Отново за младите шофьори (и не само) ?! - ЗА КЛЮЧ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Отново за младите шофьори (и не само) ?! - ЗА КЛЮЧ...

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Мар 2009, 17:35

http://bnt.bg/bg/news/view/5181/promeni ... pytishtata
Предварително се извинявам, но не ми се ровеше старата тема...
Току-що отново ме стряскат с тези 1600 кубика и това возене на непълнолетни без придружител :shock: Давали са го преди малко по БНТ и ме притеснява дали ВЕЧЕ е влязло в сила или ОТНОВО е само за обсъждане, или СКОРО влиза в сила :help: Знам, че почти всеки месец се отваря по една такава тема , но ни извинете нас , младите шофьори, но не смятам , че всички млади шофьори караме до 1.6 , за да не ни интересува това, така че моля за мнения само по темата , а не дали трябва или не да се приема това.. а дали е прието или не... Моля по-запознатите да кажат, че ми предстои пътуване и в момента незнам какво да правя и очаквам :help:
Благодаря предварително на всички ;)
Последна промяна uCnaHeTcA на 06 Мар 2009, 23:36, променена общо 1 път
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 05 Мар 2009, 17:42

някой би ли дефинирал "млад шофьор", моля?

Аватар

Мнение от TUZara` » 05 Мар 2009, 17:44

Добре сега като книжката ми е на под година ... на 10-тина месеца се водя и аз млад шофьор...Обаче съм си купил колата 2.0 преди да е влязла в сила тази наредба...Да предположим,че нямам пари за друга кола - кво праим ? Вкарвам я в гаража и чакам книжката ми да стане на 1 година и да не се водя млад шофьор?Е аджеба по-надежден и опитен шофьор ли ще съм след това или не ?Това няма ли в такъв случей да е просто една формалност ?А това за непълнолетните е кофти....ПАРЛАМЕНТА НИ ЗАДЪЛЖАВА ДА СИ ЛОВИМ ДЪРТИ ГАДЖЕТА :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Мар 2009, 17:53

Ами с една дума - ДА ... чакаш едната година... (като повечето от НАС, ако влезе законът) :confused:
А към горния колега... "Млад шофьор" - ако НЯМАШ 1 година стаж или по-точно ако не е минала 1 година след като си си изкарал книжката (понеже стаж и изкарване са 2 различни неща, но според господата управници, явно не са, но...) и си на ПОД 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ си от "Младите шофьори" , обаче дори и да си си извадил вчера книжката , ако си над 25 години , то тогава вече си "Старши" , както и логично ако си под 25 години , след 1 година след изкарването на книжката , тогава вече пак си "Старши" :D (Малко се оплетох , надявам се колегата да ме е разбрал)
Та... чакам отговор , дали законът е влязал в сила :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d

Мнение от datcho » 05 Мар 2009, 17:58

От 10 на 20 лева се увеличава глобата за шофиране с 10 км в час над допустимото. 50 лева ще е вече санкцията, ако карате без колан, говорите по мобилния си телефон или гумите ви са прекалено износени. Младите водачи няма да могат да карат автомобили над 1600 конски сили и да возят непълнолетни без придружител

:mhihi:
Последна промяна datcho на 05 Мар 2009, 17:59, променена общо 1 път
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i/E46 320d

Мнение от vlado_78 » 05 Мар 2009, 17:59

браво това ми хареса :D

Аватар

Мнение от TUZara` » 05 Мар 2009, 17:59

Че аз кат съм на 18 до 25 все млад ли ще съм бе :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от datcho » 05 Мар 2009, 18:03

uCnaHeTcA написа:Ами с една дума - ДА ... чакаш едната година... (като повечето от НАС, ако влезе законът) :confused:
А към горния колега... "Млад шофьор" - ако НЯМАШ 1 година стаж или по-точно ако не е минала 1 година след като си си изкарал книжката (понеже стаж и изкарване са 2 различни неща, но според господата управници, явно не са, но...) и си на ПОД 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ си от "Младите шофьори" , обаче дори и да си си извадил вчера книжката , ако си над 25 години , то тогава вече си "Старши" , както и логично ако си под 25 години , след 1 година след изкарването на книжката , тогава вече пак си "Старши" :D (Малко се оплетох , надявам се колегата да ме е разбрал)
Та... чакам отговор , дали законът е влязал в сила :roll:

Ако беше НАД 25 годишна възраст, може би щеше да разбереш смисъла на този закон
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Мар 2009, 18:06

datcho написа:
От 10 на 20 лева се увеличава глобата за шофиране с 10 км в час над допустимото. 50 лева ще е вече санкцията, ако карате без колан, говорите по мобилния си телефон или гумите ви са прекалено износени. Младите водачи няма да могат да карат автомобили над 1600 конски сили и да возят непълнолетни без придружител

:mhihi:

Объркали са се явно докато го пишат :mhihi:

Тузара , като ти мине една година от ваденето на книжката (ако си на под 25г.) , тогава вече НЕ СИ МЛАД и законът няма значение за теб,а ако си над 25г. този закон НЕ ВАЖИ за теб.

datcho , знам , че е така , за това написах да не се коментира дали трябва или не да се приеме , защото ще стане доста мазало (тези, които ни засяга - Твърдо не , а тези, които не Ви засяга - Твърдо да) ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CoMPacT M54Б30
Мечтае да кара: 645Ci

Мнение от Sparco_Racing » 05 Мар 2009, 18:19

Това с 1600 конски сили ми хареса :weed:
Drifting Is NOT a Crime ...
"The Power Of ///M In The Palm Of My Hands"™
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 05 Мар 2009, 18:21

1600 конски сили за начинаещ са добре :D
Beautiful Mechanical Wonder

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 05 Мар 2009, 18:21

uCnaHeTcA написа:Объркали са се явно докато го пишат :mhihi:

Тузара , като ти мине една година от ваденето на книжката (ако си на под 25г.) , тогава вече НЕ СИ МЛАД и законът няма значение за теб,а ако си над 25г. този закон НЕ ВАЖИ за теб.

datcho , знам , че е така , за това написах да не се коментира дали трябва или не да се приеме , защото ще стане доста мазало (тези, които ни засяга - Твърдо не , а тези, които не Ви засяга - Твърдо да) ;)

Точно па на тебе Адвокате треа ти забранят с държавен вестник да се доближаваш до онова убавото купенце :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 05 Мар 2009, 18:37

Много интересно,като те спрат куките,как ще разберат кубатурата на двигателя като никъде в малкия талон не пише,а?
Според мен това са поредните жалки опити на управляващите да спрат войната по пътищата,все едно ако си с Голф2-1,2л. нема да се прибиеш!

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 05 Мар 2009, 18:38

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Жена ми има повече от година стаж... а още не е карала кола... като искам да кара мойта я е страх ии кара от нас до тях което е 1 км ... с много зор... но пък не е начинаещ шофер... вече има опит, Стаж! 8) И М3 може да си кара без проблем :mhihi: Но пък като цяло си е оферта тоя закон .. тъкмо като вземеш книжка няма да се мяташ веданга на мощна кола... а ще минеш през 316и ала бала... Аз одобрявам тоя закон :mhihi: :P 8) :winky:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от datcho » 05 Мар 2009, 18:46

Garribaldi написа::mhihi: :mhihi: :mhihi: Жена ми има повече от година стаж... а още не е карала кола... като искам да кара мойта я е страх ии кара от нас до тях което е 1 км ... с много зор... но пък не е начинаещ шофер... вече има опит, Стаж! 8) И М3 може да си кара без проблем :mhihi: Но пък като цяло си е оферта тоя закон .. тъкмо като вземеш книжка няма да се мяташ веданга на мощна кола... а ще минеш през 316и ала бала... Аз одобрявам тоя закон :mhihi: :P 8) :winky:

Те жена ти като я спрат няма да я питат колко км има зад волана.

Защо въобще се пуска такава тема като никой не се опитва дори да осмисли какви + има този закон?

Следваща

Назад към Извън Темата