Относно актовете и лишаването от книжка..
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е53 4.4
- Мечтае да кара: Е60 V10
Относно актовете и лишаването от книжка..
Колеги мъчи ме един въпрос..
закона гласи, че при второ превишаване (от 20 до 30) глобата е 100 лв и лишаване за 1 месец..
това второ превишение в рамките на една година ли трябва да е или без значение, дори и да е преди няколко
закона гласи, че при второ превишаване (от 20 до 30) глобата е 100 лв и лишаване за 1 месец..
това второ превишение в рамките на една година ли трябва да е или без значение, дори и да е преди няколко

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Re: Относно актовете и лишаването от книжка..
Demo 9 написа: ...това второ превишение в рамките на една година ли трябва да е или без значение, дори и да е преди няколко
за съжаление си мисля че става въпрос за повторно превишане в рамките на 2 години

- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Закон за движение по пътищата написа:Допълнителни разпоредби
........................................
§ 6. По смисъла на този закон:
33. "Повторно" е нарушението, извършено в едногодишен срок, а в случаите по чл. 174, ал. 2 - в двегодишен срок от влизането в сила на наказателното постановление, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение. Когато наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, срокът започва да тече от неговото изтърпяване.
Vlados написа:Закон за движение по пътищата написа:Допълнителни разпоредби
§ 6. По смисъла на този закон:
33. "Повторно" е нарушението, извършено в едногодишен срок, а в случаите по чл. 174, ал. 2 - в двегодишен срок от влизането в сила на наказателното постановление, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение. Когато наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, срокът започва да тече от неговото изтърпяване.
ЗДвП написа:Чл. 174. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 1 до 12 месеца и глоба от 200 до 500 лв., който управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително, установена с медицинско изследване и/или с техническо средство, определящо съдържанието на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишвания въздух, а водач, придобил правоспособност за управление на моторни превозни средства от две години, и водач на моторно превозно средство за обществен превоз на хора и опасни товари - с лишаване от право да управлява моторно превозно средство от 2 до 12 месеца и глоба от 300 до 600 лв.
(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Когато нарушението по ал. 1 е извършено повторно, наказанието е лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от една до три години и глоба от 1000 до 2000 лв.
- Demo 9
- младши ентусиаст
-
Отървахме книжката
Вече бях замислил схеми как да се замразя за един месец
благодаря на всички отзовали се

Вече бях замислил схеми как да се замразя за един месец

благодаря на всички отзовали се

- Demo 9
- младши ентусиаст
-
ctokata написа:RAM-FR написа:Между 50 и 150 мисля, че е глобата за пресрочен акт, но не знам дали е само когато те хванат и ти напишат втори или като отидеш да си плащаш![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ти сериозно ли ?
Иначе всички като теб НЯМА да си плащаме....Аз имам съставен АКТ преди седмица и днес ходих да видя дали е излязло постановлението да мога да си го платя...казаха ми да проверя след седмица...

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2