Полукръгла спалня... Има ли смисъл..?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Полукръгла спалня... Има ли смисъл..?

Мнение от vesko06 » 10 Фев 2009, 19:00

Здравейте, обзавеждам си новият апартамент, и ми се върти една идея в главата за полугръгла спалня. Ето това имам в предвид:

Изображение
(извинявам се за детинския чертеж :uups: )

Та въпроса ми е, има ли смисъл да бъде така, спалнята ще е по-поръчка..! Удобно ли е да се спи така..? Другото, което ме притеснява, е че нз дали има такива матраци за такъв вид мебел в България? Ако да - къде ги продават? :help: Ако някой има такава спалня нека сподели... Мерси предварително :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 10 Фев 2009, 19:07

Аз лично не бих си направил такава спалня, мисля, че ще е е много неудобна за спане ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 10 Фев 2009, 19:07

Не.. няма... че ще изглежда атрактивно - да; ама помоему няма смисъл от такива "шукарии" - вземи си класическата голяма спалня - като гледам може да ти седи успоредно на джама ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 10 Фев 2009, 19:08

Веднъж съм спал на подобно НЕдоразумение (сам) и след като щях да падна няколко пъти и се преместих на един диван...Става въпрос за хотел в Румъния....Адски нефункционално е и не знам дали може да се свикне изобщо....Пък и ще ти свалят кожата за матрак по поръчка...
А ако не си сам на спалнята....
Последна промяна aygofan на 10 Фев 2009, 19:09, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 10 Фев 2009, 19:08

Може да се получи ефектно,но остава въпроса дали ще е ефективно.За да получиш реално използваема площ на тоя матрак ти трябва доста голям радиус.Опитай се да нанесеш един стандартен матрак в дъгата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Фев 2009, 19:11

Радиуса трябва да е 260, ако не и повече.. иначе се спи нормално ако е достатъчно голяма.
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Фев 2009, 19:13

Ам....Според мен като идея, с цел да бъде по- интересно и нестандартно не е зле, обаче като функционалност е гадно с кръглите спални. Защо ? Защото се губи много от мястото за човека и най-вече краката му при кръг/полукръг. Т.е. ако ще я използваш сам (което ниииииикак не ми се вявра :mhihi: ) може и да ти върши работа като спиш в идеалната и част, т.е. най-дългата възможна. Но при двама души винаги отиваш в "стеснената" част и става неудобно.

И пак зависи колко си висок де и колко голяма я направиш, но пак за да ти е удобна трябва да е огромна... Пробвала съм кръгла спална и не ми беше удобно никак... Постоянно се опитваш да спиш по средата.

Иначе не съм виждала да продават в готов вариант такава форма, но при поръчка може и да ти направят, след като правят кръгли :roll:

Това е от мен, успех с решението! ;)

пп. Аз лично бих те посъветвала един матрак 180/200 и спиш!! Аз се родих откакто си взех :mhihi: :mhihi:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Фев 2009, 19:16

:repost:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 10 Фев 2009, 19:23

Така, забравих да кажа, че от вратата до прозореца има гардероб :uups: Може би и размерите на стаята - ето редактирания "чертеж":
Изображение

Като се има в предвид, че аз съм 185 см :uups: В стаята мисля да има едно малко бюро, и естествено и нощните шкафчета.... Нямам си и на идея къде и как да сложа спалнята...? :help: Дори и да не е полукръгла... :(
Последна промяна vesko06 на 10 Фев 2009, 19:53, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Фев 2009, 19:44

А защо малко не улесниш "интериорните дизайнери",като дадеш и размерите на цялата стая и отсстоянията до нещата които вече са с ясно разположение :idea: И ще може да се намери решение :D .Успех в обзавеждането :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 10 Фев 2009, 19:53

Това, което е ясно къде ще стой съм го начертал :) Размерите съм ги дал по проект...! Нз какво друго мога да дам... :confused: Спалня, бюро и нощни шкафчета - това са нещата, които нз къде да сложа :(

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 10 Фев 2009, 19:54

според мен най-добре си сложи една класика 180х200 успоредно на прозореца и си ти и откъм удобство и откъм обзавеждане, а ако пък гардероба ти е с огледални врати ще стане убиец положението, особенно когато ... ;) ...ако ти харесва де!?...
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 10 Фев 2009, 19:56

vesko06 написа:Това, което е ясно къде ще стой съм го начертал :) Размерите съм ги дал по проект...! Нз какво друго мога да дам... :confused: Спалня, бюро и нощни шкафчета - това са нещата, които нз къде да сложа :(

спалнята перпендикулярно на гардероба (успоредно на прозореца :mhihi: ) - нощните шкафчета - от 2те й страни. Бюро - за кво ти е...
Ако държиш на него то може да е с-у прозореца успоредно на спалнята :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Фев 2009, 19:56

vesko06 написа:Това, което е ясно къде ще стой съм го начертал :) Размерите съм ги дал по проект...! Нз какво друго мога да дам... :confused: Спалня, бюро и нощни шкафчета - това са нещата, които нз къде да сложа :(

Ами дай колко са ти дълги стените бре :D .К'ъв е тоя проект без размери на стаята :shock: :roll: ?!
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 10 Фев 2009, 19:59

Цък, цък! :)

Определено ще шашкаш мадамите, не ми се вижда кой знае колко практично или удобно, ма знае ли човек.. :)

Следваща

Назад към Извън Темата