изплащане на щета от автокаско!
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kalata8603
- Потребител
-
- Кара: Е 39 523i
изплащане на щета от автокаско!
колеги искам да попитам дали имате представа при счупен фар и мигач (Е 36 96-та седан) застрахователите по каква ценова листа изплащат въпросните елементи ! защото гледам че в дару са си бя скъпички и не вярвам да дадат толкова много пари ! благодаря предварително ! ако някой му е изплащано нека да каже за какви пари става на въпрос ! 

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
за фар и мигач незнам, но на мойто купе за стопа ми платиха 120лева
а беше съвсем леко спукан
а беше съвсем леко спукан
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
(bubsa) написа:Зависи от много неща.
Ти щетата на паркинг ли си я писал че е станала?
ИМА ЛИ РАЗЛИКА ОТ ПАРКИНГ ДО ПТП ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
zazomazo написа:boywalking написа:ИМА ЛИ РАЗЛИКА ОТ ПАРКИНГ ДО ПТП ?
ми има, при ПТП ти трябва протокол от КАТ
неискам да спамя по темата,ама вече невсякаде искат протокол ,дори на паркинг да е станало........
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- kalata8603
- Потребител
-
- Кара: Е 39 523i
да щетата е на паркинг ! а относно портокол от кат зависи от застрахователите ! мен в крайна сметка ме интересува някаква ориентировъчна цифра защото фаровете са ми със ейнджили и ако ми платят нормален ще покрие ли новия ми фар който същ мисля да бъде кристален + мигача разбира се и да не говорим че се продават само по два ....
Людмил написа:...неискам да спамя по темата,ама вече невсякаде искат протокол ,дори на паркинг да е станало........
ами на мен като ми цунаха емблемите и бяха одрали боята, звъннах на застрахователя да питам дали ми трябва протокол и казаха-не
тва беше есента в Армеец, ама сега може и да са се променили нещата, незнам

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Предното стъкло ми беше пукнато и без протокол го заведоха като щета,пратиха ме в кобра за смяна и съответно ми върнаха парите после-Лев Инс,нито цент повече-изхитриха се гадовете
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
От личен опит
ти препоръчвам да си вземеш протокол!
А за Армеец
големи копе.ета
При тях винаги трябва да имаш протокол че са големи медузи

А за Армеец

При тях винаги трябва да имаш протокол че са големи медузи
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: изплащане на щета от автокаско!
kalata8603 написа:колеги искам да попитам дали имате представа при счупен фар и мигач (Е 36 96-та седан) застрахователите по каква ценова листа изплащат въпросните елементи ! защото гледам че в дару са си бя скъпички и не вярвам да дадат толкова много пари ! благодаря предварително ! ако някой му е изплащано нека да каже за какви пари става на въпрос !
Конкретно по въпроса: повечето застрахователи третират щетите по 2 начина - по експертна оценка или отстраняване на повредата/замяна на частта в доверен сервиз. Ако колата е нова (разбирай под 5 години) - тогава се взимат цените на оригиналните части на официалния вносител/дистрибутор за България на марката автомобил. Когато излезе експертната оценка за твоята машина - цената която ще се плати е за нова част, която обаче се продава на алтернативния пазар, т.е. няма да ти платят като за оригинален фар, а за такъв който е доста по-евтин (но нов разбира се).
За фар и мигач би трябвало около 200-250 лв да ти възстановят, това е ориентировъчно.
Друг е въпроса че подобренията, които си си направил по колата не ги плащат (говоря за ангелите).
Надявам се да съм бил полезен.

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Плащат ги подобренията - не зная дали всички застрахователи, но Бул Инс плащат - ама може да те накарат да хвърлиш в коша счупените (особено ако могат да се залепят). И много добре знаят как вървят на пазара - имат си ценоразписи за всичко. На мен халогена ми го платиха 70лв. - още не съм го сменил, ама виси на жица...
Обаче да знаеш, че дори да ти платят за ангелчето - надали ще е и за двата (щот са комплект) - един приятел с Голф 3 си взе кристални мигачи с халоген ~140лв - майка му счупи единия (само планката за монтаж) при маневра - казаха, че му плащат 70лв ако го хвърли в коша, ама си го залепихме... пак БулИнс.
Протокол за на паркинг?! - даже и сам да си се чукнеш някъде може да не ти искат документ от КАТ - просто попълваш техните си бланки...
Обаче да знаеш, че дори да ти платят за ангелчето - надали ще е и за двата (щот са комплект) - един приятел с Голф 3 си взе кристални мигачи с халоген ~140лв - майка му счупи единия (само планката за монтаж) при маневра - казаха, че му плащат 70лв ако го хвърли в коша, ама си го залепихме... пак БулИнс.
Протокол за на паркинг?! - даже и сам да си се чукнеш някъде може да не ти искат документ от КАТ - просто попълваш техните си бланки...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Има разлика дали щетата е заведена на паркинг (1 участник) или от ПТП (двама участника), като в 1вия случай, застрахователите правят проверка на цените за частите по опис + тенек. услуги, като окумулират овехтяването на автомобила.
При втория случай - пак процедират като при 1вия, но се разглежда кое е виновното лице за ПТПто, в случай че не си ти, ти заплащат щетите малко по-добре, защото си взимат парите от Застр. компания на другия участник (в случай че той е виновен за ПТПто). Винаги се толерира пострадалия (освен ако няма каско и си търси парите по гражданската на виновния участник),
При втория случай - пак процедират като при 1вия, но се разглежда кое е виновното лице за ПТПто, в случай че не си ти, ти заплащат щетите малко по-добре, защото си взимат парите от Застр. компания на другия участник (в случай че той е виновен за ПТПто). Винаги се толерира пострадалия (освен ако няма каско и си търси парите по гражданската на виновния участник),
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
boywalking написа:(bubsa) написа:Зависи от много неща.
Ти щетата на паркинг ли си я писал че е станала?
ИМА ЛИ РАЗЛИКА ОТ ПАРКИНГ ДО ПТП ?
Разликата е че като заведеш щетата на паркинг ти плащат около 70% от стоиността,а относно тея протоколи където ги пишете,да искат ама само при ПТП.
Аз си минах 3 детаила без никъкъв протокол,даже не ме питаха за такъв!
Подобренията се плащат ако си си ги завел с фактури,на мен са ми заведени 10 бр подобрения,като фарове,стопове,огледала,джанти,музика,лип,М броня и т.н.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2