20:05

Ами това за добавката е наложително ,да не кажа задължително :yes: Колегите вече са споменали акумулатора,че трябва да е добре зареден,защото най вероятно се е поразредил и другото което се сещам след палене да не се подава никаква газ докато не се качи маслото навсякъде...и май е това :roll: .Палил съм мотор след 4 годишен престой (верно на жигула) и освен ново масло по рабираеми причини друга профилактика не съм правил и си запали като пич :mhihi: .Това все пак е ///М3,ама престоя не е кой знае колко дълъг ,за да се разсъхнат някакви ключови гумени гарнитури "О" пръстени и тем подобни...Та въртиш смело и после фън по улиците :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 07 Фев 2009, 20:07

сипи малко масло в двигатела, че се е стекло и лошо. или разклати колата.. аз поне така бих направил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Фев 2009, 20:11

BMW-E39 написа:сипи малко масло в двигатела, че се е стекло и лошо. или разклати колата.. аз поне така бих направил

Абе от това няма особен смисъл,щото маслото така или иначе няма как да смаже лагерите....А че се стекло,стекло се е,но е почти безсмислено да се клати колата,щото то ше си се климбичка в картера и нищо повече.. :) То по принцип се сипва и по няколко милилитра директно в цилиндрите през свещите,ама тук не говорим за толкова дългогодишен престой.. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 07 Фев 2009, 20:17

тъй като бензина е доста поизветрял за 4 месеца, аз бих допълнил резервоара със 100 октанов. в упътванията пише да не се ползват никакви добавки за гориво!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 07 Фев 2009, 20:29

g-powerr написа:тъй като бензина е доста поизветрял за 4 месеца, аз бих допълнил резервоара със 100 октанов. в упътванията пише да не се ползват никакви добавки за гориво!
Пише да не се сипват добавки поради простата причина, че след като боклуците се отделят от стените и дъното на резервоара-минават през горивопроводи, дюзи и може да стане работата по-зле и да запушат нещо!
Аз по принцип съм ЗА добавките, но не веднъж в годината, а по-периодично-повишават малко октана и почистват инжекциона и т.н.
А относно допълването с 100 октана :yes: , не вярвам колегата да сипва на този мотор 95!?
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Фев 2009, 20:31

Какви добавки бе? :banghead:

Азриле, сипваш "свеж" бензин, след това както ти казаха вземи под ръка кабели и акумулатор зареден.
Хубаво е малко да повърти на стартер преди да запали, но така или иначе ще ти се наложи да повърти докато покачи, за това я палиш и я оставаш на празен ход да поработи докато излезе от синята зона.
След това в първия сервиз да ти сменят горивния филтър и да проверят как е сместа. Това е ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 07 Фев 2009, 20:37

///peter написа:Какви добавки бе? :banghead:

Азриле, сипваш "свеж" бензин, след това както ти казаха вземи под ръка кабели и акумулатор зареден.
Хубаво е малко да повърти на стартер преди да запали, но така или иначе ще ти се наложи да повърти докато покачи, за това я палиш и я оставаш на празен ход да поработи докато излезе от синята зона.
След това в първия сервиз да ти сменят горивния филтър и да проверят как е сместа. Това е ;)
Не се ядосвай бе колега!
Верно ли ще се наложи да повърти и какво ще подкача, това да не е Жига....и като му "сменят филтъра в първия сервиз" после дали новия няма да се задръсти от готината смес в резервоара....!???
Тази кола пали като и покажеш ключа според мен, ако ще и след 1 год.престой-само ток да има! ;)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Фев 2009, 20:56

няма какво да му е станал толкова и на бензина, все пак не е стояла с отворена капачна на резервоара
ако има някакви специални съвети за дизелов автомобил, давайте че скоро и аз ще паля

Следваща

Назад към Извън Темата