разлика м/у българин и австриец
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
разлика м/у българин и австриец
та наблюденията са ми от това ч е в работата контактувам с 3ма и се запознах с още няколко мненията са на 2ма от шефовете ми и мои наблюдения и жена ми също дава мнение
1 + на австрииците : стремят се да са максимално прецизини и гледат да си завършат напълно работата не я оставят за утре
2 много са старателни ако нещо не им е ясно докато не го намерят как става не вдигат глава от книгите
3 амбицията им е огромна винаги гледат да са номер 1 въс всичко
4 супер суетни са повече от жените (жена ми вика гледаи живеят сами без жените са тука ма няма да видиш косат да му стърчи или ризата изгладена на 2на 3 и аиде както аз викам като турим сако се невиди
5 хора нема такива националисти като тех кажи му че е германец и те е изгорил с кибритени клечки
6 доста възпитани са и никога неповишават тон
7 гледат да си заслужат парите и вършат работата за която им се плаща
8 лукави са повече от дявола
9 понасят критика ако са сгафили и е доказано че е тяхна грешка не се оправдават много
имат и още ма не се сещам
сега
-
1 двулични са яко ако се насереш отиват при шефа и небрежно питат бе еди си кои е направил еди си какво така ли е редно
2забиват си нож в гърба дори и между тях си
3 ако нещо се случи и тереа мигновенна реакция остават като насрани (не го пишело никаде как се правело в този случаи)
4 в старанието да са винаги първи изпадат в уникално насрани ситуации точно от пренатягане
5 всичко тяхно е наи добро пример неговат кола е наи бърза наи луксозна и какво се сетиш
6 ако нещо знае повече от мен никога няма да ми го каже дори и с горещо желязо да го имъчват
7 това работа в екип им е толкова далече колкото софия ню иорк
8 приятелството за тех е да те използват докато имат нужда после може и да не се сети кои си
9 у тех редко канат гости ако те поканят хапни си у вас
Попитах моя шеф какво мисли за тях ако има възможност би ли ни сменил и да има работници само австриици отг:
ти луд ли си тия буквояди излезе ли от стандарта му треа 1 ден да осмисли ситуацията да иазчете 5кг книги и да се допита до хед офиса грам творчество и мисъл не се влага
шефа ми казва 1 го возил в австрия с 160 в наи дясна лента и като го политал защо посред нощ кара толкова бързо в наи дясна лента отговора бил ми за не преча на движението -ами ако излезе лисица или друго животно какъв трафик посред нощ вика мурех от страх изтекат ли им договорите ги праща вкъщи
ако някои има други наблюдения може да сподели
1 + на австрииците : стремят се да са максимално прецизини и гледат да си завършат напълно работата не я оставят за утре
2 много са старателни ако нещо не им е ясно докато не го намерят как става не вдигат глава от книгите
3 амбицията им е огромна винаги гледат да са номер 1 въс всичко
4 супер суетни са повече от жените (жена ми вика гледаи живеят сами без жените са тука ма няма да видиш косат да му стърчи или ризата изгладена на 2на 3 и аиде както аз викам като турим сако се невиди

5 хора нема такива националисти като тех кажи му че е германец и те е изгорил с кибритени клечки
6 доста възпитани са и никога неповишават тон
7 гледат да си заслужат парите и вършат работата за която им се плаща
8 лукави са повече от дявола
9 понасят критика ако са сгафили и е доказано че е тяхна грешка не се оправдават много
имат и още ма не се сещам
сега
-
1 двулични са яко ако се насереш отиват при шефа и небрежно питат бе еди си кои е направил еди си какво така ли е редно
2забиват си нож в гърба дори и между тях си
3 ако нещо се случи и тереа мигновенна реакция остават като насрани (не го пишело никаде как се правело в този случаи)
4 в старанието да са винаги първи изпадат в уникално насрани ситуации точно от пренатягане
5 всичко тяхно е наи добро пример неговат кола е наи бърза наи луксозна и какво се сетиш
6 ако нещо знае повече от мен никога няма да ми го каже дори и с горещо желязо да го имъчват
7 това работа в екип им е толкова далече колкото софия ню иорк
8 приятелството за тех е да те използват докато имат нужда после може и да не се сети кои си
9 у тех редко канат гости ако те поканят хапни си у вас
Попитах моя шеф какво мисли за тях ако има възможност би ли ни сменил и да има работници само австриици отг:
ти луд ли си тия буквояди излезе ли от стандарта му треа 1 ден да осмисли ситуацията да иазчете 5кг книги и да се допита до хед офиса грам творчество и мисъл не се влага
шефа ми казва 1 го возил в австрия с 160 в наи дясна лента и като го политал защо посред нощ кара толкова бързо в наи дясна лента отговора бил ми за не преча на движението -ами ако излезе лисица или друго животно какъв трафик посред нощ вика мурех от страх изтекат ли им договорите ги праща вкъщи
ако някои има други наблюдения може да сподели
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Не всички българи си такива каквито ги описваш, предполагам и не всички австийци са такива. От човек до човек има голяма разлика.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тая година не можаха да ме изнервят-иначе от предишният път като бях успях здраво да ги намразя.....!!!
гадове са!!!
една овца ме наплю ,защото и направих забележка при спор за паркиране...!! тва във виена и се изплю ,но уцели предното стъкло,а не мен. толкова бях шокиран,че не успях да реагирам и да слеза да и счупа главата. после през открехнатият шибидах и налях каквито боклуци намерих по земята.....!!
другата овца беше собственичката на хотела/т.е. пансиона/. първо помисли ,че сме от GB , а като казах ,че сме от BG каза ,че талон за паркиране не ми трябва ,щото сме били бедни и немало да ме глобят....!!!
имат красиви жени!!!! щом по полето кравите почнат да стават по-красиви от жените-начи си в австрия!!!!!!!
гадове са!!!
една овца ме наплю ,защото и направих забележка при спор за паркиране...!! тва във виена и се изплю ,но уцели предното стъкло,а не мен. толкова бях шокиран,че не успях да реагирам и да слеза да и счупа главата. после през открехнатият шибидах и налях каквито боклуци намерих по земята.....!!
другата овца беше собственичката на хотела/т.е. пансиона/. първо помисли ,че сме от GB , а като казах ,че сме от BG каза ,че талон за паркиране не ми трябва ,щото сме били бедни и немало да ме глобят....!!!
имат красиви жени!!!! щом по полето кравите почнат да стават по-красиви от жените-начи си в австрия!!!!!!!
Всичко това , което си описал , зависи от личната дисциплина и възпитание на един човек.
Последна промяна ///sasho на 08 Фев 2009, 16:55, променена общо 1 път
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
относно работат в екип при нас някои ако хване чалъма на нещо винаги ще ти го каже и покаже зависливи сме но огромна част от това което знам и мога е благодрение на колеги чакаи австриец да те види в кафе и или ресторан и да каже ти онзи ден ми изми очите показа ми много неща сега аз черпя докато ние го правим аз съм купувал бутилка уиски само защото някои ме е научил на нещо дори и да ми се е развикал било е за добро
шефчето общува с много и различни австриици и щом тои вика че не са свет аз му вервам можеше да каже бе от вас нищу не стаа ще взема само австриици те по си траят ние пищим за кинти те взимат по малко или колкото нас и си траят
шефчето общува с много и различни австриици и щом тои вика че не са свет аз му вервам можеше да каже бе от вас нищу не стаа ще взема само австриици те по си траят ние пищим за кинти те взимат по малко или колкото нас и си траят
Последна промяна Мишу на 08 Фев 2009, 17:10, променена общо 3 пъти
За нас могат да бъдат написани много лоши работи като хора и повечето от тях ще са верни.Когато един Българин замине на запад и се опита да успее сам се получава ,но събере ли се с друг Българин ще го закъса.Ние не можеме да работиме в екип,защото винаги гледаме в паницата на другия.Не искаме ние да сме добре,а другия да е зле . тн.........

POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
SKISA написа:имат красиви жени!!!! щом по полето кравите почнат да стават по-красиви от жените-начи си в австрия!!!!!!!

А по темата,моите скромни впечатления от австрийциите потвърждават тези на колегата,че са големи националисти и големи работохолици.
Миналата година бях във Виена за някоклко дни на квартира при една лелка и като цяло ми се стори доста гостоприемна и любезна

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Мишу написа:относно работат в екип при нас някои ако хване чалъма на нещо винаги ще ти го каже и покаже зависливи сме но огромна част от това което знам и мога е благодрение на колеги чакаи австриец да те види в кафе и или ресторан и да каже ти онзи ден ми изми очите показа ми много неща сега аз черпя докато ние го правим аз съм купувал бутилка уиски само защото някои ме е научил на нещо дори и да ми се е развикал било е за добро
Егати - ти успя да изпишеш половин страницa , без нито един препинателен знак или главана буква

А по темата - хората са различни и генерализациите никога не са до край верни . За западняците като цяло обаче - лицемерието е издигнато в култ и от това никой не се разграничава.
Последна промяна acho.rs на 08 Фев 2009, 17:26, променена общо 1 път
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
През Австрия само съм минавал през далечната 1997 год. и единственият ми спомен е, че стана голям проблем, когато спряхме в някакво крайпътно заведение и исках да им ползвам тоалетната без да сядаме там. Отнесоха въпроса чак до управителката на заведението, която лично ми забрани да ползвам тоалетната. След това аз лично и старателно напоих една от саксиите с цветя на паркина. Добре, че не ме видяха навреме, щото като им знам прусашкия ред, сигурно щяха да ме приберат заради тази простащина.
12 мнения
• Страница 1 от 1