Моите виждания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Моите виждания

Мнение от horhef » 21 Мар 2009, 2:08

Ще започна така......Като стане катастрофа със загинали или ранени всички започвате да нападате виновнците заради превишена скорост, заради употребен алкохол, заради отнета книжка и т.н. Само ще ви дам за пример себе си( разбира се аз не съм някаъв мастер сигурно мяма и да бъда) Отивам на село което е на 25км. от София. Има един път който е нещо като писта от там не минават коли 200% и почвам да пързалям, лъзгам, дрифта и каквото ми дойде на ум, но.......... знам , че никой не минава. Искам да ви кажа, че всеки може да си намери такова място и да не изпробва републиканската пътана мрежа за експерименти, които ще завършат фатално. Пътя София-Бургас се минава по нормален начин за 5ч. минавайки през люлин до меден рудник, без необходимо бързане. Направете си сметка 1час по бързо какво ще спечелите и какво ще загубите(освен репутацията си на супер мега шофер)аз съм за 100% Колегиалност и !00% БЕЗОПАНОСТ на пътя. ХОРА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ПОНЕ МАЛКО КАКВО РИСКУВАТЕ НА ПЪТЯ!!!!! Да кажем, че не ви пука за вас самия себе си, помислете за ваште деца, братя, сестри племеници и т.н. Тук съм сигурен ще се обадят хора които ще са 100% сигурни в своите способности, невероятни уменя на които Ален Прост би завидял. Да де ама ако такива хора наистина съществуват те биха били на пистата а не зад клавиатурата.....................Може би от известно време дразня администратори, модератори и т.н. със свойте заяждания във различните подфоруми и-оф--топик-а.... Но аз ще продължавам докато те самите не осъзнаят, че не трябва да се провокират разни потенциални убиици и самоубийци.Теми във вида "Днес минах по цариградко шосе със 200" Директно да се трият и да не стават трибуна на разни ОЛИГОФРЕНИ. Това е един страхотен форум който аз редовно посещавам, бих исакл да се запозная с повечето от вас но.............. на някоя писта( за аматьори разбира се)Аз не претендирам, че съм супер драйвър нито, че съм супер някой си просто съм себе си......
п.с. Може да усирам темита на колегите но съм сигурен, че повечето са съгласни с мен, по отношение на сигурност и безопасност. Лека нощ.

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 21 Мар 2009, 2:30

малко объркано си го написал,но се разбира смисъла :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 21 Мар 2009, 2:32

petio_bmw 318is написа:малко объркано си го написал,но се разбира смисъла :yes:

След 3 усикита и аз не си разбирам :D

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 21 Мар 2009, 2:41

horhef написа:

След 3 усикита и аз не си разбирам :D
втория пост определено се разбира от първия път и разяснява ситуацията Изображение Изображение Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 21 Мар 2009, 2:50

horhef
Заглавията на темите се пишат с малки букви. Сега ще ти го оправя, но за друг път да си знаеш.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 21 Мар 2009, 2:50

:yes:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 21 Мар 2009, 2:58

!!Asen_X написа:horhef
Заглавията на темите се пишат с малки букви. Сега ще ти го оправя, но за друг път да си знаеш.

Без да искам :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 21 Мар 2009, 3:43

Ами ето...ти самия правиш същите работи.На един път, за не знам си къде, не минавали коли ? И как пък си 200% процента сигурен, че не минават ? Най-малкото ти минаваш ?!?! Парадокс му викат.Както ти си 200% сигурен, че никой не минава, някой друг ще е 300% сигурен и картинката е нарисувана :)
То и бая булеварди в София са като писта посред нощ, когато няма никой, ама айде дай да "лъзгаме" и пързаляме...
Намери си някой полигон, или паркинг или нещо такова, къде дори и да си сигурен 200% че Ще има хора, да не стават изненади, понеже всички могат да те видят и ти можеш да видиш всички.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 21 Мар 2009, 3:46

:yes:
Ако всички мислеха така ще е супер..! Но явно в близките 5-6 години(ако са толкова ще е супер) няма да се промени ситуацията в България..! Може бе ако почнат да лепят солени глоби, от рода на 200-300 евро минимум имаме някакъв шанс...! Има една песен много подходяща в този случай - Welcome to Bulgaria and have a nice ПЪТ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 21 Мар 2009, 7:09

Основната причина за ПТП -тата не е скоростта или алкохола, а неумението на водача.Давам за пример следното:
Като ръсне малко дъжд или падне сняг -серия от катастрофи.На всички на теория е ясно, че на хлъзгава настилка колата не може да спира и да завива както на сухо, защо тогава стават тези катастрофи.Много просто, неправилна преценка на водача.Изпреварване в завой-отново неправилна преценка и несъзнаване на риска.На рали се кара много по бързо при много по-тежки условия и въпреки това фаталните инциденти са много по- малко, защото водачите просто са по добри.
Държавата се опитва да се бори с това неумение от страна на водачите, като ограничава максималната скорост, забранява употребата на алкохол и поставяйки редица други ограничения, но това е едно усредняване и поставяне на всички под един знаменател и няма как да бъде ефективно.Друг проблем са критериите за даване на книжка.Книжка получават, купуват хора с абсолютно грешни навици на управление на автомобила и без грам умения, учени-не доучени.Такива се пускат да трупат опит на пътя и да се самообучават по метода на пробата и грешката.Аз от много години карам, занимавам се и с дрифт при всяка свободна възможност, опитвам се да си повиша квалификацията си и чрез практика и чреа теория, но не мога да кажа, че владея автомобила на 100%, защото моята преценка е правилна и знам докъде достигат уменията ми и защото съм пробвал колата на лимита и .Друг е случая със стандартен шофьор, с който се возя при паднал сняг.Човека си влиза в завой все едно е сухо и ми изправя косите.Той от дрифт не се интересува, кара си стандартно, но не може да оцени промяната на обстановката и променените възможности на колата- няма нито теорията , нито опита и при него границата за ПТП е много малка и самия той не знае къде се намира, не че е хулиган на пътя, просто е неук.Съгласен съм, че ако всички спазваме закона катастрофите ще намалеят, но хубавата кола и високата скорост изкушават, отделно има абсурдни ограничения и пр., затова нека всеки да знае какво може и какво не може, защото доста често грешката е смърт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 21 Мар 2009, 9:17

Cobb написа:Ами ето...ти самия правиш същите работи.На един път, за не знам си къде, не минавали коли ? И как пък си 200% процента сигурен, че не минават ? Най-малкото ти минаваш ?!?! Парадокс му викат.Както ти си 200% сигурен, че никой не минава, някой друг ще е 300% сигурен и картинката е нарисувана :)
То и бая булеварди в София са като писта посред нощ, когато няма никой, ама айде дай да "лъзгаме" и пързаляме...
Намери си някой полигон, или паркинг или нещо такова, къде дори и да си сигурен 200% че Ще има хора, да не стават изненади, понеже всички могат да те видят и ти можеш да видиш всички.

Еми сигурен съм, че не минават защото за да стигнеш до този път минаваш по нещо като разорана нива. И ако нямаш работа на там не минаваш защото това е пътя за бившото, ТКЗС и е запушен :D А ти как мислиш на пракинг сигурно е най безопасно? Където може да изкочи всичко ама наистина всичко

Манекенът
Аватар

Мнение от Kazaka » 21 Мар 2009, 10:09

Не виждам разлика между убит на цариградско и на 200%безлюден път.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 21 Мар 2009, 10:26

Kazaka написа:Не виждам разлика между убит на цариградско и на 200%безлюден път.

Разлика ниастина няма, само където в моя случай там даже и кучета не минават.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 21 Мар 2009, 10:43

Ако съм разбрал идеята на темата, тя е безопасност на пътя. Искам да добавя, че аз също не одобрявам екстремалното каране и съм съгласен админите да не поощряват по никакъв начин теми, провокиращи подобно каране. Още повече, че ни предстои да започнем спазването на всички правила на пътя. Например, вчера се прибрах от Пловдив и за целия път имаще пет радара, като три от тях бяха в продължение на пет километра, малко преди отбивката за Камчия. :shock: Така, че умната :winky:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 21 Мар 2009, 11:06

horhef написа:
Cobb написа:Ами ето...ти самия правиш същите работи.На един път, за не знам си къде, не минавали коли ? И как пък си 200% процента сигурен, че не минават ? Най-малкото ти минаваш ?!?! Парадокс му викат.Както ти си 200% сигурен, че никой не минава, някой друг ще е 300% сигурен и картинката е нарисувана :)

Еми сигурен съм, че не минават защото за да стигнеш до този път минаваш по нещо като разорана нива. И ако нямаш работа на там не минаваш защото това е пътя за бившото, ТКЗС и е запушен :D А ти как мислиш на пракинг сигурно е най безопасно? Където може да изкочи всичко ама наистина всичко

Добре, така съм съгласен.
За паркинга, идеята ми е, че е място където хората запътили се към този паркинг могат да те видят от разстояние от което могат да реагират - да не бъдат изненадани, защото точно тогава инстинктите надделяват и съчетано с незнание и не умение се правят грешки и глупости и дори пречат на този който знае как да постъпи, да избегне ситуацията.
На паркинга, какво...човека влиза на входа, вижда те какво правиш, спира, ти спираш...всичко е точно, ама на пътя, като летиш с вратите в завоя, и изведнъж изкача някой от някъде и...к'во станА...или никой не ти се изпречи, ама изпуснеш колата и отнесеш спирката на близо, с все хората дето чакат на нея...не е като да не се е случвало.

Следваща

Назад към Извън Темата