Подсушавате ли си колите(след дъжд) преди вкарване в гаража?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подсушавате ли си колите (след дъжд/сняг) преди вкарване в гаража?

Да, винаги !
6
5%
Да, но само понякога.
20
16%
Не, никога !
97
79%

Общо гласове : 123
кандидат ентусиаст
Аватар

Подсушавате ли си колите(след дъжд) преди вкарване в гаража?

Мнение от BMW Addiction » 20 Апр 2009, 11:08

От доста време ме дерзае един въпрос... струва ми се малко глупаво питане, но ме зачовърка.

Преди време един познат със сравнително новичък Мерцедес ми спомена, че винаги след дъжд/сняг си подсушавал колата при вкарване в гаража... Първонавално си казах "Е баси престараването", но след това почнах да си мисля дали не прави правилно момчето. Малко или много намаляваш шанса са ръжди и т.н.

Знам че по принцип ще кажете, че колите се правят за да може да ги вали, че 50% от тях изобщо не влизат в гараж... и все пак ?

Аз даже 2-3 пъти пробвах и аз да се подсушавам, но казано честно ми мина мерака (засега) - в повечето случаи се прибирам късно вечер и уморен и не ми е до това... да не говорим, че някой път така омазвам колата - ако е била прашасъла и след това размажа мокрото....

Наистина ще ми е интересно да прочета мнения дали подсушавате колите си с цел намаляване риска от излизане на ръжди и др.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Апр 2009, 11:29

Колега , колкото и да не ти се вярва , ако колата е била намокрена (независимо дали е то снях или дъжд) , за нея е по-добре да не влиза в гараж докато не изсъхне (или не бъде подсушена). Понеже в гаража изсъхването е в пъти по бавно (освен ако е отоплен гаража за през зимата или пък има няколко вентилатора , които да вентилират за през лятото). Та ако гаража си е обикновен гараж в него колата изсъхва по бавно и от там ръждясва по бързо. За това ,когато колата ти е мокра по -добре я остави от вън докато изсъхне и след това я вкарвай в гаража или пък както твоя приятел прави я подсуши , но не можеш да подсушиш на всякъде .... докато ако я оставиш на вън времето ще си свърши работата (има течение на въздух и от там колата изсъхва на всякъде по -бързо).

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Апр 2009, 11:52

Естествено, че не я подсушавам :P
То това остава ...
Освен да я завия с одеало после да не и е студено :kuku:

Вярно е, че вътре ще изсъхне по бавно, ма ако вали 4-5 дни без спиране какво правиме?
Да не говориме, че по добре да я прибера мокра отколкото да я намеря надрана, без огледала или капачки на джантите ;)
А и винаги можеш да си оставиш някой прозорец отворен на гаража, че да вилиза въдух :idea:
Освен това когато вали и да не е намокрена пак ще раждяса от влажността на въздуха.
А поцинкованите ламарини на баварците са бая здрави, че да им стане нещо....
Общо взето излишно се филмирате ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Апр 2009, 12:04

vld написа:Естествено, че не я подсушавам :P
То това остава ...
Освен да я завия с одеало после да не и е студено :kuku:

Вярно е, че вътре ще изсъхне по бавно, ма ако вали 4-5 дни без спиране какво правиме?
Да не говориме, че по добре да я прибера мокра отколкото да я намеря надрана, без огледала или капачки на джантите ;)
А и винаги можеш да си оставиш някой прозорец отворен на гаража, че да вилиза въдух :idea:
Освен това когато вали и да не е намокрена пак ще раждяса от влажността на въздуха.
А поцинкованите ламарини на баварците са бая здрави, че да им стане нещо....
Общо взето излишно се филмирате ;)

Разбира се , че ако вали няколко дни е по добре колата да е в гараж... и че от гледна точка на сигурността е по добре тя да бъде в гаража ...но колегата прави анкета за съвсем друго в случая - дали преди вкарване в гаража е по-добре да я подсуши или да я вкара директно и какви са евентуалните последици .... Но иначе колега vld, прав си , наистина е излищно "вталяването" ....

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Апр 2009, 12:28

Тя колата ше я избършеш колко, само отгоре, а отдоло, където почва ръвдицата?
Аиде глупости, където вика колегата и одеалце да й метна :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Re: Подсушавате ли си колите(след дъжд) преди вкарване в гар

Мнение от Игнатов » 20 Апр 2009, 13:09

BMW Addiction написа:От доста време ме дерзае един въпрос... струва ми се малко глупаво питане, но ме зачовърка.

Преди време един познат със сравнително новичък Мерцедес ми спомена, че винаги след дъжд/сняг си подсушавал колата при вкарване в гаража... Първонавално си казах "Е баси престараването", но след това почнах да си мисля дали не прави правилно момчето. Малко или много намаляваш шанса са ръжди и т.н.

Знам че по принцип ще кажете, че колите се правят за да може да ги вали, че 50% от тях изобщо не влизат в гараж... и все пак ?

Аз даже 2-3 пъти пробвах и аз да се подсушавам, но казано честно ми мина мерака (засега) - в повечето случаи се прибирам късно вечер и уморен и не ми е до това... да не говорим, че някой път така омазвам колата - ако е била прашасъла и след това размажа мокрото....

Наистина ще ми е интересно да прочета мнения дали подсушавате колите си с цел намаляване риска от излизане на ръжди и др.

:kuku: :kuku: :kuku:

и чисто нова да е пак няма да я подсушавам................ а бе колеги това да не са ви москвичи от едно време, на които само и да им замирише на влага и да почват да гният................. разбирам да имаш чисто нова кола да полагаш някакви по сериозни грижи за нея, ама чак да я бършеш всеки път като влеза в гаража!?!?!?!!?, и още повече ако става въпрос за някоя 15г. Е36-ца дето не се знае кой как къде и по-какъв начин я е "юркал" и да седиш и да трепериш над нея.... е стига простотии................ и последно да вметна (..предполагам че повечето колеги са наясно) че пода на всички Е36-ци заедно с праговете са покрити с PVC покритие и вероятност за ръжда и гниене има само когато това покритие е остъргано!!!!! нещата които са подложени на риск са отделните части и по окачването и др. подобни, ама трябва съвсем да ти е празна главата да лягаш с парцал отдолу всеки път като я прибираш в гаража......и ако има все пак такива, моя съвет е да потърсят специализирана мед.помощ!!!!

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 20 Апр 2009, 13:26

караме бмвта колега не хлопели , не се притеснявай за ръждите. Но иначе съм съгласен с vld
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 20 Апр 2009, 13:47

Никога не съм ги подсушавал,нямам проблеми.Все пак няма да карам Е36 двеста години (поне така се надявам де..... :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Апр 2009, 14:49

Вие полудяхте...
Да й теглим едно задно обслужване през ауспуха, да не се чувства самотна?
Ебаси колите.
Съседа ти с Мерцедеса го хапят мишките. Особено си го представям с парцалчето след валежи като тези, от последните 2 дни... Че тя тая кола досега без боя да е останала...

Разбирам те, ако тръгвам на път за някой друг ден да си измиеш колата, и да я вкараш суха в гаража, но иначе... не ми се връзва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 20 Апр 2009, 15:03

Тая анкета трябва да се пусне в сайта на www.ryjda.com /извинявам се на ОПЕЛ исках да кажа :D :lol: /
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 20 Апр 2009, 15:23

Мойта гние пред блока след дъжд... а въздуха ни е такъв че като вали дъжд колата става кална отвсякъде... направо ми се къса сърцето ама кво да праеш? :) Требва да се мие през ден за да не е кална... колега гаража си е гараж както и да я вкараш все е по добре от навънка :confused: :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 20 Апр 2009, 15:25

ако тръгнеш да си я подсушаваш еи така след прибиране в дъжд имаш големи шансове да си я намериш цялата матирана на следващия ден :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 20 Апр 2009, 15:49

То бива да глезим БМВтата толкова ама това вече е прекалено
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Апр 2009, 16:40

Сутрин и кафе им носете - загряват по-бързо ..........

А ако трябва да сме сериозни там където може да се подсуши (таван, капаци, калници ...) то и без това не гние, а там дето гние (подкалници, прагове, врати и т.н.) не знам как ще го подсушите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 20 Апр 2009, 16:47

да си я подсушавам след дъжд ли ?! първо нямам гараж няма и да имам .. предпочетох 1 стая в повече на новото си жилище .. а и кой на кого слугува аз на колата или обратното ?! да не съм женен за тая кола ,на 2-3 години я сменям през това време седи на пътя .. а тоя с мерцедеса му кажи в дъжд да не я изкарва изобщо ,след 30-40 години може да изгние !

Следваща

Назад към Извън Темата