!
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Re: екскурзия до румъния с кола?
zigzag22 написа:Какви документи са ми нужни за да мина границата безпроблемно и на колко километра е букорещ от русе.Благодаря предварително
Нужна ти е само лична карта. От Русе до Букурещ са около 50 километра магистрала. Внимавай защото магистралата минава през разни селца и имаш ограничения. Спазвай ги, че румънските полицаи дебнат. Също така внимавай за кръговите кръстовища, които се намират насред магистралата. Успех.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
А, да, забравих да ти кажа - на първата бензиностанция си купи седмична винетка. Не плащай в никакъв случай в евро. Всеки ще ти предложи обмен, но най-добре си ги обмени в банка или чейндж бюро. На мен така се опитаха да ми предложат курс три леи за евро, като официално е горе-долу 3,50 за 1 евро.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
А колко леи струва седмичната им винетка?rado_rf написа:А, да, забравих да ти кажа - на първата бензиностанция си купи седмична винетка. Не плащай в никакъв случай в евро. Всеки ще ти предложи обмен, но най-добре си ги обмени в банка или чейндж бюро. На мен така се опитаха да ми предложат курс три леи за евро, като официално е горе-долу 3,50 за 1 евро.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
от Русе до Букурещ е 60км ,не е магистрала просто пътя е с две платна по две ленти
. има доста кръгови по пътя , в населените места внимавай и спазвай правилата за движение
давай предимство на пешеходците особено на пешеходна пътека ( ако не спазиш предимството им на пешеходната пътека и ако те види полицай - 1 месец без книжка + глоба). допустимата концентрация на алкохол е 0,00 ! така 4е не си помисляй и бира да пиеш ако ще караш. глобите са големи, ограни4енията също. ако се изгубиш полицайте знаят английски и щете упътят без проблеми
румънската винетка е около 5лв или 10 леи, на първата бензиностанция веднага след дунав мост си я купуваш, там касиерите знаят български
трябва ти само лична карта ( понякога и талон на колата или пълномощно,че може да я караш)

румънската винетка е около 5лв или 10 леи, на първата бензиностанция веднага след дунав мост си я купуваш, там касиерите знаят български

трябва ти само лична карта ( понякога и талон на колата или пълномощно,че може да я караш)
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Аз мисля да направя такова пътуване, но... с мотор
Букурещ е много интересен град доколкото знам и си струва да се види. Викали му малкият Париж!

Букурещ е много интересен град доколкото знам и си струва да се види. Викали му малкият Париж!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Анди написа:Велико Търново-Букурещ 181 км. л.к. зелена карта за застраховката и ROVIGNETA oт ромпетрол намира се веднага след митницата вдясно.
Колега, поясни за зелената карта, моля те. За нещо допълнително към гражданската ли става дума?
Освен това, някой да знае дали са разрешени радар детекторите в Румънско?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Анди написа:Велико Търново-Букурещ 181 км. л.к. зелена карта за застраховката и ROVIGNETA oт ромпетрол намира се веднага след митницата вдясно.
мн полезна тема...и аз мислех да направя екскурзия май месец!
какво е това rovigneta

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
зелена карта мисля 4е не ти трябва, няма да ти я искат просто ... ина4е струва от 5-10лв доплащане към гражданската отговорност
rovigneta е румънска винетка
и да наистина Букурещ е страхотен град - може да се види двореца на Чеушеско със златното му биде
, центъра с многото фонтани, триумфалната арка,парка много е голям и в него е музея на селото, природо нау4ния музей и той е доста интересен имат 3-4 мола като единия е на центъра до фонтаните нещо като цум ,а покрай другия минавате по път за центъра. доста интересни места има които може да се видят . Може да посетите гробницата на братя Христо и Евлоги Георгиеви.
разходете се и към синая - там има страхотен дворец и страхотна гледка към планината, замъка Бран ( води се 4е е на граф Дракула ,но дефакто той е бил само веднъж там да ловува,замъка е служил като граничен пост) вървете и се разходете няма да съжалявате .....

rovigneta е румънска винетка

и да наистина Букурещ е страхотен град - може да се види двореца на Чеушеско със златното му биде

разходете се и към синая - там има страхотен дворец и страхотна гледка към планината, замъка Бран ( води се 4е е на граф Дракула ,но дефакто той е бил само веднъж там да ловува,замъка е служил като граничен пост) вървете и се разходете няма да съжалявате .....
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3