Най-здравият автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Най-здравият автомобил

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 12:42

Колеги,
Питам аз,абе кой е най-здравият автомобил,със сигурност това не е нашата любима марка BMW
Имах една тойотка,стара,в сервиз съм влизал само за масло,незнам сега как е с по-новите тойоти,имам наблюдение и върху селиката 2005 година,и тя не влиза в сервиз,освен за масло,защо BMW са толкова чупливи???

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 23 Фев 2009, 13:22

Тая тема се очертава като дълга и трудна...

Все едно да питаш коя е най-бързата кола.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 13:33

за най-бързите автомобили,темата ще се изчерпи с 3-4 марки и до там,ама за най-чупливата,след форд...май е BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Фев 2009, 13:40

Ама много обичам така: "Супер е колата за 5г. нощо не съм правил по нея само масло съм сменял, ебати здравата кола, а ако знаете какво е преживяла, много здрава кола!", а после като я продадеш и на следващия собственик му се е*е мамата да оправя колата която не се чупи и не искала поддръжка. Това че си имал късмет да я продадеш малко преди да се предаде колата и че тоя дето я купува не гледа (което си е и негова грешка) не значи че колата е най-здравата.

P.S.

Не трябва нещо да се счупи и да те остави некъде, за да се замислиш че трябва да го смениш (прегледаш, регулираш, обслужиш и т.н.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 23 Фев 2009, 13:47

clubzendo написа:за най-бързите автомобили,темата ще се изчерпи с 3-4 марки и до там,ама за най-чупливата,след форд...май е BMW

ще те засипят :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 13:47

Kris написа:Ама много обичам така: "Супер е колата за 5г. нощо не съм правил по нея само масло съм сменял, ебати здравата кола, а ако знаете какво е преживяла, много здрава кола!", а после като я продадеш и на следващия собственик му се е*е мамата да оправя колата която не се чупи и не искала поддръжка. Това че си имал късмет да я продадеш малко преди да се предаде колата и че тоя дето я купува не гледа (което си е и негова грешка) не значи че колата е най-здравата.

Не бе колега,
ей ся,взимаш една кола,гледаш я от всякъде,само където не я разглобиш,и в един момент,прас турбо???,е как,откъде,защо,или днеска носача е здрав-утре тропа здраво,оправданието"това им е слабото място",ми като им е слабото,следващите носачи да са по сериозни,следващото турбо да е по изчислено,преди малко писах в един друг свой пост,уникалното в цялата ситуация е че скъпото(BMW са скъпи автомобили) ти излиза още по-скъпо(???)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 13:47

Kris написа:Ама много обичам така: "Супер е колата за 5г. нощо не съм правил по нея само масло съм сменял, ебати здравата кола, а ако знаете какво е преживяла, много здрава кола!", а после като я продадеш и на следващия собственик му се е*е мамата да оправя колата която не се чупи и не искала поддръжка. Това че си имал късмет да я продадеш малко преди да се предаде колата и че тоя дето я купува не гледа (което си е и негова грешка) не значи че колата е най-здравата.

Не бе колега,
ей ся,взимаш една кола,гледаш я от всякъде,само където не я разглобиш,и в един момент,прас турбо???,е как,откъде,защо,или днеска носача е здрав-утре тропа здраво,оправданието"това им е слабото място",ми като им е слабото,следващите носачи да са по сериозни,следващото турбо да е по изчислено,преди малко писах в един друг свой пост,уникалното в цялата ситуация е че скъпото(BMW са скъпи автомобили) ти излиза още по-скъпо(???)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 23 Фев 2009, 13:59

Колега, личните ти впечатления от 1-2-5-10 коли са практически без значение. Вземи статистики на TUV за автомобили до 3, 5, 10 години и можем да говорим. Не казвам, че според тях БМВ ще е на първите места по надеждност, вероятно е някъде в средата - не съм чел скоро.
Моето лично впечатление е, че на пътя има повече е30-ки отколкото Короли от същото време. Но това пак е лично наблюдение и не е задължително да има отношение към надеждността.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 23 Фев 2009, 14:03

Някъде бях чел статистика на нови автомобили до 5 години.
Според нея Мазда са най-здравите. БМВ , Мерцедес и Ауди бяха някъде след 7-8 място.
Но такова сравнение може да се прави само на нови автомобили, никога на такива втора употреба, там всичко си е до късмет ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 23 Фев 2009, 14:39

Според мен БМВ-тата,а и доста други марки са доста по надеждни ако са производство преди 1995 някаде.След това със всяка изминала година и всеки нов модел стават все по зле и по зле.Донякаде си го обяснявам с множеството нови технологии,които без достатъчно дълги тестове са пускани в производство и на 1-та година дават фира.Другото нещо е че поради огромната конкуренция,колите се правят да издържат догаранционно без дефект и после се чупат такива неща които струват още едни 30% от първоначалната цена!Така лапат пари и от следгаранционно обслужване които са огромни суми!По тази причина ако някога тръгна да взимам нов модел,само от магазина или най-много на 20к,и след гаранцията го връщам и пак нов!Лошото е че напоследък така стана че без да предлагат кой-знае какво качество,цените са до небесата високи и става така че взимаш 3-ка която реално струва 15000 Е,ти плащаш 35000,демек 20к само заради емблемата!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 14:42

kriso85 написа:Някъде бях чел статистика на нови автомобили до 5 години.
Според нея Мазда са най-здравите. БМВ , Мерцедес и Ауди бяха някъде след 7-8 място.
Но такова сравнение може да се прави само на нови автомобили, никога на такива втора употреба, там всичко си е до късмет ;)

Абе късмет,късмет до някъде
аз примерно много,абе хич не харесвам голфове,а и иди и им обяснявай че една част като я сменяш 10 пъти,пък и било че тая част е 5 лева,пак са големи разправии,и аз незнам как стоят нещата с новите автомобили,защото аз нов автомобил не мога да си позволя в нашата действителност,а нов автомобил в нашата действителност е автомобил до 10 години,нека да се направи Българска статистика,не списание Билд или някакво друго толкова далечно от булгария,все едно да правим статистика кой луноход е по добър,като става въпрос за луната,в условията на криза е много важно автомобила да е икономичен,независим(не светне лампа и бегай до специалист),и евтина подръжка,четейки коментарите за части ,все едно съм в Германия ебаси,1200 лева за някаква глупост,500 лева,абе цена под 200 лева не видях,като чели заплатите (може би вашите де) са станали по пет иляди лева...на седмица

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: СУВ
Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно

Мнение от bmw_7 » 23 Фев 2009, 15:00

Оооооооо, ако се чупят по-малко от Форд и съдейки по моя, то направо по БМВ няма да има какво да се прави. Писал съм на моя Фордак какво съм му правил в темата за избор между 5-ца и 7-ца.
Има много митове за Фордовете, като един от тях е, че зимата той и циганина не работели. Е, моя вече втора зима не е имало случай, в който да не запали от раз и то най-много до 2 секунди от завъртане на стартера.
Ама БМВ си е БМВ, спор няма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 15:04

bmw_7 написа:Оооооооо, ако се чупят по-малко от Форд и съдейки по моя, то направо по БМВ няма да има какво да се прави. Писал съм на моя Фордак какво съм му правил в темата за избор между 5-ца и 7-ца.
Има много митове за Фордовете, като един от тях е, че зимата той и циганина не работели. Е, моя вече втора зима не е имало случай, в който да не запали от раз и то най-много до 2 секунди от завъртане на стартера.
Ама БМВ си е БМВ, спор няма.

абе колегата си купи форд фокус 2004 година преди месец,и вече се обажда по сервизите за некакви тръбички,клапанчета ,не му върви(TDCI 115 кс.)и други забавни работи,сега вече се е замислил да я продава!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: СУВ
Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно

Мнение от bmw_7 » 23 Фев 2009, 15:08

както вече се спомена, то май всички нови коли , най-вече след 2000 г. са по-зле от старите колици. очевидно това е и една от причините, много стари коли да държат цени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340i
Детайли за колата: Жълта...

Мнение от Zdravkoe30 » 23 Фев 2009, 15:18

може да карам е30 и да съм фен на БМВ,но за мен може би най-издръжливата кола е мерцедес 124
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата