Някой нов вирус ми лази...
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Някой нов вирус ми лази...
...по нервите..от месец насам ми идват писма предимно от абв.бг ама напоследък ми идват и от хора на форума...ето един пример
From: alpina_mashina@bmwpower-bg.net Add to Address BookAdd to Address Book
To: nikos_e34@yahoo.com
Subject: Mail System Error - Returned Mail
Date: Mon, 15 Nov 2004 21:26:09 -0800
The original message was received at Mon, 15 Nov 2004 21:26:09 -0800
from bmwpower-bg.net [39.69.66.16]
----- The following addresses had permanent fatal errors -----
<nikos_e34@yahoo.com>
----- Transcript of session follows -----
while talking to yahoo.com.:
>>> MAIL From:alpina_mashina@bmwpower-bg.net
<<< 501 alpina_mashina@bmwpower-bg.net... Refused
Attachment
Scan message.zip for Viruses
message.zip
.zip file
Attachment scanning provided by:
Scan and Download Attachment
Scan and Save to my Yahoo! Briefcase
вземете се преглеждайте!
съмнителните е-майли имат заглавие "Transcript Error - see inside for more info"
"Mailer Demon - Returned e-mail" и ви канят да свалете едно зипче което "уж" има вашето писмо ама познайте КИНДЕР СУРПРИЗ!!! Касперскай е но.1 при менх
From: alpina_mashina@bmwpower-bg.net Add to Address BookAdd to Address Book
To: nikos_e34@yahoo.com
Subject: Mail System Error - Returned Mail
Date: Mon, 15 Nov 2004 21:26:09 -0800
The original message was received at Mon, 15 Nov 2004 21:26:09 -0800
from bmwpower-bg.net [39.69.66.16]
----- The following addresses had permanent fatal errors -----
<nikos_e34@yahoo.com>
----- Transcript of session follows -----
while talking to yahoo.com.:
>>> MAIL From:alpina_mashina@bmwpower-bg.net
<<< 501 alpina_mashina@bmwpower-bg.net... Refused
Attachment
Scan message.zip for Viruses
message.zip
.zip file
Attachment scanning provided by:
Scan and Download Attachment
Scan and Save to my Yahoo! Briefcase
вземете се преглеждайте!

съмнителните е-майли имат заглавие "Transcript Error - see inside for more info"
"Mailer Demon - Returned e-mail" и ви канят да свалете едно зипче което "уж" има вашето писмо ама познайте КИНДЕР СУРПРИЗ!!! Касперскай е но.1 при менх
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
http://www.infotel.bg/news.htm и http://www.infotel.bg/actual/virusi.htm
Не че инфотел са напред с вирусите, но това май дава малка яснота по темата. А алпината може би също трябва да си види пощата.Мощен вирус, известен като W32/Novarg.A, W32/Shimg, W32/Mydoom или W32/Mimail.R се разпространява по личните и корпоративните пощенски кутии по целия свят. Бързо разпространяващият се mass mailer Интернет червей се появи по файл споделените ресурси на Kazaa, а сега вече и по електронните пощи. Този вирус пише върху важни системни файлове, прикача се към всеки е-mail адрес на заразената машина и отваря черна врата на компютъра за възможна хакерска атака. Той поразява Windows 9x/Me/2000/2003/XP системите. Сега той е основния проблем в Интернет и aнтивирусните компании го преценяват като сериозна заплаха.
Възможният subject e: test ; hi ; hello ; Mail Delivery System ; Mail ; Transaction Failed ; Server Report ; Status ; Error
Документът може да бъде: document ; readme ; doc ; text ; file ; data ; test ; message ; body
и може да има следните разширения : .htm ; .txt ; .doc
или да бъде със следните изпълними разширения: .pif ; .scr ; .exe ; .cmd ; .bat ; .zip
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

и аз имам съ6тия проблем ве4е имам около 5 писма с това добре 4е е нортона ина4е 6е6е да си ..... маиката
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=5037-- ако искте много смех про4етете тук!
По-вероятно е да са от онези ботове(от роботи), които преглеждат сайтовете и тяхното съдържание и където срещнат някакъв e-mail адрес да препращат към него! А защо abv.bg не мога да ти кажа:) Но може би и да е български вируса
само размишления де
само да допълня, че поради тази причина на много сайтове адресите не се вписват така:
mail@here.com
а ми нещо от сорта на :
mail__at__here__dot__com
и всякакви такива разновидности

само да допълня, че поради тази причина на много сайтове адресите не се вписват така:
mail@here.com
а ми нещо от сорта на :
mail__at__here__dot__com
и всякакви такива разновидности

Последна промяна vlad0 на 21 Ное 2004, 13:30, променена общо 1 път
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Аз се преглеждам мноу често, ама с всеки ден ме лазят по 17 вируса, не знам що така. И аз така съм получавал от fxmaker, javoras и от много други хора, съжалявам бате. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Alpina-ma6inata ще изложа пак малко размишления
Ако интернета ти е по LAN или cable силно вероятно е по мрежата да се разпространява! Сложил ли си някакъв firewall, правиш ли update често? Ако си с Windows, много е лесно само от старт менюто даваш Windows update и изпъняваш 1-2 малки стъки и всичко е ок
Поне при мен е така, нямам никакви проблеми (засега
). Пак казвам, че това пак са размишления тъй като незнам дали пък не ги изпълняваш горните неща
Ако ли пък не, надявам се да ъм ти бил от полза 

- Talibanin
- кандидат ентусиаст
-
8 мнения
• Страница 1 от 1