От друг форум назаем

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

От друг форум назаем

Мнение от BMW_POWER » 19 Дек 2004, 21:56

Ако някой си мисли, че държавата не ни е у ред, жестоко се лъже. Даже и "Компютьоризацията" (както каваше един наш уважаван другар) е вече на лице. Та защо казвам това:
Та случката започва от тази реликва:
http://charlie.networkersbg.com/f1/Ceg(179).jpg
http://charlie.networkersbg.com/f1/Ceg(180).jpg

Ако не Ви е ясно това е било ЗАЗ 968 А (не "Иван Грозни Първа Серия", а по-новия) на възраст (ами не мога да смятам от 1977 год до сега). Та значи тази "кола" е до ден днешен е собственост на баща ми, но не щеш ли той се помина преди 6 месеца. И от там се почна един купон...

Та ако не знаете човек като "гушне букетчето" в нашата супер уредена държавица, наследниците (демек аз и майка ми) започват да ходят по кви ли не истанции за разни смотани документи и хартишляци.

И кво се случило с въпросната Заз-ка. Ами баща ми просто не си върнал талона и номерата в КАТ преди 17-18 години (грубите ми мисли са някъде от толкова време май седи пред блока на майка ми). И така който си мисли, че нямаме база данни в държавата, жестоко се лъже. Това горе на картинките ми е наследство сега. Някои ще каже, че е чудо голямо: - викаш двама трима цигани и го отнасят. ДА ДА, ама НЕ.

Значи отивам в КАТ. Намирам "мой човек" и му викам:
" -Абе дай да оправиме тази "!#@#$#@$" "
Той вика:
" - А къде са номерата и талона",
Аз:
"- Кви номера бе, къв талон, "това" има няма 20 години дреме пред блока на майка ми",
Той:
"- А НЕМА ДА СТАНЕ. Отиваш в твойто МВР и подаваш молба, че са откраднали номерата на колата и с бележката идваш при мен и аз ти отписвам колата от регистрите на КАТ .
Аз:
" Абе ти у ред ли си. Не можеш ли там един DEL на базата за тази ЗАСКА и толкова."
Той:
" Аааа... не става! Нямам "законни основания" демек бележката е основание...."

Така да не изпадам в подробности, но се оказа че НЕ МОГА ТОКУ ТАКА да ОТПИША "тази" собственност от КАТ. Сега няма да описвам случката в МВР-то надълго и нашироко, НО като казах на дежурния:

"-Искам да подам молба за изгубени рег. номера на кола ЗАЗ ПРЕДИ 18-20 години", той щеше да ме изгони.

Трудно му обясних, че не го метам на джанката и той започна: " -Тези от КАТ са такива "пип-пип-пип", като не могат да се оправят на нас ни ги прехвърлят, тяхната "пип-пип"..."

Както и да е изреди се цялото МВР да се чуди КАК да напишат молбата или там каквото и да е се каже, че трябва да се напише. Написахме неква щуротия от 2 листа( демек аз го писах собственоръчно), че съм се прибрал да видя майка ми и не ЩЕШ ли съм "забелязъл", че номерата на "колата" липсват, бла-бла...(да отбележа че това се случва някъде около Ноември месец). След 1 седмица ми се обажа некъв който бил "кварталния", където е въпросното возило. И така, пак ходим, обяснявам, пак имаше "пип-пип", техната "пип-пип"..., - демек молбата от 7-мо МВР отива по етапен ред по местоживеене. Абе както и да е вече имам БЕЛЕЖКАТА С ОТКРАДНАТИ НОМЕРА на Зазката...

Днес минава близо месец откакто се занимавам с това наследство. А още краят е "мираж". Демек трябва да и платя данъците за 18 години, излизало "около" 200 лв. Като казах на данъчната, че веднага ги плащам, тя каза:

"- Ааа не мога да ги изчисля точно. Трябва да си намерите застрахователна агенция да изчисли на КОЛКО СЕ ОЦЕНЯВА КОЛАТА, за да Ви ги сметна точно... "

И така питам аз: КАК ДА НЕ СИ ИЗВАДЯ ЛЮБИМАТА ми "НАФТОВА ПУШКА" и да пострелям по любимата ми застреляна държавица.

Край на част I.
Част II ще се развие през 2005 год., защото се очаквало през 2005 г. да няма "ЕКО такса" от 80 лв. (това е съвет на моя човек от КАТ).

П.С. А и да знаете, че номера АГ 03 18 (черните) вече са невалидни.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 21 Дек 2004, 8:17

Я провери дали тва с данъците не може да мине по давност. До колкото си спомням Ицо Стоичков се измъкна с някаква история за 5 годишен срок и, че данъчните не са си търсили парите. Ако мине номерът, казвай, че и аз имам една барака дето мисля да я спра от движение и след 5 години да им кажа: "Абе я го пиииип!: :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от setra49 » 28 Дек 2004, 16:14

Ако искаш друга недомислица...
Опитай се да изнесеш кола от БГ в посока Италия например, която е била регистрирана повече от 5 години в БГ и внесена от Германия например.
Това твоето ще ти се стори като песен....

А малко не ми стана данъчна оценка за какво?
До колкото знам, паричната оценка на колата няма отношение към платимите данъци...
данъците в БГ са само пътен данък - които е фикс сума...и не зависи от стойността на колата...
Освен това оценка на колата е пълна дивотия, защото законово погледнато колата е напълно АМОРТИЗИРАНА, въз основа на времето за което е ползвана.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Дек 2004, 22:10

Ами тва си е Българския закон, когато ти трябва го няма, а кога трябва да го няма си е*ава майката :evil:

Сега да т дам един съвет от мен, може и да помогне, ако искаш да се оттървеш от колата, викай мангалите и да я взимат, после чакай 1-2 месеца докато е сигурно че са я разкостили и отиваш в полицията и казваш, абе еди какво си....откраднаха ми колата и тва е. Нека да я търсят като искат :twisted: Мисля че това ще свърши работа ;)

Назад към Извън Темата