Отново за младите шофьори (и не само) ?! - ЗА КЛЮЧ...
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Отново за младите шофьори (и не само) ?! - ЗА КЛЮЧ...
http://bnt.bg/bg/news/view/5181/promeni ... pytishtata
Предварително се извинявам, но не ми се ровеше старата тема...
Току-що отново ме стряскат с тези 1600 кубика и това возене на непълнолетни без придружител
Давали са го преди малко по БНТ и ме притеснява дали ВЕЧЕ е влязло в сила или ОТНОВО е само за обсъждане, или СКОРО влиза в сила
Знам, че почти всеки месец се отваря по една такава тема , но ни извинете нас , младите шофьори, но не смятам , че всички млади шофьори караме до 1.6 , за да не ни интересува това, така че моля за мнения само по темата , а не дали трябва или не да се приема това.. а дали е прието или не... Моля по-запознатите да кажат, че ми предстои пътуване и в момента незнам какво да правя и очаквам
Благодаря предварително на всички
Предварително се извинявам, но не ми се ровеше старата тема...
Току-що отново ме стряскат с тези 1600 кубика и това возене на непълнолетни без придружител

Благодаря предварително на всички

Последна промяна uCnaHeTcA на 06 Мар 2009, 23:36, променена общо 1 път
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Добре сега като книжката ми е на под година ... на 10-тина месеца се водя и аз млад шофьор...Обаче съм си купил колата 2.0 преди да е влязла в сила тази наредба...Да предположим,че нямам пари за друга кола - кво праим ? Вкарвам я в гаража и чакам книжката ми да стане на 1 година и да не се водя млад шофьор?Е аджеба по-надежден и опитен шофьор ли ще съм след това или не ?Това няма ли в такъв случей да е просто една формалност ?А това за непълнолетните е кофти....ПАРЛАМЕНТА НИ ЗАДЪЛЖАВА ДА СИ ЛОВИМ ДЪРТИ ГАДЖЕТА 

Ами с една дума - ДА ... чакаш едната година... (като повечето от НАС, ако влезе законът)
А към горния колега... "Млад шофьор" - ако НЯМАШ 1 година стаж или по-точно ако не е минала 1 година след като си си изкарал книжката (понеже стаж и изкарване са 2 различни неща, но според господата управници, явно не са, но...) и си на ПОД 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ си от "Младите шофьори" , обаче дори и да си си извадил вчера книжката , ако си над 25 години , то тогава вече си "Старши" , както и логично ако си под 25 години , след 1 година след изкарването на книжката , тогава вече пак си "Старши"
(Малко се оплетох , надявам се колегата да ме е разбрал)
Та... чакам отговор , дали законът е влязал в сила

А към горния колега... "Млад шофьор" - ако НЯМАШ 1 година стаж или по-точно ако не е минала 1 година след като си си изкарал книжката (понеже стаж и изкарване са 2 различни неща, но според господата управници, явно не са, но...) и си на ПОД 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ си от "Младите шофьори" , обаче дори и да си си извадил вчера книжката , ако си над 25 години , то тогава вече си "Старши" , както и логично ако си под 25 години , след 1 година след изкарването на книжката , тогава вече пак си "Старши"

- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
От 10 на 20 лева се увеличава глобата за шофиране с 10 км в час над допустимото. 50 лева ще е вече санкцията, ако карате без колан, говорите по мобилния си телефон или гумите ви са прекалено износени. Младите водачи няма да могат да карат автомобили над 1600 конски сили и да возят непълнолетни без придружител

Последна промяна datcho на 05 Мар 2009, 17:59, променена общо 1 път
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
- datcho
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Ами с една дума - ДА ... чакаш едната година... (като повечето от НАС, ако влезе законът)![]()
А към горния колега... "Млад шофьор" - ако НЯМАШ 1 година стаж или по-точно ако не е минала 1 година след като си си изкарал книжката (понеже стаж и изкарване са 2 различни неща, но според господата управници, явно не са, но...) и си на ПОД 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ си от "Младите шофьори" , обаче дори и да си си извадил вчера книжката , ако си над 25 години , то тогава вече си "Старши" , както и логично ако си под 25 години , след 1 година след изкарването на книжката , тогава вече пак си "Старши"(Малко се оплетох , надявам се колегата да ме е разбрал)
Ако беше НАД 25 годишна възраст, може би щеше да разбереш смисъла на този закон
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
datcho написа:От 10 на 20 лева се увеличава глобата за шофиране с 10 км в час над допустимото. 50 лева ще е вече санкцията, ако карате без колан, говорите по мобилния си телефон или гумите ви са прекалено износени. Младите водачи няма да могат да карат автомобили над 1600 конски сили и да возят непълнолетни без придружител
Объркали са се явно докато го пишат

Тузара , като ти мине една година от ваденето на книжката (ако си на под 25г.) , тогава вече НЕ СИ МЛАД и законът няма значение за теб,а ако си над 25г. този закон НЕ ВАЖИ за теб.
datcho , знам , че е така , за това написах да не се коментира дали трябва или не да се приеме , защото ще стане доста мазало (тези, които ни засяга - Твърдо не , а тези, които не Ви засяга - Твърдо да)

- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
uCnaHeTcA написа:Объркали са се явно докато го пишат![]()
Тузара , като ти мине една година от ваденето на книжката (ако си на под 25г.) , тогава вече НЕ СИ МЛАД и законът няма значение за теб,а ако си над 25г. този закон НЕ ВАЖИ за теб.
datcho , знам , че е така , за това написах да не се коментира дали трябва или не да се приеме , защото ще стане доста мазало (тези, които ни засяга - Твърдо не , а тези, които не Ви засяга - Твърдо да)
Точно па на тебе Адвокате треа ти забранят с държавен вестник да се доближаваш до онова убавото купенце

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Много интересно,като те спрат куките,как ще разберат кубатурата на двигателя като никъде в малкия талон не пише,а?
Според мен това са поредните жалки опити на управляващите да спрат войната по пътищата,все едно ако си с Голф2-1,2л. нема да се прибиеш!
Според мен това са поредните жалки опити на управляващите да спрат войната по пътищата,все едно ако си с Голф2-1,2л. нема да се прибиеш!
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3

- datcho
- младши ентусиаст
-
Garribaldi написа::mhihi:![]()
Жена ми има повече от година стаж... а още не е карала кола... като искам да кара мойта я е страх ии кара от нас до тях което е 1 км ... с много зор... но пък не е начинаещ шофер... вече има опит, Стаж!
И М3 може да си кара без проблем
Но пък като цяло си е оферта тоя закон .. тъкмо като вземеш книжка няма да се мяташ веданга на мощна кола... а ще минеш през 316и ала бала... Аз одобрявам тоя закон
![]()
![]()
![]()
Те жена ти като я спрат няма да я питат колко км има зад волана.
Защо въобще се пуска такава тема като никой не се опитва дори да осмисли какви + има този закон?
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4