Как бихте реагирали ако ви ударят?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Как бихте реагирали ако ви ударят?
Здравейте, колеги. Разгледах една доста поучителна тема в раздел "Основен". Там нагледно беше показано защо, когато светлината е червена требва да спрем, но не това ме кара да пиша тази тема.
Това което ме фрапира е, че колата, която приемам като част от себе си, е постоянно под заплаха от другите автомобили.
От 2002 имам книжка и нямам нито едно ПТП (нито са ме удряли нито съм удрял).
Гледайки градските катастрофи (предимно баничарки и таксЕта) се замислих как ли ще реагирам ако ме удари такъв обект. Отговора е, че просто не искам да настъпва този ден, защото ще бъде лошо, много лошо!
Интересно ми е вие как бихте реагирали ако ви ударят колата не по ваша вина.
Благодаря.
Това което ме фрапира е, че колата, която приемам като част от себе си, е постоянно под заплаха от другите автомобили.
От 2002 имам книжка и нямам нито едно ПТП (нито са ме удряли нито съм удрял).
Гледайки градските катастрофи (предимно баничарки и таксЕта) се замислих как ли ще реагирам ако ме удари такъв обект. Отговора е, че просто не искам да настъпва този ден, защото ще бъде лошо, много лошо!
Интересно ми е вие как бихте реагирали ако ви ударят колата не по ваша вина.
Благодаря.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Бате нема как да реагираш, викате кат и ако не се заяжда, не го шамариш, защото после проблемите ще са за теб...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Като участваш в катастрофа обикновенно, преди удара гледаш тъпо, по време на удара не гледаш, след удара се кахъриш 5 минути и като видиш, че нищо ти няма, теглиш 2-3 псувни, чукаш на дърво и ти олеква, че си жив и здрав, пък колата ... колата ще се оправи или пък ще е друга!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
А вече може и да не викате Кат, разбирате се кой е виновен, ако не можете го ошамарваш и после се обаждаш да съобщиш все пак за инцидента(с автомобилите)!
Как го измислиха това, не знам!?При ПТП се обаждаш на органите на КАТ само за да си дадеш данните, попълвате си някакъв формуляр и си тръгвате,ако има неразбирателства-кой крив и кой прав, какво се прави не ми е ясно, вика ли се КАТ все пак, или...!???
Полезно:
Из. www.dnes.bg
" Хаос с протоколите на КАТ при леко ПТП
03.2009
Започна хаосът с използването на двустранните протоколи при лека катастрофа на пътя.
Шофьори масово се оплакват, че застрахователи отказват да им изплащат щети, без местопроизшествието да е посетено от служители на КАТ.
Експерти в бранша съветват при лека катастрофа задължително да се звъни първо на КАТ, после на застрахователя, за да е сигурно, че парите за щетата ще бъдат изплатени.
Като се обадите в КАТ, те квалифицират катастрофата и решават дали ще дойдат или не. След това се търси застрахователят.
Повечето фирми имат мобилни групи и идват на място, за да направят оглед. Върху двустранните протоколи има и денонощни телефони, на които може да потърсите информация и съвет, коментират столични брокери.
Те твърдят, че е задължително шофьорите да вземат двустранен протокол от своя застраховател, при който са сключили "Гражданска отговорност".
Протоколът трябва да бъде винаги във водача, защото това е документът, който доказва пред застрахователя наличието на катастрофа.
Използва се, когато няма пострадали лица, колите са в движение и няма спор по отношение на вината.
В тези случай КАТ отказва да идва на местопроизшествието и да издава протокол "

Как го измислиха това, не знам!?При ПТП се обаждаш на органите на КАТ само за да си дадеш данните, попълвате си някакъв формуляр и си тръгвате,ако има неразбирателства-кой крив и кой прав, какво се прави не ми е ясно, вика ли се КАТ все пак, или...!???
Полезно:
Из. www.dnes.bg
03.2009
Започна хаосът с използването на двустранните протоколи при лека катастрофа на пътя.
Шофьори масово се оплакват, че застрахователи отказват да им изплащат щети, без местопроизшествието да е посетено от служители на КАТ.
Експерти в бранша съветват при лека катастрофа задължително да се звъни първо на КАТ, после на застрахователя, за да е сигурно, че парите за щетата ще бъдат изплатени.
Като се обадите в КАТ, те квалифицират катастрофата и решават дали ще дойдат или не. След това се търси застрахователят.
Повечето фирми имат мобилни групи и идват на място, за да направят оглед. Върху двустранните протоколи има и денонощни телефони, на които може да потърсите информация и съвет, коментират столични брокери.
Те твърдят, че е задължително шофьорите да вземат двустранен протокол от своя застраховател, при който са сключили "Гражданска отговорност".
Протоколът трябва да бъде винаги във водача, защото това е документът, който доказва пред застрахователя наличието на катастрофа.
Използва се, когато няма пострадали лица, колите са в движение и няма спор по отношение на вината.
Последна промяна titto на 20 Апр 2009, 18:16, променена общо 2 пъти

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
какво очакваш да стане като се блъснете? да направиш алеко горд?
аз процедирам така:
1. гледам дали всички са наред и спасявам ако трябва (ако съм във състояние).
2. не се обяснявам, не налитам на бой - викам полиция, сядам си в колата (или край колата ако не е удобно) и чакам да дойдат. не завързвам разговор, общо взето най-вероятно нямам какво да си кажа със ударения/ударилия ме.
3. идва полиция, пишеме кой какво и защо.
4. застрахователите да се оправят след това - нали затова им се плаща.
и така...
аз процедирам така:
2. не се обяснявам, не налитам на бой - викам полиция, сядам си в колата (или край колата ако не е удобно) и чакам да дойдат. не завързвам разговор, общо взето най-вероятно нямам какво да си кажа със ударения/ударилия ме.
и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
titto написа:Полезно:
Из. www.dnes.bg
03.2009
Пълни глупости, удариха ме преди седмица, попълнихме всичко и с виновната свършихме за около 30мин, след 3 (три) дни ми изплатиха щетата...
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Какво да правя , гледам дали всички са наред , ако няма пострадали няма и проблем. Тенекии се исправят , затова си има и застраховка , на всеки може се случи да се одари или да го ударят. Имам 1 леко и едно по тежко птп по моя вина и 3 леки по чужда , последните 2 пъти все ми пукат задната броня , даже и кат не съм викал нито съм се обаждал отивам при застрахователите , одарили са ме на паркинг и толкова.
It`s party time !
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
ми първо искаш да му разцепиш главата, после се сещаш че ти ша си виновен, а и няма да ти се оправи колата от това, гледаш има ли гражданска, ако има ОК, ако няма го дереш за толкова пари че да не му се иска да се е родил, ако откаже викаш КАТ, ако се съгласи ша пиеш едно и за негово здраве от парите дето ша ти останат, ако се дърви викаш КАТ пишат акт, взимаш му данните и обвинение в опит за убийство по непредпазливост и пак ша плати, общо взето му разкатаваш майката и тва е.....
Ако съм виновен аз, което до сега не ми се е случвало, имам гражданска и да се оправя!
Ако съм виновен аз, което до сега не ми се е случвало, имам гражданска и да се оправя!

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Ами аз колеги,преди около седмица имах лек инцидент. И да ви кажа : постъпих като първия простак ,отвъртях му един шамар на виновника! А ето и как стана самата случка:
В колата съм аз ,жената ,нейна приятелка и 3годишния и син. Карам съвсем спокойно с около 40км/ч. Наближавам пешеходна тип ЗЕБРА по която пресича един старец. Започвам от далече плавно да спирам /3 яркосветещи стопа/ светят и то доста яко. По навик се оглеждам в огледалата за джигити и виждам как 1 черен красив голф 4/ колегите от голф форума да не се обиждат/ няма никакво намерение да спира! За кво му е? Той явно знаците не ги признава!
За да не удари човека аз натиснах бясно клаксона и голфаджията се ошашка от къде е по добре да ме задмине. Реши да го направи от дясната ми страна и бум!!! За мой късмет само надрана броня! Е аз вече не издържах,хвана ме яд не че ме удари ами за това че не спазва закона за движение и за секунда си представих ,че по пешеходната е жена ми с детето /да не се случва/. Пуснах аварийни,спокойно слезнах ,без да гледам кой/я е в голфа му отворих вратата изкарах го за секуна и му отвартях един як шамар. След като му литна шапката забелязвам ,че пишлемето е на не повече от 20г. и седи като насран без дума да обели. Викам му : Ти книжка имаш ли и дай да я видя? Оня продължава да седи катопаметник. Стана ми жал ,ама после ви викам : нека му държи хладно и следващия път да кара по-внимателно.Ако не пази себе си ,то поне другите. Казах му да се качва и да изчезва докато не сам му отвартял още един.
Та постъпих просташки ,но мисля че му дадох урок /защото явно когато е карал курсовете за книжка,това не е станало/ Ако въобще имаше книжка де.
В колата съм аз ,жената ,нейна приятелка и 3годишния и син. Карам съвсем спокойно с около 40км/ч. Наближавам пешеходна тип ЗЕБРА по която пресича един старец. Започвам от далече плавно да спирам /3 яркосветещи стопа/ светят и то доста яко. По навик се оглеждам в огледалата за джигити и виждам как 1 черен красив голф 4/ колегите от голф форума да не се обиждат/ няма никакво намерение да спира! За кво му е? Той явно знаците не ги признава!
За да не удари човека аз натиснах бясно клаксона и голфаджията се ошашка от къде е по добре да ме задмине. Реши да го направи от дясната ми страна и бум!!! За мой късмет само надрана броня! Е аз вече не издържах,хвана ме яд не че ме удари ами за това че не спазва закона за движение и за секунда си представих ,че по пешеходната е жена ми с детето /да не се случва/. Пуснах аварийни,спокойно слезнах ,без да гледам кой/я е в голфа му отворих вратата изкарах го за секуна и му отвартях един як шамар. След като му литна шапката забелязвам ,че пишлемето е на не повече от 20г. и седи като насран без дума да обели. Викам му : Ти книжка имаш ли и дай да я видя? Оня продължава да седи катопаметник. Стана ми жал ,ама после ви викам : нека му държи хладно и следващия път да кара по-внимателно.Ако не пази себе си ,то поне другите. Казах му да се качва и да изчезва докато не сам му отвартял още един.
Та постъпих просташки ,но мисля че му дадох урок /защото явно когато е карал курсовете за книжка,това не е станало/ Ако въобще имаше книжка де.

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
Три пъти са ме удряли и все жени... на бой да се налита е глупаво. В 3-те случая съм бил добре както и хората от др кола. Обикновено точно на това се радвам...а колата...ламарини са, правят се!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
Ми как да реагираш,нормално,нали затова е каското.Па и може ли даго върнеш назад.Пресен случай,спрял голф 3 на пътя,срещу мен идва кола и давам плътно в дясно и закачам с моето огледало неговото и веднага спирам.Връщам се към него и видех,че съм му счупил пластмасата и най спокойно му обяснявам да отиде в еди кой си сервиз и да му бъде поставено ново за моя сметка,а тоя ми се зъби.Пак му казвам и се обаждам пред него на собственика на сервиза на, който съм кум,да отиде,и ,че няма смисъл да се зъби .Тоя не та не,ще викаме КАТ.Жив и здрав,идва КАТ и за моя изненада съобщават ,че ще пишат акт на голфа за неправилно паркиране.И тогава тоя най нагло ме пита в кой сервиз е трябвало да иде да му сменят огледалото,показах му среден пръст и си тръгнах.

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Да чукна на дърво досега не ми се е случвало такова нещо. А и не си го пожелавам. Нямам представа как ще реагирам, но като се знам каква съм паника...ще се паникьосам....ще гледам тъпо....ще почна да звъня на всички от телефонния указател...белкем някой дойде да ми помогне 

темата като за нероден петко ..
и аз така.. и ако не може да мърда колата на самоход викам някой да ме прибере
alx написа:какво очакваш да стане като се блъснете? да направиш алеко горд?
аз процедирам така:
и така...
и аз така.. и ако не може да мърда колата на самоход викам някой да ме прибере
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3