Стара боя от дървена повърхност ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Стара боя от дървена повърхност ?

Мнение от Chapai » 25 Фев 2009, 6:04

Трябва да сваля стара боя от дървена повърхност. Доколкото разбрах вариантите са: Или с пистолет за топъл въздух (газова горелка) или по химичен път. Кое ще ми препоръчате ? Защото в първия случай се притеснявам да не повредя нещо, а във втория - дали пък после ще мога отново да я боядисам.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Re: Стара боя от дървена повърхност ?

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Фев 2009, 6:33

Chapai написа:Трябва да сваля стара боя от дървена повърхност. Доколкото разбрах вариантите са: Или с пистолет за топъл въздух (газова горелка) или по химичен път. Кое ще ми препоръчате ? Защото в първия случай се притеснявам да не повредя нещо, а във втория - дали пък после ще мога отново да я боядисам.

Ами, колега, аз на вилата това лято пребоядисвах вратите, тъй като боята беше избледняла вече...а и ме побъркваше това комунистическо зелено :mhihi: Та свалих старата боя с пистолет за топъл въздух и после си ги боядисах наново без проблем. Хванах пищова, нагрях ги и после с една шпакла махнах боята. Накрая за по-сигурно минах и със шкурка и смея да кажа, че се получи по-добре, отколкото очаквах. Следи от старата боя няма...все едно вратата я боядисваш за пръв път.

Предполагам тук има колеги, които са по-вещи от мен, тъй като аз съм си новак в тая област, така че нека и те да изкажат мнение.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 25 Фев 2009, 8:27

Има и един препарат с които се маха стара боя..... не си спомням как се казваше ,но го има по железариите и магазините за бои....
Но вариантът които ти е предложил колегата Pitbull_Germany е по евтиния ...,а и по бързия вариант :)
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 25 Фев 2009, 8:56

Hito написа:Има и един препарат с които се маха стара боя..... не си спомням как се казваше ,но го има по железариите и магазините за бои....
Но вариантът които ти е предложил колегата Pitbull_Germany е по евтиния ...,а и по бързия вариант :)

Този препарат се казаваше "Дунав" ,ако не се лъжа..... :roll: Но има значение и от самото дърво което е боядисано и дали е минавано с безир преди да се нанесе боята.Щото има вариянт да е вникнала в порите на самото дърво и тогава става много тегаво....Колега пробвай на място "според зависи",кой метод ще е най-приложим в твоя случай и процедирай с него...Ако се наложи може и да пошлайфаш със шкурка на места ;)
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 25 Фев 2009, 9:06

plradev написа:Този препарат се казаваше "Дунав" ,ако не се лъжа..... :roll:

На мен все ми се върти нещо в главата че беше нещо с по съвременно име..... :mhihi:
Незнам дали не беше и на сикенс......... :confused:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 25 Фев 2009, 9:21

По-добре е с пистолета. Препаратите са прекалено агресивни към кожа, а и към вдишване.
Изображение Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Фев 2009, 10:18

не ти требва да се тровиш с препарат-въпреки че и от пистолета като изпарява боята ше се надишаш като цигане на сточна гара!
изкарай я на проветриво място,земи един пистолет и полека да не изгориш дървото-сваляй. после малко шкурка ,а ако си мераклия и грунд за дърво и боядисвай и си ти...
с препарата ше се изнервиш от чакане ,от колко шишета ше ти идат и така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Фев 2009, 10:24

Препарата се казва "Терминатор", намазваш и изчакваш, боята става на юфка, просто я сваляш с едно движение :)
Стигна ми едно шише за една врата и цялата операция траеше около 30мин с биричката в ръка ;)

Назад към Извън Темата