Глобул и крадени мобилни телефони

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Глобул и крадени мобилни телефони

Мнение от sambeto » 24 Мар 2009, 22:54

Историята е следната,миналата година април месец купих от мой приятел,работещ в Глобул в гр.Русе мобилен телефон Самсунг G600.
Телефона бил подарък за фирма която ползвала оператора,но бил отказан като подарък и бил оставен заедно с други такива телефони в магазина за продажба на по ниски пари ( назнам как става тоя номер)
Телефона беше подарък за жена ми,но тя не го хареса и го продадох на друг човек.
Лятото някъде започнаха да се обаждат хора,които казваха че са следователи и че за тоя телефон се водел откраднат.
Идвали и в дома на жена ми в Враца,и днес пак се обади една жена и ми каза че трябва да отида в София в Второ Районно да дам показания.
Какво да правя?
И откога в скапаната ни държава мобилен оператор като ГЛОБУЛ,продава крадени мобилни телефони ?
Аман от глупости де*ба майка му! :evil: :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 24 Мар 2009, 22:58

Ебаси работата......
Всеки ден се случват все по-странни и абсурдни неща и си мисля,че вече нищо не може да ме учуди......ама все излиза нещо като това.
:roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Мар 2009, 23:04

твоя приятел мисля че има да (ти) обяснява как точно се е сдобил със телефончето...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 24 Мар 2009, 23:07

Наистина много кофти ситуация.И на мен ми се е случвало бая пъти,дори и ако някой ми бил звънал от такъв краден телефон.Досадна работа друг избор нямаш.Мен лично като ми звънаха ми каза всичко,къде се намирам в момента,кое е най-близкото районо в което трябва да отида.След като отидеш те питам каква връзка имаш с този човек,абе все глупави и досадни работи.Накрая ти записват личните дани (не разбрах защо при положение,че ти ги имат)и си тръгваш,абс. губене на време ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 24 Мар 2009, 23:08

alx написа:твоя приятел мисля че има да (ти) обяснява как точно се е сдобил със телефончето...

Ми той ми каза това че е бил за фирма подарък и тя се е отказала от него и оставен да се продава.Склонен съм да му вярвам,обаче защо продължават да търсят мене а не него,при положение че казах на тия следователи от къде точно е купен телефона и от кой :roll:
И сега трябва да тръгна от майната си (Варна) до на майната му (София) да обяснявам за Самсунг за 300 лева :evil:

Обаче и на мене като ми звъннаха ми казаха всичко за мене и жена ми,та явно наистина са някакви следователи :)
Последна промяна sambeto на 24 Мар 2009, 23:12, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 24 Мар 2009, 23:10

еми щом си го купувал нов значи трябва да имаш и фактури документи и т.н отиваш със тях показваш ги,и да видим тогава какво ще стане.Подобре отиди че иначе не е добре аз съм имал същите проблеми преди време ама на мен ми взеха телефона :( и така се приключи всичко
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 24 Мар 2009, 23:10

alx написа:твоя приятел мисля че има да (ти) обяснява как точно се е сдобил със телефончето...

Ега ти приятеля! Ако имаш документ, че си го купил от него- лесно. Ако нямаш- трудно. Ще ти се наложи да се срещнеш с разследващите и да обясняваш. Ти си сериозен човек и знам, че с глупости не се занимаваш. Остава да убедиш полицаите в същото.
Последна промяна ktv на 24 Мар 2009, 23:14, променена общо 4 пъти
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 24 Мар 2009, 23:11

А ти документи имаш ли за него?
обичам BMW

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 24 Мар 2009, 23:15

zlobicar написа:А ти документи имаш ли за него?

Ми имам гарнационна карта и документ,че телефона е от бизнес център на Глобул в гр.Русе.
Обаче фактура нямам да му се не види :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 24 Мар 2009, 23:38

Гаранционната карта е достатъчна на нея трябва да пише сериен номер и ИМЕИ ,което доказва ,че телефона е купен от там нямаш грижи по-добре говори със следователите ако са ти оставили телефон за обратна връзка да пратиш документите по пощата ,вместо да набиваш време нерви и пари за бензин :roll:
Live it like you Love it

ентусиаст
Аватар

Re: Глобул и крадени мобилни телефони

Мнение от bobi_maxo » 24 Мар 2009, 23:41

sambeto написа:Историята е следната,миналата година април месец купих от мой приятел,работещ в Глобул в гр.Русе мобилен телефон Самсунг G600.
Телефона бил подарък за фирма която ползвала оператора,но бил отказан като подарък и бил оставен заедно с други такива телефони в магазина за продажба на по ниски пари ( назнам как става тоя номер)
Телефона беше подарък за жена ми,но тя не го хареса и го продадох на друг човек.
Лятото някъде започнаха да се обаждат хора,които казваха че са следователи и че за тоя телефон се водел откраднат.
Идвали и в дома на жена ми в Враца,и днес пак се обади една жена и ми каза че трябва да отида в София в Второ Районно да дам показания.
Какво да правя?
И откога в скапаната ни държава мобилен оператор като ГЛОБУЛ,продава крадени мобилни телефони ?
Аман от глупости де*ба майка му! :evil: :evil: :evil:

Какво общо има 2-ро районно в София с телефон купен от Русе?
Нещо ми се струва гнило тук!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Petia_bmw » 25 Мар 2009, 0:17

sambeto написа:

Ми имам гарнационна карта и документ,че телефона е от бизнес център на Глобул в гр.Русе.

не ги пращай по пощата защото ще се загубят както винаги става с важните неща ...
прати ги по куриер, но си направи копие
но според мен по добре лично, защото все пак важно, че не си ти виновен а продавача / да не помислят че се криеш де / ....може би е станала грешка с номерата на телефона ....може става въпрос за друг апарат, може да се объркали сериите номера ...

но по добре ...виж какво искат и после да се разправят с магазина

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 25 Мар 2009, 0:28

При толкова звънене из цяла България явно става въпрос за нещо сериозно (смисъл телефона има връзка със сериозно престъпление). Ако имаш името и телефона на този, който ти е звънял от 02 РУ - София, най-добре отиди в някое РУ във Варна или в дирекцията (ОДМВР-Варна) и се обадете на човека (не е следовател на 99% - оперативен работник е), разберете се за какво става въпрос и ако трябва ще дадеш телефона във Варна, там ще те разпитат и ще пратят всичко в София.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 25 Мар 2009, 0:41

sambeto написа:

Трябва да имат копие на фактурата в офиса на Глобул.

Ако ти трябва адвокат, като си в София ми драсни, на ЛС мога да ти дам телефона на моя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 25 Мар 2009, 1:24

Батка,това е някакъв нов вид измама да знаеш.И на мен ми се обадиха и ми казаха,че бил краден телефона.Да ама аз съм си го купил преди повече от 5г. от Мтел,ама си се вързах.И аз като теб почнах да псувам Мтел.И така,трябваше и аз да ходя в някое районно (забравих съм точно кое) и тръгнах балъка.Почти пред хода на районното ми звънна телефона и същия "следовател" почна да ми обяснява как да му дам 100лв на него и всичко ще е ОК иначе съм щял да се разхождам още 100 пъти до районното и да пиша.Веднага се усетих,ама нали съм си тъп,влязох в районното и казах там за случайя и уж щяхме да правим инсценировка на мошенниците,ама нищо не стана.И така,да знаеш много е голяма вероятността и при теб да е така.Оня и на мен ми разказа точно какъв модел е телефона,как се казам и т.н.Внимавайте !

Следваща

Назад към Извън Темата