Влиянието на кризата върху капиталовия пазар в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Влиянието на кризата върху капиталовия пазар в България

Мнение от aygofan » 17 Фев 2009, 21:49

Общо взето ме интересува мнението на колегите относно промените в нормативната база.....
Темата ми е провокирана от докладите на Deloitte, но все пак не ги приемам за чиста монета... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2009, 22:59

Дискусията е доста интересна :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 17 Фев 2009, 23:03

///peter написа:Дискусията е доста интересна :lol:

Залагаме на качеството, а не на количеството...
п.с.Аз дискусията си я водя в специализиран форум за инвестиции, CFA и др. подобни, но реших да питам и колегите какво мислят... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2009, 23:13

Ще очакваме тогава инвестиционни проблясъци :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Фев 2009, 23:17

Exxx ,като ти видях заглавието се сетих за две неща:
1.Каде е Дзвер да те подпука с едни дълги постове!
2.Една друга тема кадето се обсъждаше от всички колко е пропаднал ''Извън темата''!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 17 Фев 2009, 23:40

Nukem написа:Exxx ,като ти видях заглавието се сетих за две неща:
1.Каде е Дзвер да те подпука с едни дълги постове!
2.Една друга тема кадето се обсъждаше от всички колко е пропаднал ''Извън темата''!

Като ти прочетах мнението се сетих, че не си си увеличил умствения капацитет Ники...., ех колко малък е света... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 18 Фев 2009, 1:06

На мен ми е интересно какво се прави в криза . Недвижимо имущество ли се купува , примерно на кредит , пари в брой ли се държат , в банка ли ?Общо взето за средния българин ,какво е правилно ?
Колега, дай линк за този форум , да се пообразовам малко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 18 Фев 2009, 1:58

Днес отделих време на:

1.http://www.izf.net/espace_general/
2.http://www.ici.org/
,но най-много се ровя в:
3.http://www.greekfinanceforum.com/
имам още 100тина Favorites... :roll:
http://www.dukascopy.com/
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2009, 6:53

култов аватар... предполагам че малко хора го разбират :)

по темата - българия няма да бъде засегната от финансовата криза- по същата причина поради която крайцерът "галактика" (battlestar galactica) успя да оцелее при началното нападение на сайлоните :mhihi:

единственото което ще стане е че цените на недвижимото имущество ще пропаднат поне 1/3 (да не кажа 1/2)... и не поради някакви финансови причини а просто поради свръхпредлагане. да му мислят тези които си купиха жилища последните 2-3 години- не дай си боже да трябва да продават по една или друга причина. чудовището е самодостатъчно и без тяхната помощ.

какво се прави във такива времена? купуват се книжа които следват пазарните индикатори. пести се кеш и като се реши че е ударено дъното на недвижимия срив се купуват имоти. ако имаш имот които ти харесва - се достроява/подобрява и тн- използват се изгладнелите строители...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 18 Фев 2009, 9:15

....ще се сринат цените ама на апартаменти в гр. Бухово или в Обеля 7-ма част или на виетнамските общежития в Кремиковци срещу затвора.....
я виж цениет на търговските площи- какво се случва с тях? виж на апартамените в Лозенец или топ център....не ми се види да има спад....

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Фев 2009, 9:28

alx написа:култов аватар... предполагам че малко хора го разбират :)

по темата - българия няма да бъде засегната от финансовата криза- по същата причина поради която крайцерът "галактика" (battlestar galactica) успя да оцелее при началното нападение на сайлоните :mhihi:

единственото което ще стане е че цените на недвижимото имущество ще пропаднат поне 1/3 (да не кажа 1/2)... и не поради някакви финансови причини а просто поради свръхпредлагане. да му мислят тези които си купиха жилища последните 2-3 години- не дай си боже да трябва да продават по една или друга причина. чудовището е самодостатъчно и без тяхната помощ.

какво се прави във такива времена? купуват се книжа които следват пазарните индикатори. пести се кеш и като се реши че е ударено дъното на недвижимия срив се купуват имоти. ако имаш имот които ти харесва - се достроява/подобрява и тн- използват се изгладнелите строители...

Шестото чувство ми говори да не си купувам точно сега ценни книжа :roll: Или заем в евро, или акции. Та не е само апартаментите да са поевтинели, тъй си мисля аз ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 18 Фев 2009, 11:31

За съжаление не разбирам други езици :uups: освен малко испански.
На български нещо полезно няма ли ?
И на мен ми се струва ,че едно хубаво готово апартаментче не е лоша идея в София , Пловдив или Варна ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 18 Фев 2009, 13:26

klintan66 написа:За съжаление не разбирам други езици :uups: освен малко испански.
И на мен ми се струва ,че едно хубаво готово апартаментче не е лоша идея в София , Пловдив или Варна ?

Инфо на български - http://www.investor.bg/?cat=85
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 18 Фев 2009, 13:41

klintan66 написа:За съжаление не разбирам други езици :uups: освен малко испански.

Пиши ЛС ако решиш да инвестираш в апартамент в Пловдив ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Фев 2009, 15:02

alx написа:култов аватар... предполагам че малко хора го разбират :)

Много е тънък момента със набарването на "дъното" и преценяването на това - колко точно ще се изплува.Иначе е ясно - риба се лови във мътна вода :idea: Кризата във България е факт , но тя по-скоро е плод на правителството от колкото на американскат криза , повлякла Европа.Инач ,който е с кеш сега си е цар - всичко поевтинява . . . Аз ако не си бях взел кола , сега щях да си накупя 5-10 тона бензин , на 1,6 лв и да чакам годинка , когат пак ще си стъпи на 2,4-2,5 .

Следваща

Назад към Извън Темата