Авиошоу - Летище Пловдив, 12 април 2009 г.
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Авиошоу - Летище Пловдив, 12 април 2009 г.
http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=113662
За всички, които искат да се докоснат до малко истинска авиация:
ПРОГРАМА
за провеждане на авиационен празник на ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ, по повод
12-ти април – Ден на Авиацията и Космонавтиката
1. Откриване
В 10:30 ч. ще започнат изпълнения на представителния оркестър към ВВС. Те ще бъдат последвани от приветствено слово на дикторите към всички посетители, по случай празника. Началото на въздушните демонстрации ще бъде дадено с полет на хеликоптер Ми-17, развяващ българският флаг.
2. Въздушни демонстрации
Начален час: Въздухоплавателни средства/ вид демонстрации:
11:30 Хеликоптери от 24-та авиобаза Крумово: Bell 206, Ми-24, Ми-17, AS 532AL Cougar – въздушно разузнаване, атаки от въздуха, въздушен десант, авиомедицинска евакуация
11:40 МиГ-21 от 3-та авиобаза Граф Игнатиево – висш пилотаж
11:50 МиГ-29 от 3-та авиобаза Граф Игнатиево – висш пилотаж
12:05 Тройка самолети, лек тип, от учебен център РАТАН, Долна баня – Pipistrel Sinus, Tecnam P2002 и Tecknam P92JF – полет в група
12:15 MS 885 Moran Super Rallye – вираж, осморка на височина 30-50 м., пикиране
12:35 Pitts S-2B – въздушна акробатика, фигури от сложния и висш пилотаж
13:00 Радиоуправляеми и кордови модели – паралелни демонстрации на Българската федерация по авиомоделизъм и Клуб “Млад Орел”
15:00 Край на въздушните демонстрации
3. Наземна експозиция
През цялото време, на перона на летище Пловдив, посетителите имат възможността да разглеждат следните въздухоплавателни средства, за всяко от които ще може да се получи информация от пилотите им и/или технически лица:
Изтребители МиГ-21 и МиГ-29, хеликоптери Ми-17, Ми-24 – с въоръжение, Bell, AS 532AL Cougar, самолет за карго полети Ан-12, леки и ултралеки самолети Cessna 150, Cessna 172RG, ЕV97 /Evector Sportstar/, М235, както и ДАР-1 реплика на автентичния български самолет от авиационния музей в Крумово /самолетът е българско производство от 30-те години на миналия век/.
На земята ще могат да бъдат разгледани и участниците във въздушните демонстрации Pipistrel Sinus, обявен от NASA за най-добър мотоглайдер в света за 2009, Tecnam P2002, Tecknam P92JF, MS 885 Moran Super Rallye и атрактивния Рitts S-2B.
4. Събития
За да е по-приятен празникът за всички, по време на демонстрациите, ще има и организиран конкурс на открито за детска рисунка на авиационна тематика, изложба в зала Пристигащи на експонати от авиационния музей, модели, мултимедийна презентация, атрактивни снимки от съвременната гражданска и военна авиация, щандове на авиационни издателства, както и разбира се два обекта за храни и напитки.
5. Авиомузей
В деня на празника музеят на авиацията ще е отворен и със свободен вход за всички посетители.
6. Гости
Освен официалните гости, по покана на домакините от Летище Пловдив на празника ще присъстват ветерани от гражданската и военната авиация в региона, както и малките гости от общо 4-те дома за деца, лишени от родителски грижи в Пловдив и Асеновград.
7. Транспорт
Осигурени са безплатни автобуси от гр. Пловдив с начален час на тръгване 10:00 ч. по две линии: 1) Ц.гара-Ст.гара-Военна болница-ВСИ-Мебелна къща-Летище Пловдив и 2) х-л Марица-Тунела-Тримонциум-Мебелна къща-Летище Пловдив. Обратните курсове на автобусите ще бъдат с часове 14:00, 14:30 и 15:00 ч.
При ползване услугите на БДЖ трябва да се използва влакът по линията Пловдив-Асеновград-Пловдив. За летище Пловдив се ползва спирка Маврудово по тази линия. Удобен влак за началото на събитието е Пловдив-Асеновград в 09:30 ч. Следващият след него е в 11:30 ч. За обратните курсове на всеки кръгъл час след 12:00 ч. пътуват влакове по маршрута Асеновград-Пловдив.
Организацията по паркирането на посетителите с лични МПС ще се контролира от 3 екипа на КАТ. Препоръчва се на всички, които ще пътуват с лични МПС да пристигнат своевременно, за да избегнат задръстванията с оглед на очакваните голям интерес и висока посещаемост на авиационния празник.
Не знам колко са запалените по авиацията но ще се радвам да дойдат и хора от наша страна.
За всички, които искат да се докоснат до малко истинска авиация:
ПРОГРАМА
за провеждане на авиационен празник на ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ, по повод
12-ти април – Ден на Авиацията и Космонавтиката
1. Откриване
В 10:30 ч. ще започнат изпълнения на представителния оркестър към ВВС. Те ще бъдат последвани от приветствено слово на дикторите към всички посетители, по случай празника. Началото на въздушните демонстрации ще бъде дадено с полет на хеликоптер Ми-17, развяващ българският флаг.
2. Въздушни демонстрации
Начален час: Въздухоплавателни средства/ вид демонстрации:
11:30 Хеликоптери от 24-та авиобаза Крумово: Bell 206, Ми-24, Ми-17, AS 532AL Cougar – въздушно разузнаване, атаки от въздуха, въздушен десант, авиомедицинска евакуация
11:40 МиГ-21 от 3-та авиобаза Граф Игнатиево – висш пилотаж
11:50 МиГ-29 от 3-та авиобаза Граф Игнатиево – висш пилотаж
12:05 Тройка самолети, лек тип, от учебен център РАТАН, Долна баня – Pipistrel Sinus, Tecnam P2002 и Tecknam P92JF – полет в група
12:15 MS 885 Moran Super Rallye – вираж, осморка на височина 30-50 м., пикиране
12:35 Pitts S-2B – въздушна акробатика, фигури от сложния и висш пилотаж
13:00 Радиоуправляеми и кордови модели – паралелни демонстрации на Българската федерация по авиомоделизъм и Клуб “Млад Орел”
15:00 Край на въздушните демонстрации
3. Наземна експозиция
През цялото време, на перона на летище Пловдив, посетителите имат възможността да разглеждат следните въздухоплавателни средства, за всяко от които ще може да се получи информация от пилотите им и/или технически лица:
Изтребители МиГ-21 и МиГ-29, хеликоптери Ми-17, Ми-24 – с въоръжение, Bell, AS 532AL Cougar, самолет за карго полети Ан-12, леки и ултралеки самолети Cessna 150, Cessna 172RG, ЕV97 /Evector Sportstar/, М235, както и ДАР-1 реплика на автентичния български самолет от авиационния музей в Крумово /самолетът е българско производство от 30-те години на миналия век/.
На земята ще могат да бъдат разгледани и участниците във въздушните демонстрации Pipistrel Sinus, обявен от NASA за най-добър мотоглайдер в света за 2009, Tecnam P2002, Tecknam P92JF, MS 885 Moran Super Rallye и атрактивния Рitts S-2B.
4. Събития
За да е по-приятен празникът за всички, по време на демонстрациите, ще има и организиран конкурс на открито за детска рисунка на авиационна тематика, изложба в зала Пристигащи на експонати от авиационния музей, модели, мултимедийна презентация, атрактивни снимки от съвременната гражданска и военна авиация, щандове на авиационни издателства, както и разбира се два обекта за храни и напитки.
5. Авиомузей
В деня на празника музеят на авиацията ще е отворен и със свободен вход за всички посетители.
6. Гости
Освен официалните гости, по покана на домакините от Летище Пловдив на празника ще присъстват ветерани от гражданската и военната авиация в региона, както и малките гости от общо 4-те дома за деца, лишени от родителски грижи в Пловдив и Асеновград.
7. Транспорт
Осигурени са безплатни автобуси от гр. Пловдив с начален час на тръгване 10:00 ч. по две линии: 1) Ц.гара-Ст.гара-Военна болница-ВСИ-Мебелна къща-Летище Пловдив и 2) х-л Марица-Тунела-Тримонциум-Мебелна къща-Летище Пловдив. Обратните курсове на автобусите ще бъдат с часове 14:00, 14:30 и 15:00 ч.
При ползване услугите на БДЖ трябва да се използва влакът по линията Пловдив-Асеновград-Пловдив. За летище Пловдив се ползва спирка Маврудово по тази линия. Удобен влак за началото на събитието е Пловдив-Асеновград в 09:30 ч. Следващият след него е в 11:30 ч. За обратните курсове на всеки кръгъл час след 12:00 ч. пътуват влакове по маршрута Асеновград-Пловдив.
Организацията по паркирането на посетителите с лични МПС ще се контролира от 3 екипа на КАТ. Препоръчва се на всички, които ще пътуват с лични МПС да пристигнат своевременно, за да избегнат задръстванията с оглед на очакваните голям интерес и висока посещаемост на авиационния празник.
Не знам колко са запалените по авиацията но ще се радвам да дойдат и хора от наша страна.

- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Детската ми мечта е да присъствам на подобно мероприятие за жалост все още не сбъдната , сигурно е невероятно извиживяване 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Аз ще съм там!!!Какво ще кажете да си спретнем малка среща на БМВ-та да им покажем наземната артилерия какво прави??? 

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Ходи ми се, но съм без кола... Някой колега със свободно място и желание да ме кара?
Мерси!
Мерси!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Извинявам се на колегата, че ще му ползвам темата.
Това мероприятие ще го пропусна, но се надявам да посетя BIAF 2009, което ще се проведе на 23 и 24 май. Очаква се да летят Eurofighter, Gripen (който май отпаднал от програмата), F-16, Турски звезди (демонстрационна група - мисля, че участието им е потвърдено) и наши МиГ-29 и тренировъчни самолети.
Когато наближи датата, можем да пробваме да си организираме групово посещение.
Това мероприятие ще го пропусна, но се надявам да посетя BIAF 2009, което ще се проведе на 23 и 24 май. Очаква се да летят Eurofighter, Gripen (който май отпаднал от програмата), F-16, Турски звезди (демонстрационна група - мисля, че участието им е потвърдено) и наши МиГ-29 и тренировъчни самолети.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
AGD написа:Извинявам се на колегата, че ще му ползвам темата.
колкото и да ми е тъжно искам само да допълня - нашите два Миг-29 които са 50% от авиацията на България.

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
_65536_kb_sec_ написа:колкото и да ми е тъжно искам само да допълня - нашите два Миг-29 които са 50% от авиацията на България.
В момента ситуацията не е точно такава. Летят 6 или 8 машини (29-ки) - винаги има 2 изпълняващи задачи по еърполисинг и няколко други, които са си напълно изправни. Отделно на Безмер летят Су-25 и редовно участват в учения. И вече имаме доставени 2 или 3 Спартан-а - транспортни самолети. Мисля че и нялко Миг-21 има в строя.
Че са малко на брой самолетите, всяка година им съкращават отпуснатите пари за гориво, напускат опитни пилоти и няма изгледи скоро да се купи нов изтебител са проблеми, които наистина скоро могат да доведат до това да имаме 2-3 бойни самолета и нито един пилот за тях.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колеги, сега преработвах филмчето и от снимките направих клипче ама не знам защо не мога да го кача тука .....Някой да има идея къде може за да може да го видят и тези,който не успяха да дойдат. Пробвах в vbox-a ама нещо не ми го приеха
((

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
И така , понеже azrail заключи другата тема , ще пусна тук линк-а с клипчето от днешното авиошоу на летище ''Маврудово'' край Пловдив за всички колеги,който не са присъствали на мероприятието ..
http://www.vbox7.com/play:cc4cf9f8
http://www.vbox7.com/play:cc4cf9f8
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Просто си нямате на идея колко ме е яд, че не присъствах. Много голяма страст са ми самолетите и хеликоптерите, не ги разбирам особено, но няма такъв кеф като ги гледам. Преди 6 май когато тренират за парада военните минават точно над блока ми тогава човек не може да ме махне от прозореца, красота е просто да ги гледаш с каква грация летят...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2