Глобул и крадени мобилни телефони
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Глобул и крадени мобилни телефони
Историята е следната,миналата година април месец купих от мой приятел,работещ в Глобул в гр.Русе мобилен телефон Самсунг G600.
Телефона бил подарък за фирма която ползвала оператора,но бил отказан като подарък и бил оставен заедно с други такива телефони в магазина за продажба на по ниски пари ( назнам как става тоя номер)
Телефона беше подарък за жена ми,но тя не го хареса и го продадох на друг човек.
Лятото някъде започнаха да се обаждат хора,които казваха че са следователи и че за тоя телефон се водел откраднат.
Идвали и в дома на жена ми в Враца,и днес пак се обади една жена и ми каза че трябва да отида в София в Второ Районно да дам показания.
Какво да правя?
И откога в скапаната ни държава мобилен оператор като ГЛОБУЛ,продава крадени мобилни телефони ?
Аман от глупости де*ба майка му!

Телефона бил подарък за фирма която ползвала оператора,но бил отказан като подарък и бил оставен заедно с други такива телефони в магазина за продажба на по ниски пари ( назнам как става тоя номер)
Телефона беше подарък за жена ми,но тя не го хареса и го продадох на друг човек.
Лятото някъде започнаха да се обаждат хора,които казваха че са следователи и че за тоя телефон се водел откраднат.
Идвали и в дома на жена ми в Враца,и днес пак се обади една жена и ми каза че трябва да отида в София в Второ Районно да дам показания.
Какво да правя?
И откога в скапаната ни държава мобилен оператор като ГЛОБУЛ,продава крадени мобилни телефони ?
Аман от глупости де*ба майка му!

Наистина много кофти ситуация.И на мен ми се е случвало бая пъти,дори и ако някой ми бил звънал от такъв краден телефон.Досадна работа друг избор нямаш.Мен лично като ми звънаха ми каза всичко,къде се намирам в момента,кое е най-близкото районо в което трябва да отида.След като отидеш те питам каква връзка имаш с този човек,абе все глупави и досадни работи.Накрая ти записват личните дани (не разбрах защо при положение,че ти ги имат)и си тръгваш,абс. губене на време 

- sambeto
- ентусиаст
-
alx написа:твоя приятел мисля че има да (ти) обяснява как точно се е сдобил със телефончето...
Ми той ми каза това че е бил за фирма подарък и тя се е отказала от него и оставен да се продава.Склонен съм да му вярвам,обаче защо продължават да търсят мене а не него,при положение че казах на тия следователи от къде точно е купен телефона и от кой

И сега трябва да тръгна от майната си (Варна) до на майната му (София) да обяснявам за Самсунг за 300 лева

Обаче и на мене като ми звъннаха ми казаха всичко за мене и жена ми,та явно наистина са някакви следователи

Последна промяна sambeto на 24 Мар 2009, 23:12, променена общо 1 път
- Банго
- младши ентусиаст
-
еми щом си го купувал нов значи трябва да имаш и фактури документи и т.н отиваш със тях показваш ги,и да видим тогава какво ще стане.Подобре отиди че иначе не е добре аз съм имал същите проблеми преди време ама на мен ми взеха телефона
и така се приключи всичко

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
alx написа:твоя приятел мисля че има да (ти) обяснява как точно се е сдобил със телефончето...
Ега ти приятеля! Ако имаш документ, че си го купил от него- лесно. Ако нямаш- трудно. Ще ти се наложи да се срещнеш с разследващите и да обясняваш. Ти си сериозен човек и знам, че с глупости не се занимаваш. Остава да убедиш полицаите в същото.
Последна промяна ktv на 24 Мар 2009, 23:14, променена общо 4 пъти
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- sambeto
- ентусиаст
-
zlobicar написа:А ти документи имаш ли за него?
Ми имам гарнационна карта и документ,че телефона е от бизнес център на Глобул в гр.Русе.
Обаче фактура нямам да му се не види

Гаранционната карта е достатъчна на нея трябва да пише сериен номер и ИМЕИ ,което доказва ,че телефона е купен от там нямаш грижи по-добре говори със следователите ако са ти оставили телефон за обратна връзка да пратиш документите по пощата ,вместо да набиваш време нерви и пари за бензин 

Live it like you Love it
Re: Глобул и крадени мобилни телефони
sambeto написа:Историята е следната,миналата година април месец купих от мой приятел,работещ в Глобул в гр.Русе мобилен телефон Самсунг G600.
Какво да правя?
Аман от глупости де*ба майка му!![]()
![]()
Какво общо има 2-ро районно в София с телефон купен от Русе?
Нещо ми се струва гнило тук!!!
sambeto написа:zlobicar написа:А ти документи имаш ли за него?
Ми имам гарнационна карта и документ,че телефона е от бизнес център на Глобул в гр.Русе.
не ги пращай по пощата защото ще се загубят както винаги става с важните неща ...
прати ги по куриер, но си направи копие
но според мен по добре лично, защото все пак важно, че не си ти виновен а продавача / да не помислят че се криеш де / ....може би е станала грешка с номерата на телефона ....може става въпрос за друг апарат, може да се объркали сериите номера ...
но по добре ...виж какво искат и после да се разправят с магазина
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
При толкова звънене из цяла България явно става въпрос за нещо сериозно (смисъл телефона има връзка със сериозно престъпление). Ако имаш името и телефона на този, който ти е звънял от 02 РУ - София, най-добре отиди в някое РУ във Варна или в дирекцията (ОДМВР-Варна) и се обадете на човека (не е следовател на 99% - оперативен работник е), разберете се за какво става въпрос и ако трябва ще дадеш телефона във Варна, там ще те разпитат и ще пратят всичко в София.
sambeto написа:zlobicar написа:А ти документи имаш ли за него?
Трябва да имат копие на фактурата в офиса на Глобул.
Ако ти трябва адвокат, като си в София ми драсни, на ЛС мога да ти дам телефона на моя.
Батка,това е някакъв нов вид измама да знаеш.И на мен ми се обадиха и ми казаха,че бил краден телефона.Да ама аз съм си го купил преди повече от 5г. от Мтел,ама си се вързах.И аз като теб почнах да псувам Мтел.И така,трябваше и аз да ходя в някое районно (забравих съм точно кое) и тръгнах балъка.Почти пред хода на районното ми звънна телефона и същия "следовател" почна да ми обяснява как да му дам 100лв на него и всичко ще е ОК иначе съм щял да се разхождам още 100 пъти до районното и да пиша.Веднага се усетих,ама нали съм си тъп,влязох в районното и казах там за случайя и уж щяхме да правим инсценировка на мошенниците,ама нищо не стана.И така,да знаеш много е голяма вероятността и при теб да е така.Оня и на мен ми разказа точно какъв модел е телефона,как се казам и т.н.Внимавайте !
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2