За теглото на гумите и джантите, и влиянието, което оказват

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

За теглото на гумите и джантите, и влиянието, което оказват

Мнение от jk » 27 Фев 2009, 21:56

Здравейте,

Чувал съм често, че по-тежките гуми и/или джанти оказват осезаемо влияние върху поведението на колата, най-вече ускорение и разход. Аз лично не съм се сблъсквал с подобно нещао та затова се чудех дали някой би могъл да потвърди или опровергае това?

Това, което също съм чувал, е че точно на колелата дори малка разлика в теглото оказва голямо въздействие, тъй като точно там се извършва, така да се каже, крайното звено на силовото предаване - когато то вече се преобразува в движение на колата.

Знам и че има стремеж по-сериозните джанти и гуми постоянно да се олекотяват, което на фона на 1.5 - 2 тона кола изглежда странно.

Който знае - моля да казва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 27 Фев 2009, 22:01

Вида на Жантите, теглото им...размера Им.....шарката на гумите....вида им...начина на използване.....налягането им.....агента, с който са напълнени...баланса им...ОКАЗВАТ ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА МПС–то...
Каква е тази тема ** ******* :help:

п.с.Тема достойна за БАНН :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: хората да го гледат тъпо

Мнение от bmw318_94 » 27 Фев 2009, 22:04

aygofan написа:Вида на Жантите, теглото им...размера Им.....шарката на гумите....вида им...начина на използване.....налягането им.....агента, с който са напълнени...баланса им...ОКАЗВАТ ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА МПС–то...

За банан незнам,ама за катинар :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 27 Фев 2009, 22:05

aygofan написа:..п.с.Тема достойна за БАНН :roll:

п.с. Юзър, достоен за БАН! :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 27 Фев 2009, 22:06

aygofan написа:Вида на Жантите, теглото им...размера Им.....шарката на гумите....вида им...начина на използване.....налягането им.....агента, с който са напълнени...баланса им...ОКАЗВАТ ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА МПС–то...

Виждам, че си познавач - би ли ми обяснил, по научному защо? Как стоят нещата? Как точно се променят характеристиките, защо се променят...

Адски ще съм ти благодарен!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 27 Фев 2009, 22:09

jk написа:
Виждам, че си познавач - би ли ми обяснил, по научному защо? Как стоят нещата? Как точно се променят характеристиките, защо се променят...

Вчера отделих 30мин. обяснения на Юзър, който се оказа хлапе в 10ти клас без лично МПС....Ако искаш всеки ден да обяснявам за тоя дето .......... :help: :help: :help:
Вземете се в ръце хора... :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Фев 2009, 22:18

aygofan написа:
jk написа:

Вчера отделих 30мин. обяснения на Юзър, който се оказа хлапе в 10ти клас без лично МПС....Ако искаш всеки ден да обяснявам за тоя дето .......... :help: :help: :help:

хах

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 27 Фев 2009, 22:18

jk написа:

Защото се променя коефициента на сцепление на гумата с асвалта... лятото е добре да е широка и ниска гума за да се държи колата на пътя.. зимата е добре да е тънка и висока за да се дълбае снега..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 27 Фев 2009, 22:27

aygofan написа:
jk написа:

Моето уважение, но това е повод за гордост, че си съумял да намериш време и сили. Май в тях трябва да се инвестира... Друг е въпроса, че човек се уморява, особенно ако трябва да се повтаря...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Фев 2009, 22:56

В някой сайтове за гуми (във маргел , например) има калкулатори (леко съмниелни) които показват изменението на скороста , според дебелината и диаметъра на гумата . Въпроса , по-скоро е - какво е влиянието на теглото на джантата . На скоро някой беше пускал статия , именно за това , но сега не мога да се сетя - ако някой помни , нека даде линк.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 27 Фев 2009, 23:15

Заповядай малко информация за начало, а ако ти е интересно със сигурност ще намериш още.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Назад към Извън Темата