Win 98 Xp или Win Vista ?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Win 98 Xp или Win Vista ?
Здравейте колеги,
Преди няколко дни си смених старият лаптоп марка Acer и си взех Sony Vaio -който много си ме кефи .Има страшна резолюция и цветовете сравнен с моя ACER са доста по-ярки и наситени
) . Лошото е ,че на новият лаптоп са му вкарали някакъв скапан Win vista, който на мен хич не ми харесва ,а и съм си свикнал с win XP-то . По принцип когато една машина работи с XP-то,зарежда по-бързо от интернета пък и вероятността да пипнеш някой вирус е по-малка -поне такива са мойте наблюдения . Проблема е,че ако взема и на новият си сложа XP , отпадала гаранцията която в случая е 2 години . Според мен това е адски тъпо като условие и не виждам софтуера какво общо има с гаранцията след като нито си тръгнал да го разглобяваш лаптопа на съставните му части нито пък ще си правиш разни експерименти със смяна на частите вътре . И в крайна сметка така и не разбрах чия е тази приумица с това условие за гаранцията ? .....И така някой случайно да може да помогне със съветче как да постъпя ?
Предварително Ви благодаря !
Преди няколко дни си смених старият лаптоп марка Acer и си взех Sony Vaio -който много си ме кефи .Има страшна резолюция и цветовете сравнен с моя ACER са доста по-ярки и наситени

Предварително Ви благодаря !
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Не жалейки труд и сили (както казваше змея Гошо), можеш да си настроиш Вистата да изглежда съвсем като ХР. А след SP1 смятам, че по нищо не му отстъпва по стабилност. За скоростта на зареждане на лаптоп нямам достатъчно наблюдения, за да коментирам, но на моята десктоп машина си зарежда като слънце. Доста добре се справя и с намирането на драйвери сам.
Виж така наречената система за сигурност, която иска 15 потвърждения преди да свърши каквото и да било, въпреки че си логнат като администратор е доста дразнеща, но се свиква.
Накратко - щом не можеш сам да решиш коя ОС ти върши най-добра работа, нямаш повод да махаш Вистата.
Виж така наречената система за сигурност, която иска 15 потвърждения преди да свърши каквото и да било, въпреки че си логнат като администратор е доста дразнеща, но се свиква.
Накратко - щом не можеш сам да решиш коя ОС ти върши най-добра работа, нямаш повод да махаш Вистата.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Не виждам какъв е проблема да забиеш XP и ако се прецака лаптопа да си въреш Виста-та...най-малкото той си върви с диск на Виста или някво рекавъри...друг е въпроса обаче дали ще намериш драйвъри за ХР, щото за повечето лаптопи вече няма...
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
PhilAnselmo написа:Не виждам какъв е проблема да забиеш XP и ако се прецака лаптопа да си въреш Виста-та...най-малкото той си върви с диск на Виста или някво рекавъри...друг е въпроса обаче дали ще намериш драйвъри за ХР, щото за повечето лаптопи вече няма...
Ами драйвъри за XP-то от моя ACER -старият нали там съм с такъв .
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
С виста съм на лаптопа, зарежда си супер бързо. Оплаквания нямам, като цяло може да се каже, че съм доволен.
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- blackrider
- младши ентусиаст
-
На десктопа съм с ХР на лаптопа /ACER/- VISTA. И да си кажа честно всичко е до навик.Това ,че ВИСТАта е с малко по различна визия. Лаптопа ми е с 1Gb RAM и си зарежда доста добре. Относно драйвърите -те не са само за ХР ами и до хардуеър компонентите ти в лаптопа. Моя например като го купувах е пригоден само за ВИСТА. Сложих му ХР -след доста лъганици накрая тръгна ,но се оказа че няма никъде драйвъри за видеокартата. И всичко ми насичаше. Тогава бях с 512 рам. Купих си още една 512-ка за 20-ина лв и сега съм доволен.
Друг е въпроса ,че МАЙКРОСОФТ гледа да си пробута изжцяло на пазара ВИСТАТА за която няма още пълна гама от съвместими програми като антовирусна ,даемон туулс и др. Както и офис пакета 07 ,като пишеш на него и пратиш документа на друг който е с 2003 офис -той получава само йероглифи.За целта след като напишеш документа трябва допълнителни настройки при SAVE. Което е малко неудобно.

PhilAnselmo написа:Не виждам какъв е проблема да забиеш XP и ако се прецака лаптопа да си въреш Виста-та...най-малкото той си върви с диск на Виста или някво рекавъри...друг е въпроса обаче дали ще намериш драйвъри за ХР, щото за повечето лаптопи вече няма...
да, да ... то така става ... а файловите системи ?!
моят е Core Duo T2450 2.0GHz с 3ГБ рам, купих го с Виста, обаче колкото повече време минаваше толкова по-бавен ставаше. Вистата е много тъпа за мен, постоянно някакви прозорци - разреши това, разреши онова ...
Сложих ХР и сега лаптопа направо лети! Не бих му слагал повече Виста и на настолните ПС-та не знам как ще премина на толкова тъпа операционна система. Ще чакам уиндос 7 направо
Първоначално и за моя лаптоп нямаше драйвери за ХР, но после излязоха в официалния сайт на Тошиба
Сложих ХР и сега лаптопа направо лети! Не бих му слагал повече Виста и на настолните ПС-та не знам как ще премина на толкова тъпа операционна система. Ще чакам уиндос 7 направо

Първоначално и за моя лаптоп нямаше драйвери за ХР, но после излязоха в официалния сайт на Тошиба
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
vlad0 написа:PhilAnselmo написа:Не виждам какъв е проблема да забиеш XP и ако се прецака лаптопа да си въреш Виста-та...най-малкото той си върви с диск на Виста или някво рекавъри...друг е въпроса обаче дали ще намериш драйвъри за ХР, щото за повечето лаптопи вече няма...
да, да ... то така става ... а файловите системи ?!
Кажи какво те притеснява?
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
С VISTA съм откакто имам лапоп ! В началото ми беше кофти, но после като свикнах
! На настолния съм с XP и ми е някак странно с него вече. Вярно, че VISTATA е доста по - голяма от XP-то, но аз нямам никакви проблеми и не мисля да си я сменям. Много хора се оплакват много ми бави ( много това, много онова), еми като купувате гледайте тия параметри бе
А за това с менюто, всичко е въпрос на навик ! 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
pepi_sky написа:С VISTA съм откакто имам лапоп ! В началото ми беше кофти, но после като свикнах! На настолния съм с XP и ми е някак странно с него вече. Вярно, че VISTATA е доста по - голяма от XP-то, но аз нямам никакви проблеми и не мисля да си я сменям. Много хора се оплакват много ми бави ( много това, много онова), еми като купувате гледайте тия параметри бе
А за това с менюто, всичко е въпрос на навик !
В работата съм с виста у нас със "Win 98 XP"

Вистата ми е почти 1 към 1 с XP-то, само кирилицата е различна, но вече свикнах, щото ме мързи да я правя

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Не ми е ясно кое не ви харесва на Виста-та... 3а това, че е по-тежка е вярно, но пък нали имате 2-ядрени процесори, 3-4 кила РАМ и хубави видео карти- къде ви е проблема тогава
Просто свиквайте с Виста, а скоро и Джам7...
Да дам жокерче по въпроса- това се изключва и спира да пита...

AGD написа:...
...
Да дам жокерче по въпроса- това се изключва и спира да пита...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
vectra написа:С виста съм на лаптопа, зарежда си супер бързо. Оплаквания нямам, като цяло може да се каже, че съм доволен.
Подкрепям!
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2