"Стопяват се сутрешните задръствания"-вярно ли е?
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
"Стопяват се сутрешните задръствания"-вярно ли е?
Статията
София. Стопяват се сутрешните задръствания, установи наблюдение на екип на Агенция “Фокус” на сутрешния трафик през януари и първата седмица на февруари. Въпреки че движението е много интензивно сутрин и на места пак се образуват колони от автомобили, трафикът е значително по-слаб, в сравнение със септември и октомври на 2008 година.
За сравнение – тогава достигането от кварталите „Борово”, „Бъкстон”, „Павлово” до центъра през бул. „България” често отнемаше повече от час, ако е в интервала между 7,30 – 9 часа. Днес се стига за около половин час, като опашките от автомобили в повечето случаи са съвсем прилични. Трафикът е частично облекчен от новата дясна лента, изградена на кръстовището на НДК на бул. „България”.
От „Младост”-ите ситуацията е подобна. Задръстванията остават големи и въпреки това са по-малки от тези преди четири – пет месеца. Там също облекчение за трафика създават частичните ремонти и разширения на големите пътни артерии.
През януари шофьори коментираха, че явно неопитните водачи и младите девойки и младежи се страхуват да шофират в зимни условия, затова не са излезли с колите си и това е причината трафикът да е по-слаб. Вече обаче близо месец пътищата са сухи, температурите – положителни и условията за пътуване – благоприятни; въпреки това обаче движението остава по-слабо.
Според други водачи - във връзка с икономическата криза и ограниченията, въведени в някои предприятия са намалели служебните автомобили, които преди шофираха много служители на фирми. Голяма част от тези автомобили са лизингови и е възможно купувачите им да изпитват затруднение с вноските.
През деня остава силно натоварено движението в центъра на града. Вечер все така се образуват задръствания в района на Сточна гара, „Сливница” и „Данаил Николаев”, Орлов мост, Ректората, Националният стадион и други ключови места. Въпреки това обаче шофьори коментират, че не е пресилено да се каже, че в момента трафикът в столицата се е върнал на нивото най-малко от преди две години.
А вие как мислите - вярно ли е?
София. Стопяват се сутрешните задръствания, установи наблюдение на екип на Агенция “Фокус” на сутрешния трафик през януари и първата седмица на февруари. Въпреки че движението е много интензивно сутрин и на места пак се образуват колони от автомобили, трафикът е значително по-слаб, в сравнение със септември и октомври на 2008 година.
За сравнение – тогава достигането от кварталите „Борово”, „Бъкстон”, „Павлово” до центъра през бул. „България” често отнемаше повече от час, ако е в интервала между 7,30 – 9 часа. Днес се стига за около половин час, като опашките от автомобили в повечето случаи са съвсем прилични. Трафикът е частично облекчен от новата дясна лента, изградена на кръстовището на НДК на бул. „България”.
От „Младост”-ите ситуацията е подобна. Задръстванията остават големи и въпреки това са по-малки от тези преди четири – пет месеца. Там също облекчение за трафика създават частичните ремонти и разширения на големите пътни артерии.
През януари шофьори коментираха, че явно неопитните водачи и младите девойки и младежи се страхуват да шофират в зимни условия, затова не са излезли с колите си и това е причината трафикът да е по-слаб. Вече обаче близо месец пътищата са сухи, температурите – положителни и условията за пътуване – благоприятни; въпреки това обаче движението остава по-слабо.
Според други водачи - във връзка с икономическата криза и ограниченията, въведени в някои предприятия са намалели служебните автомобили, които преди шофираха много служители на фирми. Голяма част от тези автомобили са лизингови и е възможно купувачите им да изпитват затруднение с вноските.
През деня остава силно натоварено движението в центъра на града. Вечер все така се образуват задръствания в района на Сточна гара, „Сливница” и „Данаил Николаев”, Орлов мост, Ректората, Националният стадион и други ключови места. Въпреки това обаче шофьори коментират, че не е пресилено да се каже, че в момента трафикът в столицата се е върнал на нивото най-малко от преди две години.
А вие как мислите - вярно ли е?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ae и аз си мисля, че има нещо вярно... пак си има задръствания, ма не са чак толкова брутални, както бяха през есента... сега се пътува сравнително по-прилично... за последните 2 седмици вечерното пътуване (след 20ч) си е направо рахат... преди пак имаше някво движение, докато сега е почти пусто... из центъра също, а големите булеварди се радват на 10 коли от светофар до светофар...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
VesoPesa написа:в интерес на истината може би найстина има има някакво облекчение
Има кат са ни зе ли книжките

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Абе незнам колко се е облекчило,но миналата седмица от БулИнс до Слатина ми костваше 1ч и 20мин
.В 17:40 трънах и в19:00 се добрах до крайната точка,като на алея Яворов колоната пак си започваше от Софияленд във всички ленти,на телевизионната кула същата работа,преди румънското да не говоря какво става
.Та аз особена разлика в пиковите часове не виждам
.Особено като се има предвид каква е цената сега на горивото и каква беше есента..!!

- samsurnik
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 комби
и аз мисля , че се облекчило малко движението аз живея в бургас, и задръстванията от преди нова година вече са доста по-малки , това е заради кризата хора и най-вече по улиците има по-малко служебни автомобили имам няколко познати, които са ги пуснали в принудителни отпуски и служебните им автомобили по гаражите, все повече хора се групират и се качват 4-5 човека в кола сутринта и отиват на работа, а не като преди всяка втора кола по един човек, е кажете ми как няма да намалее движението?
жена с малки гърди е като село без начално училище - няма от къде да започнеш
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Определено има. Във вторник (както ще стане и днес) работния ми ден свърши в 18ч., а маршрутът ми минава през принципно доста натоварени улици - Ал. Малинов, Др. Цанков, Евл. Георгиев, П. Славейков ... и бях приятно изненадан, че трафика е доста по-лек от колкото миналата година в същите часове. Сутрин тръгвам към 7ч, така че така или иначе избягвам задръстванията.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Сондьора написа:VesoPesa написа:в интерес на истината може би найстина има има някакво облекчение
Има кат са ни зе ли книжките

- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
И аз имам подобни наблюдения, незнам на какво се дължи. Народа сигурно обеднява, безработица ала-бала
Ама кел файда, с тия дупки където са хвърлили по 1 шепа пясък в тях просто и една кола да няма - шофирането в София не ми доставя никакво удоволствие. Вече дори по основните булеварди е невъзможно да си карам БМВ-то... както и всяка друга ниска кола с твърдо окачване
Горката ми красавица, мамата и се е*а по тия скапани улици
А за трафика, на мен много много не ми се налага през деня да движа центъра, че базата ни е извън София, но привечер вече след 8, както каза Молов си е направо пусто по улиците. Но пък паркингите са пълни, което ме навежда на мисълта, че просто хората временно нямат пари да си карат колите

Ама кел файда, с тия дупки където са хвърлили по 1 шепа пясък в тях просто и една кола да няма - шофирането в София не ми доставя никакво удоволствие. Вече дори по основните булеварди е невъзможно да си карам БМВ-то... както и всяка друга ниска кола с твърдо окачване

А за трафика, на мен много много не ми се налага през деня да движа центъра, че базата ни е извън София, но привечер вече след 8, както каза Молов си е направо пусто по улиците. Но пък паркингите са пълни, което ме навежда на мисълта, че просто хората временно нямат пари да си карат колите

- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Мишел написа:Аз мисля, че има известна разлика наистина....измъкването от Надежда е по-бързо сутрин и вечер към 17.30-18.00 не е толкова зле...
Мда, има разлика на кръговото определено!

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
plradev написа:Явно само аз съм каръка у цела София дето се хендри в най-големия моментен трафик![]()
Бе не си само ти - и аз съм същия. Затова я пуснах темата, щото такова нещо не бях забелязал, ама викам, може просто по моя маршрут да е така.
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4