Застраховка и какво точно изплащат от нея.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Застраховка и какво точно изплащат от нея.

Мнение от KUM4o » 15 Апр 2009, 11:12

Преди няколко дни бях участник в една катастрофа с лек автомобил и автобус.Аз бях виновния (леката кола) и сега шефа на фирмата ме вика и ми заявява ,че застраховката нямало да покрие щетите по рейса ,които са една изкривена ламарина.Застраховката покрива ли всичко по щететите и налага ли се да заплащам и аз допълнителна сума?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Re: Застраховка и какво точно изплащат от нея.

Мнение от Totogada » 15 Апр 2009, 11:18

KUM4o написа:Преди няколко дни бях участник в една катастрофа с лек автомобил и автобус.Аз бях виновния (леката кола) и сега шефа на фирмата ме вика и ми заявява ,че застраховката нямало да покрие щетите по рейса ,които са една изкривена ламарина.Застраховката покрива ли всичко по щететите и налага ли се да заплащам и аз допълнителна сума?

Дошли са КАТ... състави ли са ти АКТ за ПТП-то... имаш валидна гражданска отговорност ... нищо няма да плащаш на шефа на фирмата :idea:
Той може да те будалка,че застраховката нямала да покрие тези ламарини.
Последна промяна Totogada на 15 Апр 2009, 11:19, променена общо 1 път
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Re: Застраховка и какво точно изплащат от нея.

Мнение от hemicharger » 15 Апр 2009, 11:18

KUM4o написа:Преди няколко дни бях участник в една катастрофа с лек автомобил и автобус.Аз бях виновния (леката кола) и сега шефа на фирмата ме вика и ми заявява ,че застраховката нямало да покрие щетите по рейса ,които са една изкривена ламарина.Застраховката покрива ли всичко по щететите и налага ли се да заплащам и аз допълнителна сума?

Всичко се покрива от гражданската ан колата, ако говориш за служебната ти кола, то най вероятно някой счетоводител или е забравил да направи гражданска или е пропуснал да палти някоя вноска. Често срещано при служебни автомобили ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 15 Апр 2009, 11:20

Всичко си е платено и вноските с навреме.И мен ми стана чудно как за една ламарина застрахователя нямало да може да покрие всичко и ме усъмни това.В краен случай като ме викне да плащам ще ида с юридическо лице и ще искам документи за всичко.
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 15 Апр 2009, 11:34

KUM4o написа:Всичко си е платено и вноските с навреме.И мен ми стана чудно как за една ламарина застрахователя нямало да може да покрие всичко и ме усъмни това.В краен случай като ме викне да плащам ще ида с юридическо лице и ще искам документи за всичко.

Обезщетението по ГО се изплаща по Експертан оценка, смята се овехтяване на дадения детайл, ремонт, материали и т.н., като цяло сумата би трябвало да е достатъчна, но за алтернативни части, не и оригинални, от там понякога се получават разногласия и конфликти защо сумата не покрива дори и половината ремонт... :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Апр 2009, 12:04

ГО покрива щети на участниците до 200 000лв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ___B___M___W___ » 15 Апр 2009, 12:07

Колега застраховката покрива един голям ХУЙ скоро ме удари едно педал4е отзад платиха ми 250лв като само дифузера на бронята ми е 90 незнам как ги смятат тия изруди,никви пари не дължиш да се оправя с застрахователите!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 15 Апр 2009, 13:13

Щом има редовна гражданска нищо на плащаш.Да не те кара щетите на служебната кола да платиш?
обичам BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 15 Апр 2009, 13:23

Извика ме и ми казва ,че застрахователя май нямало да покри всички щети по рейса ,който между другото си се движи мездра враца без да спира и видимите щети са леко огъната ламарина.И ми казва сумата няма да е голяма ,но ако не я платиш ще заведа иск и тн. и тн.Утре имам среща с полицай по високите етажи и ще говоря и с него ,но ми се струва ,че се опитват да ме изнудват.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 15 Апр 2009, 13:31

хахахахах
:mhihi:
абе къф е тоя шеф на автобусна фирма дето те вика да му плащаш щетите ? Да не е няква мутра ? Аххахахахаха

Нещо или не съм разбрал или ти нещо .....

Следващия път му покажи един среден пръст като те занимава с такива неща и му кажи да се спасява с застрахователите на твоята "гражданска отговорност" ! Нали затова е тая застраховка ! Като не му покриват щетата да ходи да се разправя с тях , а не при теб !

Дееба и каишите им дееба :censored: Аи че се изнервих
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Апр 2009, 15:40

По-скоро ти е казал, че нямате каско и да изскочиш от джобовете, за щетите по служебната кола ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 15 Апр 2009, 16:32

Не ме разбрахте добре автобуса не съм го аз карал ,а аз бях в леката кола.Леката (бмв-то) вече е ремонтирано и отново е на улицата въпроса е има ли право собственика на автобуса (началникът) да иска пари от мен или застрахователя трябва да изплати всичко?
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 15 Апр 2009, 16:38

KUM4o написа:Не ме разбрахте добре автобуса не съм го аз карал ,а аз бях в леката кола.Леката (бмв-то) вече е ремонтирано и отново е на улицата въпроса е има ли право собственика на автобуса (началникът) да иска пари от мен или застрахователя трябва да изплати всичко?

Няма право, нали именно за това е тази Гражданска Отговорност, това че на него обезщетението ще му се стори малко е лично негов проблем. :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 15 Апр 2009, 16:39

KUM4o написа:Не ме разбрахте добре автобуса не съм го аз карал ,а аз бях в леката кола.Леката (бмв-то) вече е ремонтирано и отново е на улицата въпроса е има ли право собственика на автобуса (началникът) да иска пари от мен или застрахователя трябва да изплати всичко?

Явно не си запознат с застраховката " Гражданска отговорност" ! Щом имаш валидна полица за "Гражданска Отговорност" значи по никакъв начин не могат да те накарат да плащаш щетите на пострадалия при катастрофата по твоя вина ! Дори и компанията да не му даде и един лев !!! Точно затова е тази застраховка ! За да поеме отговорноста от твое име ;)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Апр 2009, 16:42

Чакай са, автобуса и колата са на една фирма така ли?
Ако да все едната, ако са само с ГО е със неплатена щета...

Следваща

Назад към Извън Темата