Мнения и предложения за море в Гърция...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 23 Апр 2009, 11:03

Здравейте колеги. Мисля това лято да посетя съседна Гърция. Проблема ми е, че никога до сега не съм ходил там и изобщо нямам идея в кой град да отида и т.н.
Ако някой е ходил, моля да сподели впечатления за градове, хотели, цени. Препоръчаха ми да отида в Александруполис. Било близо, пък и било хубаво. Предпочитам някъде около Солун - северна гърция. Не ми се ходи чак до Атина. Ще се радвам да се отзовете. Мерси предварително. :)
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 23 Апр 2009, 11:15

По препоръка на Пенчеви миналото лято ходих на Сани... скъпичко е, ама много си заслужава!

http://www.saniresort.gr/page/

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 23 Апр 2009, 11:20

Препоръчвам ти Врасна - много хубаво селце, спокойно, не много скъпо и не много далече. Намира се на около 80км от Солун в посока Кавала, а от София - на 300км (по краткия път) и на 390км (ако избереш магистралата).
Наистина си заслужава да бъде посетено! Ако не се лъжа един колега беше направил фотосесия на БМВ-то си в артфотографията точно в това селце. Да :D - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=108854
Ето на този линк има и някакви конкретни оферти - http://www.alisa-tours.com/02/983-62-42 ... ?oid=23140
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 23 Апр 2009, 11:48

Мога да ти препоръчам Неа Ираклица –изолирано крайбрежно селце и - космополитен туристически курорт с внушителен плаж. Освен това, крайбрежните селища Неа Кавали и Неа Перамос, както и селцето Хрисополи са удивителни места.
Намира на 15 км западно от Кавала на главния път за Солун.
Селището е разположено в малък залив с много хубав плаж.
От Ираклица до остров Перамос има ферибот.
Много зеленина и кристално синьото море.
Неа Ираклица е позната с таверните си. Една от най-добрите там е таверна „Лиманаки” (Малко пристанище), отлична Гръцка кухня. Таверната е отличена с награда от Гръцката Национална Организация по Туризъм с награда за традиционна Гръцка кухня.

Почивки в района на Кавала - Гърция 2009

Цени(пример) http://www.journey.bg/offers/offer.php?offer=47504
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 23 Апр 2009, 12:54

titto написа:Мога да ти препоръчам Неа Ираклица –изолирано крайбрежно селце и - космополитен туристически курорт с внушителен плаж. Освен това, крайбрежните селища Неа Кавали и Неа Перамос, както и селцето Хрисополи са удивителни места.
Намира на 15 км западно от Кавала на главния път за Солун.
Селището е разположено в малък залив с много хубав плаж.
От Ираклица до остров Перамос има ферибот.
Много зеленина и кристално синьото море.
Неа Ираклица е позната с таверните си. Една от най-добрите там е таверна „Лиманаки” (Малко пристанище), отлична Гръцка кухня. Таверната е отличена с награда от Гръцката Национална Организация по Туризъм с награда за традиционна Гръцка кухня.

Почивки в района на Кавала - Гърция 2009

Цени(пример) http://www.journey.bg/offers/offer.php?offer=47504

Абсолютно съм съгласен с колегата titto,това са едни от най хубавите плажове в Гърция и цените са поносими.Само една малка поправка,ферибота който тръгва от Ираклица е за остров Тасос.Който си струва да посетиш,ферибота е към 15-16 евро за кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 23 Апр 2009, 14:04

Много добри предложения, особено на Тито. Но търся нещо не толкова закътано. Все пак още нямам жена и деца и живота ме дърпа за крачола :D Иска ми се кръчми, барове... абе всички екстри хаха :)

absix написа:По препоръка на Пенчеви миналото лято ходих на Сани... скъпичко е, ама много си заслужава!

Това предложение много ми хареса. Нещо подобно си търся. Горе долу колко ти излезна на вечер спането. И дали има супер ол ин клузив? Чрез туристическа фирма ли си запази места или директно на рецепцията?
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 23 Апр 2009, 14:08

Agande написа:
absix написа:По препоръка на Пенчеви миналото лято ходих на Сани... скъпичко е, ама много си заслужава!

Това предложение много ми хареса. Нещо подобно си търся. Горе долу колко ти излезна на вечер спането. И дали има супер ол ин клузив? Чрез туристическа фирма ли си запази места или директно на рецепцията?

През фирма, не си спомням името обаче. Пенчев може да ти съдейства. И цената не си спомням :( Аз бях на ол инклузив и останах мега доволен, прибрах се с няколко кила отгоре. За ол иклузив беше нещо от сорта на 30-40 евро на ден. Ма една бира на басейна като ти е 3-5 евро си ги "избиваш" много бързо. Аз бях в Сани бийч клуб, бунгала с "частна" градинка отпред... :)

Много е хубаво там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 23 Апр 2009, 14:17

Наистина е много добро местенцето. Разгледах подробно сайт-а който даде и съм на 80% сигурен че там ще се ходи. Остава да го съгласувам с другите хайвани, но съм убеден че ще им хареса. Цената не е безбожно висока. 200-та евро си заслужават напълно. Къде точно се намира, че нещо не успях да видя карта на района.
Значи миналото лято бях в Турция, пак в подобен хотел и имаше Ол Инклузив и Супер Ол Инклузив. В СУпер Ол Инклузив имаше 18-20 годишни уискита, морски дарове сякакви... абе квото си пожелаеш. Та затова питам.
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 23 Апр 2009, 14:49

Agande написа:Наистина е много добро местенцето. Разгледах подробно сайт-а който даде и съм на 80% сигурен че там ще се ходи. Остава да го съгласувам с другите хайвани, но съм убеден че ще им хареса. Цената не е безбожно висока. 200-та евро си заслужават напълно. Къде точно се намира, че нещо не успях да видя карта на района.
Значи миналото лято бях в Турция, пак в подобен хотел и имаше Ол Инклузив и Супер Ол Инклузив. В СУпер Ол Инклузив имаше 18-20 годишни уискита, морски дарове сякакви... абе квото си пожелаеш. Та затова питам.

Чак такъв инклусив няма, ма то и аз не знам дестинация, която да се мери с Турция като инклусив цена/качество.

Намира се на в левия ръкав на Халкидики...

http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... ria+(Sofia)&daddr=Kassandra+(Gemeinde)&hl=en&geocode=%3BFVAdYwIdW09lASHLoDKSWO5l7Q&mra=ls&sll=41.374355,23.21456&sspn=2.765858,4.921875&ie=UTF8&ll=41.095912,23.851318&spn=2.777589,4.921875&z=8

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 23 Апр 2009, 15:18

До колкото знам на Сани е фрашкано с българи като на Китен. Има много готини плажове на средния ръкав, с фешън плажни барове и гостуващи световни DJ-и и квото си искаш. Е тва е от там:
Изображение
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Аватар

Re: Мнения и предложения за море в Гърция...

Мнение от absix » 23 Апр 2009, 15:35

Huku написа:До колкото знам на Сани е фрашкано с българи като на Китен.

Аз бях в края на Юли миналата година и имаше точно 2 софийски коли и то само за уикенда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Апр 2009, 15:43

Много зависи какво точно търсиш от едно море. Ако очакваш панаир, като на Приморско или панаир с мутри като Слънчев бряг в подобрен вариант ще останеш разочарован, купонът е в България. Но ако искаш да прекараш една романтична почивка сред палми и спокойни плажове, Гърция е твоето място. Курортите са уредени и спокойни. Цените на хотелите започват от 70 евра за стая двойка с екстри, като не е проблем да се наеме на място. В повечето стаи има и кухненско оборудване, макар че на кой ли му е притрябвало да готви. Цените в заведенията са с една идея по-високи от същия клас на нашето море. Обслужването е на ниво, макар че сервитьорите и продавачите не се прехласват от любезности. Плажовете са обширни и обикновено ако си вземеш нещо от бара, шезлонгът ти е безплатен. Винаги има крайбрежна улица, която е много красива. Екстрите за деца(сладолед, люлки) идват малко скъпо, но все пак цените са поносими. Цигарите :( абе то се пуши навсякъде, ама май бяха по 4 евро кутията миналата година. Има и много магазини за маркови дрехи, но не са изгодни като в София, може би защото са истински. Отделно е пълно с китайски плажни аксесоари, но двойно по-скъпи от България. Цение в супермаркетите горе долу идват като нашите, но в евро. За забележителностите каво да кажа, почти на всеки камък е сядал Орфей или Афродита. Паркирането в малките курорти е безпроблемно и има доста обществени безплатни паркинги. Еспресото идвва малко скъпо в заведенията, защото гърците пият варено кафе или фрапе. Фрапето е хубаво в скъпите заведения, но в крайпътните заведения е абсолютен боклук, правят го от вода и нес кафе.... Птищата са безплатни и спокойни, но глобите за превишена скорост са доста солени. Копелетата имат автомобили с камери и правят доста капани. Полиция почти не се вижда, но я има навсякъде, така че не са препоръчителни селски изяви. Всичко това е за северна Гърция, по-надолу не съм слизал, казват че в Атина било голяма лудница. В Солун има доста работи да се видят, ако има кой да ти ги покаже. Иначе в двумилионен град трудно се откриват забележителностите. Кавала също е интересен град. Приятно изкарване в Гърция. http://www.youtube.com/watch?v=5ZOLDAPT ... r_embedded
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 23 Апр 2009, 18:43

ukelichko написа:Много зависи какво точно търсиш от едно море. Ако очакваш панаир, като на Приморско или панаир с мутри като Слънчев бряг в подобрен вариант ще останеш разочарован, купонът е в България. Но ако искаш да прекараш една романтична почивка сред палми и спокойни плажове, Гърция е твоето място.

Много точно казано, ако си носиш "пясъка" с теб ще ви хареса на 100% :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 23 Апр 2009, 20:23

Обиколил съм половин Гърция и мисля, че купон можеш да откриеш почти навсякъде, където се събират млади хора. По-горе колеги ти предложиха няколко места.
A и отговарят на ценови изисквания/разстояние и т.н.
Аз лично бих ти препоръчал Волос, но е малко по-далеч и по-спокойно. В центъра има кафета и нощни заведения колкото искаш обаче. Други варианти са малките курортни селища по ръкавите на Халкидики - третият най-добре.
Там няма и българи - нещото което аз примерно търся за почивките си.
Не ти препоръчвам северната част на Гърция - колкото по-близо до нас - толкова по-зле. Гърците са дивни селяни, спокойни разговори няма - има крещене. Солун задължително само се подминава - ще видиш повече българи, отколкото местни.
Друго..какво друго...таверни - има във всяко градче, така че не се притеснявай. И не се ядосвай ако ти сложат хартия за покривка - това им е чара на истинските таверни.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 23 Апр 2009, 22:13

Бил съм в Атина много пъти..ако искаш да съчетаеш плажа с разглеждане на забележителности, това е твоето място...Не е пък толкова сложно, както някой каза...трябва ти една брошурка, къде се намират забележителностите(предполагам, че ще пише и с какво можеш да стигнеш до тях)Навсякъде под гръцките надписи има и английски...по метра, трамваи и т.н., след гръцкия се повтаря и на английски, така, че ако знаеш малко от него няма да имаш никакъв проблем.
Плажове много, стига само да ти се разкарва и обикаля, понеже там си отнема време :)

За курорти не мога да ти кажа...не съм ходил, но това ще се промени.Отпуската съм на Закинтос...пиши го в гугъл и ще разбереш какво имам предвид :)

Следваща

Назад към Извън Темата