Застраховка и какво точно изплащат от нея.
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Застраховка и какво точно изплащат от нея.
Преди няколко дни бях участник в една катастрофа с лек автомобил и автобус.Аз бях виновния (леката кола) и сега шефа на фирмата ме вика и ми заявява ,че застраховката нямало да покрие щетите по рейса ,които са една изкривена ламарина.Застраховката покрива ли всичко по щететите и налага ли се да заплащам и аз допълнителна сума?

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Re: Застраховка и какво точно изплащат от нея.
KUM4o написа:Преди няколко дни бях участник в една катастрофа с лек автомобил и автобус.Аз бях виновния (леката кола) и сега шефа на фирмата ме вика и ми заявява ,че застраховката нямало да покрие щетите по рейса ,които са една изкривена ламарина.Застраховката покрива ли всичко по щететите и налага ли се да заплащам и аз допълнителна сума?
Дошли са КАТ... състави ли са ти АКТ за ПТП-то... имаш валидна гражданска отговорност ... нищо няма да плащаш на шефа на фирмата

Той може да те будалка,че застраховката нямала да покрие тези ламарини.
Последна промяна Totogada на 15 Апр 2009, 11:19, променена общо 1 път

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Re: Застраховка и какво точно изплащат от нея.
KUM4o написа:Преди няколко дни бях участник в една катастрофа с лек автомобил и автобус.Аз бях виновния (леката кола) и сега шефа на фирмата ме вика и ми заявява ,че застраховката нямало да покрие щетите по рейса ,които са една изкривена ламарина.Застраховката покрива ли всичко по щететите и налага ли се да заплащам и аз допълнителна сума?
Всичко се покрива от гражданската ан колата, ако говориш за служебната ти кола, то най вероятно някой счетоводител или е забравил да направи гражданска или е пропуснал да палти някоя вноска. Често срещано при служебни автомобили

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
KUM4o написа:Всичко си е платено и вноските с навреме.И мен ми стана чудно как за една ламарина застрахователя нямало да може да покрие всичко и ме усъмни това.В краен случай като ме викне да плащам ще ида с юридическо лице и ще искам документи за всичко.
Обезщетението по ГО се изплаща по Експертан оценка, смята се овехтяване на дадения детайл, ремонт, материали и т.н., като цяло сумата би трябвало да е достатъчна, но за алтернативни части, не и оригинални, от там понякога се получават разногласия и конфликти защо сумата не покрива дори и половината ремонт...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
Колега застраховката покрива един голям ХУЙ скоро ме удари едно педал4е отзад платиха ми 250лв като само дифузера на бронята ми е 90 незнам как ги смятат тия изруди,никви пари не дължиш да се оправя с застрахователите!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Щом има редовна гражданска нищо на плащаш.Да не те кара щетите на служебната кола да платиш?
обичам BMW
Извика ме и ми казва ,че застрахователя май нямало да покри всички щети по рейса ,който между другото си се движи мездра враца без да спира и видимите щети са леко огъната ламарина.И ми казва сумата няма да е голяма ,но ако не я платиш ще заведа иск и тн. и тн.Утре имам среща с полицай по високите етажи и ще говоря и с него ,но ми се струва ,че се опитват да ме изнудват.

- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
хахахахах
абе къф е тоя шеф на автобусна фирма дето те вика да му плащаш щетите ? Да не е няква мутра ? Аххахахахаха
Нещо или не съм разбрал или ти нещо .....
Следващия път му покажи един среден пръст като те занимава с такива неща и му кажи да се спасява с застрахователите на твоята "гражданска отговорност" ! Нали затова е тая застраховка ! Като не му покриват щетата да ходи да се разправя с тях , а не при теб !
Дееба и каишите им дееба
Аи че се изнервих

абе къф е тоя шеф на автобусна фирма дето те вика да му плащаш щетите ? Да не е няква мутра ? Аххахахахаха
Нещо или не съм разбрал или ти нещо .....
Следващия път му покажи един среден пръст като те занимава с такива неща и му кажи да се спасява с застрахователите на твоята "гражданска отговорност" ! Нали затова е тая застраховка ! Като не му покриват щетата да ходи да се разправя с тях , а не при теб !
Дееба и каишите им дееба

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
KUM4o написа:Не ме разбрахте добре автобуса не съм го аз карал ,а аз бях в леката кола.Леката (бмв-то) вече е ремонтирано и отново е на улицата въпроса е има ли право собственика на автобуса (началникът) да иска пари от мен или застрахователя трябва да изплати всичко?
Няма право, нали именно за това е тази Гражданска Отговорност, това че на него обезщетението ще му се стори малко е лично негов проблем.

- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
KUM4o написа:Не ме разбрахте добре автобуса не съм го аз карал ,а аз бях в леката кола.Леката (бмв-то) вече е ремонтирано и отново е на улицата въпроса е има ли право собственика на автобуса (началникът) да иска пари от мен или застрахователя трябва да изплати всичко?
Явно не си запознат с застраховката " Гражданска отговорност" ! Щом имаш валидна полица за "Гражданска Отговорност" значи по никакъв начин не могат да те накарат да плащаш щетите на пострадалия при катастрофата по твоя вина ! Дори и компанията да не му даде и един лев !!! Точно затова е тази застраховка ! За да поеме отговорноста от твое име

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Чакай са, автобуса и колата са на една фирма така ли?
Ако да все едната, ако са само с ГО е със неплатена щета...
Ако да все едната, ако са само с ГО е със неплатена щета...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2