Как бихте реагирали ако ви ударят?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Как бихте реагирали ако ви ударят?

Мнение от Venko » 20 Апр 2009, 17:49

Здравейте, колеги. Разгледах една доста поучителна тема в раздел "Основен". Там нагледно беше показано защо, когато светлината е червена требва да спрем, но не това ме кара да пиша тази тема.

Това което ме фрапира е, че колата, която приемам като част от себе си, е постоянно под заплаха от другите автомобили.

От 2002 имам книжка и нямам нито едно ПТП (нито са ме удряли нито съм удрял).

Гледайки градските катастрофи (предимно баничарки и таксЕта) се замислих как ли ще реагирам ако ме удари такъв обект. Отговора е, че просто не искам да настъпва този ден, защото ще бъде лошо, много лошо!

Интересно ми е вие как бихте реагирали ако ви ударят колата не по ваша вина.

Благодаря.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 20 Апр 2009, 17:51

Бате нема как да реагираш, викате кат и ако не се заяжда, не го шамариш, защото после проблемите ще са за теб...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Апр 2009, 17:56

Като участваш в катастрофа обикновенно, преди удара гледаш тъпо, по време на удара не гледаш, след удара се кахъриш 5 минути и като видиш, че нищо ти няма, теглиш 2-3 псувни, чукаш на дърво и ти олеква, че си жив и здрав, пък колата ... колата ще се оправи или пък ще е друга!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 20 Апр 2009, 18:05

А вече може и да не викате Кат, разбирате се кой е виновен, ако не можете го ошамарваш и после се обаждаш да съобщиш все пак за инцидента(с автомобилите)! :mhihi:

Как го измислиха това, не знам!?При ПТП се обаждаш на органите на КАТ само за да си дадеш данните, попълвате си някакъв формуляр и си тръгвате,ако има неразбирателства-кой крив и кой прав, какво се прави не ми е ясно, вика ли се КАТ все пак, или...!???

Полезно:
Из. www.dnes.bg

" Хаос с протоколите на КАТ при леко ПТП
03.2009

Започна хаосът с използването на двустранните протоколи при лека катастрофа на пътя.

Шофьори масово се оплакват, че застрахователи отказват да им изплащат щети, без местопроизшествието да е посетено от служители на КАТ.

Експерти в бранша съветват при лека катастрофа задължително да се звъни първо на КАТ, после на застрахователя, за да е сигурно, че парите за щетата ще бъдат изплатени.

Като се обадите в КАТ, те квалифицират катастрофата и решават дали ще дойдат или не. След това се търси застрахователят.

Повечето фирми имат мобилни групи и идват на място, за да направят оглед. Върху двустранните протоколи има и денонощни телефони, на които може да потърсите информация и съвет, коментират столични брокери.

Те твърдят, че е задължително шофьорите да вземат двустранен протокол от своя застраховател, при който са сключили "Гражданска отговорност".

Протоколът трябва да бъде винаги във водача, защото това е документът, който доказва пред застрахователя наличието на катастрофа.

Използва се, когато няма пострадали лица, колите са в движение и няма спор по отношение на вината.

В тези случай КАТ отказва да идва на местопроизшествието и да издава протокол "
Последна промяна titto на 20 Апр 2009, 18:16, променена общо 2 пъти
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Апр 2009, 18:07

какво очакваш да стане като се блъснете? да направиш алеко горд?

аз процедирам така:

1. гледам дали всички са наред и спасявам ако трябва (ако съм във състояние).

2. не се обяснявам, не налитам на бой - викам полиция, сядам си в колата (или край колата ако не е удобно) и чакам да дойдат. не завързвам разговор, общо взето най-вероятно нямам какво да си кажа със ударения/ударилия ме.

3. идва полиция, пишеме кой какво и защо.

4. застрахователите да се оправят след това - нали затова им се плаща.

и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Апр 2009, 19:14

titto написа:Полезно:
Из. www.dnes.bg

" Хаос с протоколите на КАТ при леко ПТП
03.2009

Започна хаосът с използването на двустранните протоколи при лека катастрофа на пътя.

Шофьори масово се оплакват, че застрахователи отказват да им изплащат щети, без местопроизшествието да е посетено от служители на КАТ.

Експерти в бранша съветват при лека катастрофа задължително да се звъни първо на КАТ, после на застрахователя, за да е сигурно, че парите за щетата ще бъдат изплатени.

Като се обадите в КАТ, те квалифицират катастрофата и решават дали ще дойдат или не. След това се търси застрахователят.

Повечето фирми имат мобилни групи и идват на място, за да направят оглед. Върху двустранните протоколи има и денонощни телефони, на които може да потърсите информация и съвет, коментират столични брокери.

Те твърдят, че е задължително шофьорите да вземат двустранен протокол от своя застраховател, при който са сключили "Гражданска отговорност".

Протоколът трябва да бъде винаги във водача, защото това е документът, който доказва пред застрахователя наличието на катастрофа.

Използва се, когато няма пострадали лица, колите са в движение и няма спор по отношение на вината.

В тези случай КАТ отказва да идва на местопроизшествието и да издава протокол "

Пълни глупости, удариха ме преди седмица, попълнихме всичко и с виновната свършихме за около 30мин, след 3 (три) дни ми изплатиха щетата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 20 Апр 2009, 19:22

Какво да правя , гледам дали всички са наред , ако няма пострадали няма и проблем. Тенекии се исправят , затова си има и застраховка , на всеки може се случи да се одари или да го ударят. Имам 1 леко и едно по тежко птп по моя вина и 3 леки по чужда , последните 2 пъти все ми пукат задната броня , даже и кат не съм викал нито съм се обаждал отивам при застрахователите , одарили са ме на паркинг и толкова.
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 20 Апр 2009, 19:26

Дано никога не разбера....незнам как бих реагирала.... технически знам на кого трябва да звънна, но емоционално незнам как бих постъпила в този момент..... :confused:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 20 Апр 2009, 20:13

ми първо искаш да му разцепиш главата, после се сещаш че ти ша си виновен, а и няма да ти се оправи колата от това, гледаш има ли гражданска, ако има ОК, ако няма го дереш за толкова пари че да не му се иска да се е родил, ако откаже викаш КАТ, ако се съгласи ша пиеш едно и за негово здраве от парите дето ша ти останат, ако се дърви викаш КАТ пишат акт, взимаш му данните и обвинение в опит за убийство по непредпазливост и пак ша плати, общо взето му разкатаваш майката и тва е.....
Ако съм виновен аз, което до сега не ми се е случвало, имам гражданска и да се оправя!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 20 Апр 2009, 20:15

Ами аз колеги,преди около седмица имах лек инцидент. И да ви кажа : постъпих като първия простак ,отвъртях му един шамар на виновника! А ето и как стана самата случка:
В колата съм аз ,жената ,нейна приятелка и 3годишния и син. Карам съвсем спокойно с около 40км/ч. Наближавам пешеходна тип ЗЕБРА по която пресича един старец. Започвам от далече плавно да спирам /3 яркосветещи стопа/ светят и то доста яко. По навик се оглеждам в огледалата за джигити и виждам как 1 черен красив голф 4/ колегите от голф форума да не се обиждат/ няма никакво намерение да спира! За кво му е? Той явно знаците не ги признава!
За да не удари човека аз натиснах бясно клаксона и голфаджията се ошашка от къде е по добре да ме задмине. Реши да го направи от дясната ми страна и бум!!! За мой късмет само надрана броня! Е аз вече не издържах,хвана ме яд не че ме удари ами за това че не спазва закона за движение и за секунда си представих ,че по пешеходната е жена ми с детето /да не се случва/. Пуснах аварийни,спокойно слезнах ,без да гледам кой/я е в голфа му отворих вратата изкарах го за секуна и му отвартях един як шамар. След като му литна шапката забелязвам ,че пишлемето е на не повече от 20г. и седи като насран без дума да обели. Викам му : Ти книжка имаш ли и дай да я видя? Оня продължава да седи катопаметник. Стана ми жал ,ама после ви викам : нека му държи хладно и следващия път да кара по-внимателно.Ако не пази себе си ,то поне другите. Казах му да се качва и да изчезва докато не сам му отвартял още един.
Та постъпих просташки ,но мисля че му дадох урок /защото явно когато е карал курсовете за книжка,това не е станало/ Ако въобще имаше книжка де. :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 20 Апр 2009, 20:18

гледам да се оправя на място с човека невикам минцифайки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 20 Апр 2009, 20:37

Три пъти са ме удряли и все жени... на бой да се налита е глупаво. В 3-те случая съм бил добре както и хората от др кола. Обикновено точно на това се радвам...а колата...ламарини са, правят се!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Апр 2009, 21:04

Ми как да реагираш,нормално,нали затова е каското.Па и може ли даго върнеш назад.Пресен случай,спрял голф 3 на пътя,срещу мен идва кола и давам плътно в дясно и закачам с моето огледало неговото и веднага спирам.Връщам се към него и видех,че съм му счупил пластмасата и най спокойно му обяснявам да отиде в еди кой си сервиз и да му бъде поставено ново за моя сметка,а тоя ми се зъби.Пак му казвам и се обаждам пред него на собственика на сервиза на, който съм кум,да отиде,и ,че няма смисъл да се зъби .Тоя не та не,ще викаме КАТ.Жив и здрав,идва КАТ и за моя изненада съобщават ,че ще пишат акт на голфа за неправилно паркиране.И тогава тоя най нагло ме пита в кой сервиз е трябвало да иде да му сменят огледалото,показах му среден пръст и си тръгнах.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 20 Апр 2009, 21:11

Да чукна на дърво досега не ми се е случвало такова нещо. А и не си го пожелавам. Нямам представа как ще реагирам, но като се знам каква съм паника...ще се паникьосам....ще гледам тъпо....ще почна да звъня на всички от телефонния указател...белкем някой дойде да ми помогне :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от !!Frank » 20 Апр 2009, 21:14

темата като за нероден петко ..

alx написа:какво очакваш да стане като се блъснете? да направиш алеко горд?

аз процедирам така:

1. гледам дали всички са наред и спасявам ако трябва (ако съм във състояние).

2. не се обяснявам, не налитам на бой - викам полиция, сядам си в колата (или край колата ако не е удобно) и чакам да дойдат. не завързвам разговор, общо взето най-вероятно нямам какво да си кажа със ударения/ударилия ме.

3. идва полиция, пишеме кой какво и защо.

4. застрахователите да се оправят след това - нали затова им се плаща.

и така...

и аз така.. и ако не може да мърда колата на самоход викам някой да ме прибере

Следваща

Назад към Извън Темата