Евроинс спира да прави Каско на скъпи автомобили
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Евроинс спира да прави Каско на скъпи автомобили
ЗД Евроинс АД прекратява сключването на нови застраховки „Каско на МПС“ на леки автомобили и автомобили с висока проходимост (джипове и SUV) от марките Ауди, БМВ, Мерцедес и Фолксваген, се казва в писмо на застрахователя до застрахователните брокери.
За лизинговите компании и банки се прекратява сключването на застраховка Каско на МПС по лизингов план над 75 000 лв, съобщи Investor.bg.
За автомобили с регистрация С, СА и СО ограничението е за такива с действителна стойност над 75 000 лв. За автомобили, платени в брой, ограничението е за такива с действителна стойност над 100 хил. лв.
Изключения се допускат след получаване на писмено разрешение от изпълнителния директор на ЗД Евроинс АД, гласи писмото.
"Не сме прекратили застраховките Каско на определени марки автомобили, но сме въвели допълнителни изисквания към новосключваните застраховки с цел контрол на риска. Повишеното ниво на риск поради зачестяване на случаите на застрахователни измами при определени марки автомобили беше констатирано не само от нашите експерти, но и от държавните институции като КФН и МВР и оповестено пред застрахователите, както и в медиите", се казва в уточнение на ЗД Евроинс АД до Investor.bg.
За последните 12 месеца акциите на ЗД Евроинс поевтиняха с 81,76% до 1,598 лв. на 14 април 2009 г.
http://www.dnes.bg/article.php?id=69476
За лизинговите компании и банки се прекратява сключването на застраховка Каско на МПС по лизингов план над 75 000 лв, съобщи Investor.bg.
За автомобили с регистрация С, СА и СО ограничението е за такива с действителна стойност над 75 000 лв. За автомобили, платени в брой, ограничението е за такива с действителна стойност над 100 хил. лв.
Изключения се допускат след получаване на писмено разрешение от изпълнителния директор на ЗД Евроинс АД, гласи писмото.
"Не сме прекратили застраховките Каско на определени марки автомобили, но сме въвели допълнителни изисквания към новосключваните застраховки с цел контрол на риска. Повишеното ниво на риск поради зачестяване на случаите на застрахователни измами при определени марки автомобили беше констатирано не само от нашите експерти, но и от държавните институции като КФН и МВР и оповестено пред застрахователите, както и в медиите", се казва в уточнение на ЗД Евроинс АД до Investor.bg.
За последните 12 месеца акциите на ЗД Евроинс поевтиняха с 81,76% до 1,598 лв. на 14 април 2009 г.
http://www.dnes.bg/article.php?id=69476
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
don_mimo написа:да вземат да я закрият тая компания направо ... нищо хубаво не мога да кажа за нея ...
+1
9 детайла за боя/ремонт = 350 лв при застрахователна стойност на автомобила 12 000 лв и стойност на застраховката 1200 лв.

- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
X-citer написа:don_mimo написа:да вземат да я закрият тая компания направо ... нищо хубаво не мога да кажа за нея ...
+1
9 детайла за боя/ремонт = 350 лв при застрахователна стойност на автомобила 12 000 лв и стойност на застраховката 1200 лв.
интересно

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
аз защото бях с "човек" и даже и платих и 10% от изплатеното на каса за да можели да ми дадат повече
абе смех, не ми се говори - минало.

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
X-citer написа:don_mimo написа:да вземат да я закрият тая компания направо ... нищо хубаво не мога да кажа за нея ...
+1
+1
10 детайла за боя и ремонт 400лв,застрахователна стойност 13000лв.
От ГО на кола която ме блъсна за капак багажник,2 стопа,задна броня,задна престилка,гърне и под на багажник 318лв... фиеста 2001г. цвят маслено зелен металик(само боядисване+боя 350)
За компания завършваща на ИНС не искам и да чуя повече.Алианц и тва е...
Веч
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
хмм,интересно,наскоро един колега зе малко над 12000,за доста несериозен удар,за кола 2005,не от най-скъпите,умишлено не споменавам марката именно от евроинс,сега гледам бая ощипани,земат излезнат некой мушенници кат БУЛИНС 

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
bavareca_86 написа:земат излезнат некой мушенници кат БУЛИНС
Ммм интересното в случая е, че не те са измамниците, а тези със скъпите возила...
От началото на годината има ХХХ откраднати возила над 75000лв. с регистрация С, СО, СА. От там идват и промените. Както виждате останалите регистрации никой не ги закача.
Тази промяна най-вероятно е направена заради група хора, действащи по добре познатата схема за изчезване на автомобили. Не сме ние тук, а са онези които си купуват Х6 примерно, вечерта го разколачват, на сутринта съобщават, че е изчезнала колата. Евроинс работят с Евролийз, защото са част от един и същ холдинг. Лизинговите автомобили възложени на Евролийз са застраховани в Евроинс без ограничения. Няма значение дали е Х5, МЛ, ГЛ или Кю7, но там са ясни собствениците. Всичко се знае няма скрито покрито.
Та те не го правят, защото ще крадат Х5-иците на БулИнс, ами защото в момента (на криза) е по удобно да изгубиш клиентите със скъпите возила, от колкото да платиш ХХХ (трицифрена сума) обезщетения на стойност милиони левове... Вероятно е вид предпазна мярка...
А за изплащане на обезщетения...

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
само,4е лееекинко не стават то4но така нещата,ма горе долу си на прав пътAcOrP написа:Ми и аз да съм и аз ще правя измама.. Купуваш от щатите чисто нов Х6 за $60 000 вкарваш в БГ и застраховаш за 150 000$ колата я изчезваш в русия и продваш за 60 000$ там и си 150 000$ напред
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
AcOrP написа:Ми и аз да съм и аз ще правя измама.. Купуваш от щатите чисто нов Х6 за $60 000 вкарваш в БГ и застраховаш за 150 000$ колата я изчезваш в русия и продваш за 60 000$ там и си 150 000$ напред
Изобщо не е толкова просто както си мислиш

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Burningparis написа:Дженерали пък след 3-та щета ти прекратяват каското.
Армеец при 3 щети завишават следващата полица с 10%...
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3