изплащане на щета от автокаско!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 39 523i

изплащане на щета от автокаско!

Мнение от kalata8603 » 22 Фев 2009, 19:27

колеги искам да попитам дали имате представа при счупен фар и мигач (Е 36 96-та седан) застрахователите по каква ценова листа изплащат въпросните елементи ! защото гледам че в дару са си бя скъпички и не вярвам да дадат толкова много пари ! благодаря предварително ! ако някой му е изплащано нека да каже за какви пари става на въпрос ! :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 22 Фев 2009, 19:32

за фар и мигач незнам, но на мойто купе за стопа ми платиха 120лева

а беше съвсем леко спукан
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 22 Фев 2009, 19:44

Зависи от много неща.
Ти щетата на паркинг ли си я писал че е станала?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 22 Фев 2009, 19:49

(bubsa) написа:Зависи от много неща.

ИМА ЛИ РАЗЛИКА ОТ ПАРКИНГ ДО ПТП ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Фев 2009, 19:54

boywalking написа:ИМА ЛИ РАЗЛИКА ОТ ПАРКИНГ ДО ПТП ?

ми има, при ПТП ти трябва протокол от КАТ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 22 Фев 2009, 19:59

zazomazo написа:
boywalking написа:ИМА ЛИ РАЗЛИКА ОТ ПАРКИНГ ДО ПТП ?

ми има, при ПТП ти трябва протокол от КАТ

неискам да спамя по темата,ама вече невсякаде искат протокол ,дори на паркинг да е станало........
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е 39 523i

Мнение от kalata8603 » 22 Фев 2009, 20:03

да щетата е на паркинг ! а относно портокол от кат зависи от застрахователите ! мен в крайна сметка ме интересува някаква ориентировъчна цифра защото фаровете са ми със ейнджили и ако ми платят нормален ще покрие ли новия ми фар който същ мисля да бъде кристален + мигача разбира се и да не говорим че се продават само по два ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Фев 2009, 20:05

Людмил написа:...неискам да спамя по темата,ама вече невсякаде искат протокол ,дори на паркинг да е станало........

ами на мен като ми цунаха емблемите и бяха одрали боята, звъннах на застрахователя да питам дали ми трябва протокол и казаха-не
тва беше есента в Армеец, ама сега може и да са се променили нещата, незнам :roll:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 22 Фев 2009, 20:25

Предното стъкло ми беше пукнато и без протокол го заведоха като щета,пратиха ме в кобра за смяна и съответно ми върнаха парите после-Лев Инс,нито цент повече-изхитриха се гадовете

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 22 Фев 2009, 22:57

От личен опит :( ти препоръчвам да си вземеш протокол!
А за Армеец :twisted: големи копе.ета :evil:
При тях винаги трябва да имаш протокол че са големи медузи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Re: изплащане на щета от автокаско!

Мнение от batvlady79 » 26 Фев 2009, 0:36

kalata8603 написа:колеги искам да попитам дали имате представа при счупен фар и мигач (Е 36 96-та седан) застрахователите по каква ценова листа изплащат въпросните елементи ! защото гледам че в дару са си бя скъпички и не вярвам да дадат толкова много пари ! благодаря предварително ! ако някой му е изплащано нека да каже за какви пари става на въпрос ! :shock:

Конкретно по въпроса: повечето застрахователи третират щетите по 2 начина - по експертна оценка или отстраняване на повредата/замяна на частта в доверен сервиз. Ако колата е нова (разбирай под 5 години) - тогава се взимат цените на оригиналните части на официалния вносител/дистрибутор за България на марката автомобил. Когато излезе експертната оценка за твоята машина - цената която ще се плати е за нова част, която обаче се продава на алтернативния пазар, т.е. няма да ти платят като за оригинален фар, а за такъв който е доста по-евтин (но нов разбира се).
За фар и мигач би трябвало около 200-250 лв да ти възстановят, това е ориентировъчно.
Друг е въпроса че подобренията, които си си направил по колата не ги плащат (говоря за ангелите).
Надявам се да съм бил полезен. :)
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 26 Фев 2009, 1:50

Плащат ги подобренията - не зная дали всички застрахователи, но Бул Инс плащат - ама може да те накарат да хвърлиш в коша счупените (особено ако могат да се залепят). И много добре знаят как вървят на пазара - имат си ценоразписи за всичко. На мен халогена ми го платиха 70лв. - още не съм го сменил, ама виси на жица...
Обаче да знаеш, че дори да ти платят за ангелчето - надали ще е и за двата (щот са комплект) - един приятел с Голф 3 си взе кристални мигачи с халоген ~140лв - майка му счупи единия (само планката за монтаж) при маневра - казаха, че му плащат 70лв ако го хвърли в коша, ама си го залепихме... пак БулИнс.
Протокол за на паркинг?! - даже и сам да си се чукнеш някъде може да не ти искат документ от КАТ - просто попълваш техните си бланки...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 26 Фев 2009, 12:44

Има разлика дали щетата е заведена на паркинг (1 участник) или от ПТП (двама участника), като в 1вия случай, застрахователите правят проверка на цените за частите по опис + тенек. услуги, като окумулират овехтяването на автомобила.
При втория случай - пак процедират като при 1вия, но се разглежда кое е виновното лице за ПТПто, в случай че не си ти, ти заплащат щетите малко по-добре, защото си взимат парите от Застр. компания на другия участник (в случай че той е виновен за ПТПто). Винаги се толерира пострадалия (освен ако няма каско и си търси парите по гражданската на виновния участник),
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Фев 2009, 19:41

boywalking написа:
(bubsa) написа:Зависи от много неща.

ИМА ЛИ РАЗЛИКА ОТ ПАРКИНГ ДО ПТП ?

Разликата е че като заведеш щетата на паркинг ти плащат около 70% от стоиността,а относно тея протоколи където ги пишете,да искат ама само при ПТП.
Аз си минах 3 детаила без никъкъв протокол,даже не ме питаха за такъв!
Подобренията се плащат ако си си ги завел с фактури,на мен са ми заведени 10 бр подобрения,като фарове,стопове,огледала,джанти,музика,лип,М броня и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 26 Фев 2009, 20:01

Да не пускам нова тема. Може ли да си изтегля каското като съм го внесъл на вноски ?
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата