Пределна възраст за шофиране
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Пределна възраст за шофиране
Колеги, напоследък тук в различни медии и печата се тръби относно пределната възраст за шофиране .Вашето мнение какво е или за да бъда по-точен ще пусна анкета и след това ще направим извода. Знам,че тази анкета няма да е много реална предвид, че повечето които влизат тук сме все млади и караме бързи автомобили и предполагам на всеки му се е случвало да попада на някой дядка който кара с 50 някой москвич и след него цяла опашка от изнервени шофьори ...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
аз съп против...всеки има право да си кара по колкото и до колкото си иска като е взел книжка и като има пари. и на 100 да съм пак ще 

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
В случая ми се струва, че трябва да търсиш проблема в себе си, а не че дядката си кара по правилата.Изнервени били, че някой не бърза заради тях ? Като бързаш...ляв мигач и да те няма, като не може...проблема си е твой, не е дядката.
Като станеш и ти на годинки, ще те питам дали ще ти се прави на състезател
Като станеш и ти на годинки, ще те питам дали ще ти се прави на състезател
Последна промяна Cobb на 22 Апр 2009, 21:20, променена общо 2 пъти
- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Съгласен съм със теб колега,но какво ще кажеш за исперкалите старчоци дето незнаят как се казват па камо ли да виждат в огледалата щот не си е купил или забравил очилатаineedmoney написа:аз съп против...всеки има право да си кара по колкото и до колкото си иска като е взел книжка и като има пари. и на 100 да съм пак ще
Мисля,че след определена възраст трябва просто да минават на ИЗПИТ и тои да определи ще кара ли или не
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Твърдо ЗА пределната възраст - няма изпити - след 68г примерно - книжката на боклука - няма реакции, няма гледане в огледалата, напълно неадекватни маневри, заплаха за другите участници в движението... и докато в града означава некой огънат калник и смачкана броня, извън града е... това със влаченето е най-малкия проблем...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
и аз мисля че трябва да има ограничение. с цялото си уважение, но.. след определена възраст и реакциите отслабват , зрението и тн. Това че по света го няма не е критерии изобщо. И без това нищо не ни е като в света така че...
- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
- Кара: is-ка S50
- Мечтае да кара: E24 Alpina
!
И аз съм За!
С годините реакциите , зрението , слуха намаляват , не може един 70 годишен човек да има реакциите на един 30 годишен примерно
и мисля че един такъв човек е опасен за останалите участници във движението!
С годините реакциите , зрението , слуха намаляват , не може един 70 годишен човек да има реакциите на един 30 годишен примерно
и мисля че един такъв човек е опасен за останалите участници във движението!
възрастните хора не правят катастрофи. ако правеха щяха да са застрахователен риск и застраховките да са им високи. не са. всъщност са най-ниски.
така че - не мисля че са проблем на пътя. проблема на пътя се създава от манталитета на шофьора... същия този манталитет които е много чужд обикновено на един възрастен човек.
така че - не мисля че са проблем на пътя. проблема на пътя се създава от манталитета на шофьора... същия този манталитет които е много чужд обикновено на един възрастен човек.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ба нека тия дето са за пределната възраст да сложат ръка на сърцето си и да кажат че няма да карат след като навършат 65-70 аре моля ви се ся
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
много съм съгласен с това за манталитета. ясно е на всички че поведението на голяма част от шофиорите е ужасяващо и това води до инциденти дори и на съвестните участници в движението. Но тук в темата става дума за чисто физическа неспособност за управление. За съжаление един човек над 70 години си е чиста заплаха било то с деиствия, а дори и бездеиствия по време на шофиране.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
ares2 написа:много съм съгласен с това за манталитета. ясно е на всички че поведението на голяма част от шофиорите е ужасяващо и това води до инциденти дори и на съвестните участници в движението. Но тук в темата става дума за чисто физическа неспособност за управление. За съжаление един човек над 70 години си е чиста заплаха било то с деиствия, а дори и бездеиствия по време на шофиране.
съгласен си ама... човека над 70 не е "чиста заплаха"- защото ако беше застраховките им нямаше да са най-ниските а най-високите. с други думи - не може да е заплаха ако не прави зулуми. а застрахователите най-добре знаят кой прави зулуми и.. виж по-горе
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:възрастните хора не правят катастрофи. ако правеха щяха да са застрахователен риск и застраховките да са им високи. не са. всъщност са най-ниски.
Именно, точно заради голяма увереност в големи реакции, слух и обаяние все по 3 на място! Мен лично не ми пречат възрастните шофьори, пъркат си там едва, едва.. ама друго си е някой ниско прелиташ с големи реакции.

67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5