Писаха ми фиш.
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Писаха ми фиш.
Вчера ме спряха господата полицай и ми писаха фиш ,защото не притежавам малкият талон на колата(откраднат ми е).Имам всички документи по нея ,всичко и е платено има си оборудване ,но единият чичко полицай рече ,че ще ми пише фиш.Казвам му ,че малкото талонче е само за пред тях и ,че големият талон има много повече сила от малкия и в този момент получавам въпрос искаш ли акт ,а аз му казвам буквално "пиши каквото искаш" ,защото го усетих ,че ми искаше пари.Написа ми фиш по ал.100 чл.4 т.2 ,но не си носех закона в мен и просто не можах да погледна точната алинея какво пише.Сега като чета в закона никъде не пише ,че се пише глоба при носене само на големия талон.Според вас прав ли е полицаят или просто си е търсел за какво да се заяде?

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Тоя талон е свидетелство за регистрация на МПС,макар формално полицаят да е в правото си явно се е заял с тебе-щом си показал големия талон и се е видяло, че е регистрирана. Въпреки това трябва да си изкараш малкия талон да ти е мирна главата, големият не му е мястото в колата-ако недай Боже ти я откраднат с него ще береш големи ядове после.
Никой не мое ма връне на селу!
Това го знам много добре.Ходих до КАТ Враца да ми издадат нов малък талон ,но там госпожицата на гишето ми заяви ,че докато е с инвалидното не можело да ми издаде малък талон ,защото въпросният инвалид е починал.Имам генерално пълномощно наследниците на този инвалид са мой лични познати и в следващите няколко дни всичко ще е ок.Просто ме хвана яд не ,защото ми писаха фиш (все пак 10лв не са голяма сума) ,а защото спираха и други и нищо не се заяждаха.Просто с мен се заядоха ,защото съм на 19 и трябваше на някой явно да си изкарат негативизма.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
В приложението на моят закон ги има извадени нарушенията и наистина глобата е 10 лева(неносене на СУМПС, контролен талон, малкия талон)-т.е. формално е бил прав. Друг е въпросът, че в общия случай се приема, че големият талон не е в тебе и не представяш свидетелство за регистрация-а де факто в твоят случай не е било така, можело е да ти направят компромис-поне според мен.
Никой не мое ма връне на селу!
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
6 мнения
• Страница 1 от 1