E-36 vs E-46
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E-36 vs E-46
привет на вси4ки бмв хулигани,приятели кое според вас е по- добро , е-36 или е-46 нека споделим предимствата и недостатаците,примерно подражка,варвене и т.н. ас давам един глас за е-36 по натам ще кажа защо:winky:
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Чух за предните носачи за е46,че като се преебе шарнир-сменяш целия носач.Не се избивали или са капсоловани или нещо такова.Колко е вярно не знам.Но като кола ме кефи-особенно купето
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
- MomoRacing
- Потребител
-
С много респект към любимото на по-голямата част от BMW фенове (включително и моята особа!) e46 мога да кажа, че съм мислил варянтите за предимства и недостатъци между двете и мога да твърдя, че ако колата ти е за лична употребе и се стремиш да имаш всичко необходимо в един автомобил и имаш ограничени възможности спрямо финансова гледна точка по-разумния варянт е за около 8000 лв да си вземеш е36 вместо е46 за около 12000 лв. Причините са следните. По-поносима потдръжка, уникалният пакет от екстри и интериор доближаващ се почити наравно с е46 и разликата в вложение за автомобил. Ако говорим за М-серия говорим за нещо по-разливно
. Като сравнение може да направи човек най-лесно между е36 1,8 ис 96-98 година за цената посочена по-горе и е46 1,8 което е мисля, че с сходно почити на него като екстри и възможности и да прецени кое му приляга по-добре на джоба. Другото е собствения избор на автомобил, за което, човек трябва да ибере сам (все пак това е нещо на което повечето от нас не са склонни да правят компромиси
) . Надявам се да съм ти дал малък пример над какво може да помислиш, но което и да избереш едва ли ще сгрешиш
.

Momo
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
темата въобще не е глупава.аз имам е36 и ме кефи повече от е46 .интересно ми е да споделите дали е46 е по комфоертен автомобил 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Преди катанеца и аз да кажа едно-две неща:
1.По добре е36 97/98-ма с всички екстри отколкото 99/2000-та голо като пушка!
2.Е46 преди 03.2000 не си зимай преди това имат ред проблеми със задните носачи и т.н имаше една показателна статия в АутоБилд/колкото и да не го уважавам това списание/!
3.Една запазена е46-ца с прилично ниво на оборудване след 2001г. трудно ще я намериш под 20к!Следователно база за сравнение няма!
2.Е46 преди 03.2000 не си зимай преди това имат ред проблеми със задните носачи и т.н имаше една показателна статия в АутоБилд/колкото и да не го уважавам това списание/!
3.Една запазена е46-ца с прилично ниво на оборудване след 2001г. трудно ще я намериш под 20к!Следователно база за сравнение няма!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
MomoRacing написа:С много респект към любимото на по-голямата част от BMW фенове (включително и моята особа!) e46 мога да кажа, че съм мислил варянтите за предимства и недостатъци между двете и мога да твърдя, че ако колата ти е за лична употребе и се стремиш да имаш всичко необходимо в един автомобил и имаш ограничени възможности спрямо финансова гледна точка по-разумния варянт е за около 8000 лв да си вземеш е36 вместо е46 за около 12000 лв. Причините са следните. По-поносима потдръжка, уникалният пакет от екстри и интериор доближаващ се почити наравно с е46 и разликата в вложение за автомобил. Ако говорим за М-серия говорим за нещо по-разливно![]()
. Като сравнение може да направи човек най-лесно между е36 1,8 ис 96-98 година за цената посочена по-горе и е46 1,8 което е мисля, че с сходно почити на него като екстри и възможности и да прецени кое му приляга по-добре на джоба. Другото е собствения избор на автомобил, за което, човек трябва да ибере сам (все пак това е нещо на което повечето от нас не са склонни да правят компромиси
) . Надявам се да съм ти дал малък пример над какво може да помислиш, но което и да избереш едва ли ще сгрешиш
.
Абсолютно на същото мнение съм - Харесвам Е46 на визия и някой ден сигурно ще си взема, но към момента поддръжката на Е36 излиза много по-тънко. Да не говорим при каското каква е разликата - къде са 400 лв, къде са 2000.
И като знам колко пъти ми закачаха ламарините по паркинзите, съм доволен, че колата ми е Е36.
Мен ме кефи, че Е36 се кара готино, първично.
Иначе за Е46 за здравина и каране нямам представа как е - него бих си го взел заради тракшъна и евентуално други някакви екстри. Макар, че повечето ги има и в E36.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
vladi_a_i написа:Чух за предните носачи за е46,че като се преебе шарнир-сменяш целия носач.Не се избивали или са капсоловани или нещо такова.Колко е вярно не знам.Но като кола ме кефи-особенно купето
...Като допълнение - носачите са алуминиеви.
Аз бях пре същата дилема като си купувах кола, реших да си взема 97-98 е36 купе защото парите не стигаха за е46 с екстри и визия които търсих
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
От страна на плюсове и минуси, мисля, че +++ са в полза на Е46(без пристрастия, щото съм имал и Е36 и то доста читаво)!
Возията и обезшумяването в купето, по-комфортно, малко по-просторно и по икономично са предимства на Е46!Поддръжката (лв.)е почти същата, минусите са слабата предница(носачи) и по-дебелото каско, друго не се сещам...!
Въпрос на вкус е визията на двата автомобила, мен лично ме радват еднакво, само ако Е36-чката е с М пакет!
Возията и обезшумяването в купето, по-комфортно, малко по-просторно и по икономично са предимства на Е46!Поддръжката (лв.)е почти същата, минусите са слабата предница(носачи) и по-дебелото каско, друго не се сещам...!

Въпрос на вкус е визията на двата автомобила, мен лично ме радват еднакво, само ако Е36-чката е с М пакет!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
[quote="Nukem"]Преди катанеца и аз да кажа едно-две неща:
Имам удоволствието да карам Е36 98', с доста по-добро оборудване,и НЕ скърцащ подлакетник,за разлика от Е46
,а относно комфорта ,разлика голяма няма. В подръжката е осезаема!
1+ за Е36 от последните години , и -1 за постните Е46-ци от първите год. голи като стриптизьорки!

1+ за Е36 от последните години , и -1 за постните Е46-ци от първите год. голи като стриптизьорки!

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Plamenavramov написа:Nukem написа:Преди катанеца и аз да кажа едно-две неща:
Имам удоволствието да карам Е36 98', с доста по-добро оборудване,и НЕ скърцащ подлакетник,за разлика от Е46

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
titto написа:Plamenavramov написа:Nukem написа:Преди катанеца и аз да кажа едно-две неща:
1+ за Е36 от последните години , и -1 за постните Е46-ци от първите год. голи като стриптизьорки!Събирай пари и Е46-цата ще ти хареса повече!
Можех да си купя и Е46,но както потвърждават думите ми от предния пост, не ми се кара по -нова кола само за да казвам ,че имам Е46 а седалките и да са като браснарски стол!
П.С. Предпочитам кадърна Е39-ка пред Е46!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Е добре де не усещате ли,че сравненията които ги правите са малко безсмислени едното е всичи екстри за модел,другото базов сравнявайте без да се водите по цената естествено че е46 е по-скъпо във всичи отношения,не ми се вярва точо БМВ да направат нов модел по-лош от предходния 

- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
fen_na_bmw написа:Е добре де не усещате ли,че сравненията които ги правите са малко безсмислени едното е всичи екстри за модел,другото базов сравнявайте без да се водите по цената естествено че е46 е по-скъпо във всичи отношения,не ми се вярва точо БМВ да направат нов модел по-лош от предходния
абсолютно вярно

Ако срявнявате Е36 и Е46 , които да са на едни и същи пари ясно, че Е36-цата най-вероятно ще е по-добра. Но ако сравнявате примерно базовите или топ моделите на 2те поколения - естествено Е46 е по-добро

Зависи кой-какво търси. Аз карам Е36 на цената на доста сносно и добре оборудвано Е46

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2