За теглото на гумите и джантите, и влиянието, което оказват
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
За теглото на гумите и джантите, и влиянието, което оказват
Здравейте,
Чувал съм често, че по-тежките гуми и/или джанти оказват осезаемо влияние върху поведението на колата, най-вече ускорение и разход. Аз лично не съм се сблъсквал с подобно нещао та затова се чудех дали някой би могъл да потвърди или опровергае това?
Това, което също съм чувал, е че точно на колелата дори малка разлика в теглото оказва голямо въздействие, тъй като точно там се извършва, така да се каже, крайното звено на силовото предаване - когато то вече се преобразува в движение на колата.
Знам и че има стремеж по-сериозните джанти и гуми постоянно да се олекотяват, което на фона на 1.5 - 2 тона кола изглежда странно.
Който знае - моля да казва!
Чувал съм често, че по-тежките гуми и/или джанти оказват осезаемо влияние върху поведението на колата, най-вече ускорение и разход. Аз лично не съм се сблъсквал с подобно нещао та затова се чудех дали някой би могъл да потвърди или опровергае това?
Това, което също съм чувал, е че точно на колелата дори малка разлика в теглото оказва голямо въздействие, тъй като точно там се извършва, така да се каже, крайното звено на силовото предаване - когато то вече се преобразува в движение на колата.
Знам и че има стремеж по-сериозните джанти и гуми постоянно да се олекотяват, което на фона на 1.5 - 2 тона кола изглежда странно.
Който знае - моля да казва!
- bmw318_94
- младши ентусиаст
-
- Кара: хората да го гледат тъпо
aygofan написа:Вида на Жантите, теглото им...размера Им.....шарката на гумите....вида им...начина на използване.....налягането им.....агента, с който са напълнени...баланса им...ОКАЗВАТ ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА МПС–то...
Каква е тази тема ** *******![]()
п.с.Тема достойна за БАНН
За банан незнам,ама за катинар

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
aygofan написа:Вида на Жантите, теглото им...размера Им.....шарката на гумите....вида им...начина на използване.....налягането им.....агента, с който са напълнени...баланса им...ОКАЗВАТ ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА МПС–то...
Виждам, че си познавач - би ли ми обяснил, по научному защо? Как стоят нещата? Как точно се променят характеристиките, защо се променят...
Адски ще съм ти благодарен!
jk написа:
Виждам, че си познавач - би ли ми обяснил, по научному защо? Как стоят нещата? Как точно се променят характеристиките, защо се променят...
Вчера отделих 30мин. обяснения на Юзър, който се оказа хлапе в 10ти клас без лично МПС....Ако искаш всеки ден да обяснявам за тоя дето ..........

Вземете се в ръце хора...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
aygofan написа:jk написа:
Вчера отделих 30мин. обяснения на Юзър, който се оказа хлапе в 10ти клас без лично МПС....Ако искаш всеки ден да обяснявам за тоя дето ..........![]()
![]()
![]()
хах
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
jk написа:aygofan написа:Вида на Жантите, теглото им...размера Им.....шарката на гумите....вида им...начина на използване.....налягането им.....агента, с който са напълнени...баланса им...ОКАЗВАТ ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА МПС–то...
Защото се променя коефициента на сцепление на гумата с асвалта... лятото е добре да е широка и ниска гума за да се държи колата на пътя.. зимата е добре да е тънка и висока за да се дълбае снега..
aygofan написа:jk написа:
Вчера отделих 30мин. обяснения на Юзър, който се оказа хлапе в 10ти клас без лично МПС....Ако искаш всеки ден да обяснявам за тоя дето ..........![]()
![]()
![]()
Моето уважение, но това е повод за гордост, че си съумял да намериш време и сили. Май в тях трябва да се инвестира... Друг е въпроса, че човек се уморява, особенно ако трябва да се повтаря...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
В някой сайтове за гуми (във маргел , например) има калкулатори (леко съмниелни) които показват изменението на скороста , според дебелината и диаметъра на гумата . Въпроса , по-скоро е - какво е влиянието на теглото на джантата . На скоро някой беше пускал статия , именно за това , но сега не мога да се сетя - ако някой помни , нека даде линк.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Заповядай малко информация за начало, а ако ти е интересно със сигурност ще намериш още.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
11 мнения
• Страница 1 от 1