Въпрос относно първи акт?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Въпрос относно първи акт?

Мнение от miroslav4ev » 10 Апр 2009, 12:07

Здравейте колеги.
Днес ми писаха пърият акт: Бях спрял на ул. Веслец до Столичната митница, където има знак спиране и паркиране забранено. Вдигнаха колата с паяк. После ходих до наказателният паркинг зад митницата да си я прибера. Там ми писаха акт и ми взеха талона, но не ми казаха ще има ли глоба и отнемане на точки. Пак казвам първо нарушение ми е (имам книжка от 1997г.). Някой по-запознат, ако може да ме открехне по случая :?:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Въпрос относно първи акт?

Мнение от RSxRacer » 10 Апр 2009, 12:11

miroslav4ev написа:Здравейте колеги.
Днес ми писаха пърият акт: Бях спрял на ул. Веслец до Столичната митница, където има знак спиране и паркиране забранено. Вдигнаха колата с паяк. После ходих до наказателният паркинг зад митницата да си я прибера. Там ми писаха акт и ми взеха талона, но не ми казаха ще има ли глоба и отнемане на точки. Пак казвам първо нарушение ми е (имам книжка от 1997г.). Някой по-запознат, ако може да ме открехне по случая :?:

по принцип първите акотове са с минимално предвидената глоба,но не се знае нищо...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 10 Апр 2009, 12:19

И на мен ми се случи същото преди известно време. 50-60лв е актът и 5-6 точки, с точност нищо не мога да кажа, защото още не съм го платила... И на мен ми беше първи акт, така че не очаквай да ти го опростят или да ти намалят глобата. Аз бях паркирала на спирка... Много неприятно, ама като не гледаме знаците - така е! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 10 Апр 2009, 12:24

Съмнявам се....
Два пъти са ме вдигали с паяк, първия път ми взеха талона....без точки и без глоба, втория път не си го дадох ..... даже и акт нямах втория път, нищо странично от стандартната такса, която се плаща като си вземаш колата, окол 40 лв мисля че беше.... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Апр 2009, 12:26

Колега, при положение, че са ти вдигнали колата с паяк не трябва да ти пишат акт-нямат право! Съветвам те да го обжалваш, в нета има доста материали за това-прочети :)
Никой не мое ма връне на селу!

Желязната лейди
Аватар

Мнение от elica lazarova » 10 Апр 2009, 12:31

saleen написа:Колега, при положение, че са ти вдигнали колата с паяк не трябва да ти пишат акт-нямат право! Съветвам те да го обжалваш, в нета има доста материали за това-прочети :)

За паркиране на спрка имат право. Гледах в Закона, че всякакъв вид неправилно паркиране, след което е последвало вдигане с паяк се наказва с акт и точки. А за проблема на колегата вече незнам...аз си мислех, че е същото...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Апр 2009, 12:38

"Отпада съставянето на акт при вдигане на колата от „паяк”. " -Това е цитат от ЗДвП :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lycki » 10 Апр 2009, 12:38

Така е.В случая ти си плащаш разноските за паяка и престоя на принудителния паркинг.Акт са можели да ти пишат на место ако не те вдигне паяка.За едно нарушение неможе да ти налагат две санкций едновременно.Обжалвай и като падне акта заведи един граждански иск за нанесени вреди и т.н.
Последна промяна lycki на 10 Апр 2009, 12:48, променена общо 2 пъти

Желязната лейди
Аватар

Мнение от elica lazarova » 10 Апр 2009, 12:44

:twisted: Мухахахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Апр 2009, 12:47

Мишел написа:Съмнявам се....
Два пъти са ме вдигали с паяк, първия път ми взеха талона....без точки и без глоба, втория път не си го дадох ..... даже и акт нямах втория път, нищо странично от стандартната такса, която се плаща като си вземаш колата, окол 40 лв мисля че беше.... ;)

Ех, пак си се усмихвала много :winky: :P

При неправилно паркиране задължително пишат Акт, особено пък до знаци...

Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението + 5 к.т.;

Мен ме вдигнаха от Раковска, много близо до кръстовището с "Патриарха"... и аз се усмихвах мило, но ченгето на наказателния паркинг / къденто и 39 лева за паяка и престоя платих/, ми каза че няма как да мина без Акт /глобата по него беше 20 лева/ и трябвало за това нарушение и точки да ми вземат... но обеща да напише Акта така, че да не ми вземат точки. Както и стана де... Така че това какъв Акт и какви точки ще ти вземат зависи от преценката на Катаджията...

П.П. Кога е отпаднало да не ти пишат Акт след вдигането с паяк... Освен да е при проследните промени... :confused:
Последна промяна Apassionata на 10 Апр 2009, 12:52, променена общо 2 пъти
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 10 Апр 2009, 12:48

На мен ми се случи почти същото. Талончето си ми беше девствено половин година откакто имам книга и преди 2 седмици ми я вдигнаха и на мен от синя зона, а си бях счупил телефона от смс-и. :evil: Както и да е, отидох, разправях се там, препсувах ги едно хубаво, пожелах им само за лекарства и хемодиализа да ги дават парите, взеха ми 33 лв и 5 точки. Акт не са ми писали.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 10 Апр 2009, 14:09

Май нещо ви лъжат тея от паркингите или има промяна в закона отново! Мен ми вдигнаха колата бях спрял зад централна Автогара до изхода на автбусите. Паячето ме грамна и после отидох и си платих само 55 лева даже някакъв фиш ми издадоха, и не са ми взимали нито точки нито актове са ми писали. Фиша беше за тва че съм платил...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 10 Апр 2009, 14:11

М'да сега прочитам това: "На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушенията, посочени в чл. 3."
Ако си бях изкарал такъ талон навреме - сега нямаше въобще да го коментираме. Единствено се надявам да не ми вземат точки сега и да си изкарам т.нар. златен талон. Но малко вероятно е, след като ми взеха вече синия талон. :bcry:

ПС: Ето го пълният текст:
--------------------------------------------------------------------------
Издаване на контролен талон "Водач на МПС без наказания"
Издава на водач, който няма наказания за нарушения на правилата за движение от първоначално придобиване на праводпособност и има стаж не по-малко от 6 г., считано от 15.10.2002 г.
За издаване на контролен талон "Водач на МПС без наказания". водачът на МПС следва да подаде в сектор “Пътна полиция” по местоотчет на водача:
1. Молба по образец
2. Документ за платена държавна такса - 1.50 лв.
3. Валидно свидетелството за управление на МПС
Контролният талон "Водач на МПС без наказания" се издава в рамките на 24 часа и дава право на притежателя му на еднократно освобождаване от отнемане на контролни точки при констатирано нарушение на правилата за движение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 10 Апр 2009, 14:23

Apassionata написа:
Мишел написа:Съмнявам се....

Ех, пак си се усмихвала много :winky: :P

При неправилно паркиране задължително пишат Акт, особено пък до знаци...

Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението + 5 к.т.;

Мен ме вдигнаха от Раковска, много близо до кръстовището с "Патриарха"... и аз се усмихвах мило, но ченгето на наказателния паркинг / къденто и 39 лева за паяка и престоя платих/, ми каза че няма как да мина без Акт /глобата по него беше 20 лева/ и трябвало за това нарушение и точки да ми вземат... но обеща да напише Акта така, че да не ми вземат точки. Както и стана де... Така че това какъв Акт и какви точки ще ти вземат зависи от преценката на Катаджията...

П.П. Кога е отпаднало да не ти пишат Акт след вдигането с паяк... Освен да е при проследните промени... :confused:

Незнам бе Боби....може да има някаква промяна...значи това ставаааа...преди година и половина някъде.....нали помниш под кой знак ти показах на Шишман че бях спряла много "тарикатски"...тогава ми беше втория път, даже още карах с акта от първия път , когато ми взеха талона...но като отидох да си взема талона от КАТ ми казаха че точки не са ми взети и глоба не съм плащала.
Излъгах, три пъти, не два ме е вдигал паяка.....и третия път беше с БМВ-то, миналата година по това време, когато писах веднъж че цялата изтърбушена беше тогава без седалки.....няма акт, няма точки....40 лв на паркинга и тъпото ченге, дето му обяснявах какво превозвам, че няма седалки...... или има промяна в Закона, или зависи по кой чл.пишат акта....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 10 Апр 2009, 14:33

Промяната наистина е отскоро, макар, че не мога да кажа точно от кога. И е съвсем логична-според мен не е редно да те санкционират 2 пъти за едно нарушение-едното стига. Ако те намерят от КАТ-акт и си я местиш, ако не могат-колата се вдига от паяк, да се прави комбинация от двете санкции е тъпо :roll:

Следваща

Назад към Извън Темата