относно неплатен акт
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
относно неплатен акт
Здравейте колеги,
значи снощи си се прибирам от приятелката. Тъкмо бях тръгна (не бях минал сигурно 200 метра) и си културно из някакви малки улички из Овча Купел с 30км в час. Пътя беше павиран с доста сняг отгоре та ми беше интересно та се огледах в огледатала и чукнах по-силно спирачките да видя дали е заледено отдолу. Колата тръгна да спира доста бъзо и аз леко си боднах 3-та и лека полека си продължавам. След няма и 20 метра ме спират полицаи. Явно като съм натискал спирачките те са излизали от някоя пресечка, та слушайте (или четете), какво става.
П - полицай, А- аз
П: Добър вечер.
А: Добър вечер, господин полицай. С какво мога да ви помогна?
П: Казвам се .... от ...... . Документи за проверка.
Давам му аз документи за проверка. Но знам, че карам с изтекъл акт за говорене по телефона (от Русе съм, но скоро не съм си ходил натам, та няма как да си го платя и да си взема талона.)
П (без да поглежда акта) : за скорост ли е?
А: Не, за говорене по телефона.
П: ааа.. добре.. Я отвори багажника.
отварям го аз, но имам една чанта където си държа малко техническа литература и тн.
П: Това там да не е някой краден лаптоп??
А: Не господин полицай, това са ... .
П: Не се стягай бе, бъзикам се
Ела сега само да ти напишем един акт, че този е изтекъл.
Качвам се аз в патрулката и разбира се се почва.
П: От къде си? Защо си в София? Какво работиш? Къде учиш?
През това време другото ченге ми гледа акта.
П2: Ама то този акт е изтекъл преди повече от месец? Ти знаеш ли, че сега трябва да ти вземем книжката, докато не го платиш?
Защо не си го платил досега?
Аз културно им обяснявам, че отиването и връщането до Русе ми е по-скъпо от самия акт.
П2: Може и така да е, но трябва да се плати. От Юли 2008 има нов закон, че не може да се подновява акта един месец след като е изтекъл, за да могат да си прибират парите от актовете.
П1: Ако ти вземем книжката сега, с нашата поща ще пътува 1 месец до Русе. Какво да те правим? Да те пуснем ли да се прибираш?
А: Не знам господин полицай, не мога да ви кажа такова нещо, всеки си върши работата.
И тогава ми върна документите и ми вика - айде бягай, и по сериозно?
Та все пак въпроса ми е, някой чувал ли е за такова нещо? Доколкото аз знам могат само да ми напишат нов акт (10лв) за това, че не съм платил стария? Ако някой знае нещо, ще съм му благодарен да сподели.
Лека вечер,
Михаил Великов
значи снощи си се прибирам от приятелката. Тъкмо бях тръгна (не бях минал сигурно 200 метра) и си културно из някакви малки улички из Овча Купел с 30км в час. Пътя беше павиран с доста сняг отгоре та ми беше интересно та се огледах в огледатала и чукнах по-силно спирачките да видя дали е заледено отдолу. Колата тръгна да спира доста бъзо и аз леко си боднах 3-та и лека полека си продължавам. След няма и 20 метра ме спират полицаи. Явно като съм натискал спирачките те са излизали от някоя пресечка, та слушайте (или четете), какво става.
П - полицай, А- аз
П: Добър вечер.
А: Добър вечер, господин полицай. С какво мога да ви помогна?
П: Казвам се .... от ...... . Документи за проверка.
Давам му аз документи за проверка. Но знам, че карам с изтекъл акт за говорене по телефона (от Русе съм, но скоро не съм си ходил натам, та няма как да си го платя и да си взема талона.)
П (без да поглежда акта) : за скорост ли е?
А: Не, за говорене по телефона.
П: ааа.. добре.. Я отвори багажника.
отварям го аз, но имам една чанта където си държа малко техническа литература и тн.
П: Това там да не е някой краден лаптоп??
А: Не господин полицай, това са ... .
П: Не се стягай бе, бъзикам се

Качвам се аз в патрулката и разбира се се почва.
П: От къде си? Защо си в София? Какво работиш? Къде учиш?
През това време другото ченге ми гледа акта.
П2: Ама то този акт е изтекъл преди повече от месец? Ти знаеш ли, че сега трябва да ти вземем книжката, докато не го платиш?

Аз културно им обяснявам, че отиването и връщането до Русе ми е по-скъпо от самия акт.
П2: Може и така да е, но трябва да се плати. От Юли 2008 има нов закон, че не може да се подновява акта един месец след като е изтекъл, за да могат да си прибират парите от актовете.
П1: Ако ти вземем книжката сега, с нашата поща ще пътува 1 месец до Русе. Какво да те правим? Да те пуснем ли да се прибираш?
А: Не знам господин полицай, не мога да ви кажа такова нещо, всеки си върши работата.
И тогава ми върна документите и ми вика - айде бягай, и по сериозно?
Та все пак въпроса ми е, някой чувал ли е за такова нещо? Доколкото аз знам могат само да ми напишат нов акт (10лв) за това, че не съм платил стария? Ако някой знае нещо, ще съм му благодарен да сподели.
Лека вечер,
Михаил Великов
- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Re: относно неплатен акт
nthnl написа:Та все пак въпроса ми е, някой чувал ли е за такова нещо? Доколкото аз знам могат само да ми напишат нов акт (10лв) за това, че не съм платил стария? Ако някой знае нещо, ще съм му благодарен да сподели.
И мен това ме интересува...

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Е ти не ми ли каза, че са ти я взели книжката?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
не, Веско, не ми я взеха.. или са чакали пари да им дам (което няма как да стане) или верно има нещо такова.. не знам.. затова питам, ако има някой запознат.
nthnl написа:
Няма такова нещо. Искали са да ги почерпиш. Мързяло ги е да пишат.

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
fnt написа:nthnl написа:
Няма такова нещо. Искали са да ги почерпиш. Мързяло ги е да пишат.
Добре де, ако примерно мен ме спрат и им покажа изтекъл акт за превишена скорост например, ще ми вземат ли книжката на момента или ще ми напишат нов акт(десет левов) за изтекъл такъв? Доколко знам, пишат, но не съм сигурен...
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Местя темата че неотговаря на подфорума!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е53 3.0
"Добре де, ако примерно мен ме спрат и им покажа изтекъл акт за превишена скорост например, ще ми вземат ли книжката на момента или ще ми напишат нов акт(десет левов) за изтекъл такъв? Доколко знам, пишат, но не съм сигурен..."
колега аз имах акт за пр.скорост,изтекъл преди 6мес.спряха ме в Търново,взеха ми стария и на основание изт.акт и за навлизане в насрещното
ми написаха нов,след около 4мес.ме спряха на магистр.с 184км.при ограничение от 80км.след един тунел,тогава вече ми взеха и книж.
след годинка и скромната сума от 280лв вече сем с книжка
колега аз имах акт за пр.скорост,изтекъл преди 6мес.спряха ме в Търново,взеха ми стария и на основание изт.акт и за навлизане в насрещното

ДА вярно е. Когато ти напишат АКТ, след един месец отиваш в КАТ и ако ти го удължат оттам с печат, няма проблем да си караш, но ако ти е излязло постановлението, имаш срок един месец да платиш акта и да си вземеш талончето, ако месеца изтече и не си платиш акта и те спрат, ти взимат книжката, след което отиваш в КАТ, плащаш си акта и ти връщат книжката. Единственото което незная е, дали ти пишат нов акт, но и да пишат нов, той е за неносене на документи и е около 10лв без отнемане на точки. Така, че юем неюем, плащаме и траем. Аз карах с такъв акт 4 месеца, просто защото исках да го обжалвам, но се оказа, че актове с нарушение до 50лв не се обжалват и после ме мързеше да ида в кат да си платя рекета и да си взема картончето, та си карах така 4 месеца.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Много слабо ме боли кой закон ще ме хване.. щом няма закон за тоя, дето ме гази на пешеходна пътека и не му правят нищо не признавам и тоя закон, дето ще ме кара да плащам актове. Така ще карам до последно, квото щат да ме правят.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
bum_bum написа:Много слабо ме боли кой закон ще ме хване.. щом няма закон за тоя, дето ме гази на пешеходна пътека и не му правят нищо не признавам и тоя закон, дето ще ме кара да плащам актове. Така ще карам до последно, квото щат да ме правят.
Колега, насила едва ли ще те накарат, но когато опреш за нещо до тях, ще ти кажат примерно "оправи си глобите първо"

Никой не мое ма връне на селу!
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Пич блъфирали са те, не могат да ти вземат книжката за изтекъл акт.
Могат да ти напишат акт че стария е изтекъл и санкцията е 20лв и не се отнемат точки.Казвам го от личен опит от година и малко карам с изтекъл акт за превишена скорост 110км на ограничение 50км,спирали са ме около 30 пъти и всеки път искат да пишат нов акт
Могат да ти напишат акт че стария е изтекъл и санкцията е 20лв и не се отнемат точки.Казвам го от личен опит от година и малко карам с изтекъл акт за превишена скорост 110км на ограничение 50км,спирали са ме около 30 пъти и всеки път искат да пишат нов акт
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2