ВАЖНО!!! СКАНДАЛНО!!! Петиция за защита на българския език!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ВАЖНО!!! СКАНДАЛНО!!! Петиция за защита на българския език!!

Мнение от kazakoff » 24 Апр 2009, 17:37

СКАНДАЛНО!!! :banghead: :ranting: :maad: :banghead:
Някои наши политици искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни
няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктуационни
правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство..."

Това е предложено от председателя на Комисията по образованието и
науката господин Лютви Местан. На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа.

Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат
петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така.

На по-долу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българския език.

http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html :bgflag:
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 24 Апр 2009, 19:53

Има тема във форума, ама доста отдавна беше. Добре сигнализираш, че ония, безумните същества у парламенто, са готови и г.за да си продадат. Нашия, де :evil: Как тихомълком си прокарват "светлите" идеи.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 24 Апр 2009, 21:30

Едва 120 000 са я подписали . Толкова ли са българите с компютър ?

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 24 Апр 2009, 21:56

Е какво се чудите.. ДПС и гравитиращите около нея партии отдавна си цъкат стъпка по стъпка да превърнат България в държава не само за българите, но и за турците. Правят се всевъзможни комбинации да се прокарват подобни закони и това нито е първия случай, нито ще е последния.
Не забравяйте - по българската национална телевиция има новини на турски. Впредвид този обиден факт, не виждам какво се чудите на "новата" идея - да се премахне задължителното изучаване на български език.

Принципно не мразя никого и нищо и не съм тесногръд, но... 500 шибани години тия са ни сменяли вярата, изнасилвали са ни жените, ограбвали са ни, избивали са ни... Никога няма да стъпя в тая скапана Турция и никога няма да стисна ръката на турчин без значение колко е читав и колко няма вина за случилото се преди толкова много време.

Като го гледам сега това с отмяната на задължителния български .... Трябва да ви кажа, че тази идиотщина ще е нещото, което ще ме накара на предстоящите избори да взема да гласувам най-накрая. Незнам за кого ще пусна бюлетината, но знам за кого няма да я пусна. БЪЛГАРИЯ трябва да бъде управлявана от БЪЛГАРИ! Продажници, корумпирани нещастници... все ми е тая -важното е да са БЪЛГАРИ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 24 Апр 2009, 22:02

!!Asen_X написа:Като го гледам сега това с отмяната на задължителния български .... Трябва да ви кажа, че тази идиотщина ще е нещото, което ще ме накара на предстоящите избори да взема да гласувам най-накрая. Незнам за кого ще пусна бюлетината, но знам за кого няма да я пусна. БЪЛГАРИЯ трябва да бъде управлявана от БЪЛГАРИ! Продажници, корумпирани нещастници... все ми е тая -важното е да са БЪЛГАРИ.

Дано този факт успее да накара всеки българин да излезне да гласува,и да се разбере,че всеки празен глас е глас за ДПС!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 24 Апр 2009, 22:21

Колеги колеги..! За мен лично проблема отива по-надълбоко от рязаните ДПС!
Доколкото си спомнян от историята Борис Трети изпраща Сакскуборготски в Испания с думите. "Българите са овце, и трябва да се стрижат!" Не гарантирам 100% за верноста на това мое твърдение все пак и аз съм плод на този фарс наречен образователна система!
Голям процент от вас отдавна са напуснали училище и си нямат никаква представа за какво става въпрос! Тотално безхаберие колеги. Тотално невежество сред учениците дори от най-горен випуск! Матурите, тотална измислица, но несъмнено най-добрата до сега! Но и на матури се преписва и то много колеги! Сега махат българския език от задължителните предмети! Ами така е! Като сме овце, ще ни стрижат! И всичко това целенасочено с една единствена цел. Простият народ по-лесно се управлява! Я вижте, един човек който спокойно можем да неречем невменяем, визирам Волен Сидеров, успя да спечели цели 14% от миналите избори! Партия без програма, без опит в политиката, без нищо. Излиза и благодарение на неразумните и глупавите който вярват той влиза в парламента! Същите тези хора, тези 14 процента можеха да дадат своя глас за НДСВ или БСП и да смекчат политическата сила на ДПС! И не искам да излезе, че съм против някоя партия и за друга такава! Против всички съм! Защото нашето народно събрание е Фарс! На няколко пъти са ни водили по институции от училище, един път представител на президента ни питаше "Какво според вас не е наред с държавата?", всеки си казваше нещичко там и си млъкваше, онзи горе длу връзваше гащите. Като дойде моя ред, станах и му заявих, че "или незнаете или неиската да разпределяте парите във бюджета, защото се вижда че пари найстина има в държавата, а всичко ни запада (полиция, пожарна и т.н)", разбира се ме подминаха без отговор! Айде да обобщавам и да не ви занимавам, че и това ми е малко болна тема!
Колеги, колкото сме по-глуповатички и децата ни са по-глуповатички, толкова по-лесно минават трудните решения в правителството! Защото, когато се каже по-телевизията "това е добре", народа знае, че е казано по БТВ и е това е "Добре".. и не нашите синове колеги, ще управляват държавата.. а синовете на сегашните управляващи! Те са стригали и те ще стрижат, не ние!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 24 Апр 2009, 22:45

sk. написа: Същите тези хора, тези 14 процента можеха да дадат своя глас за НДСВ или БСП и да смекчат политическата сила на ДПС!

Няма голяма разлика дали тези 14% щяха да са за Атака или БСП-едно и също безумие.Даже специално в случая е по-добре,че бяха за Атака,иначе БСП щяха да са много по-силни-което си е пагубно за държавата.А иначе БСП и ДПС вървят ръка за ръка отдавна такаче.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kazakoff » 24 Апр 2009, 23:40

sk. написа:... колкото сме по-глуповатички и децата ни са по-глуповатички, толкова по-лесно минават трудните решения в правителството! [/i]

Ама мнооого вярно казано... Матрицата работи стабилно, а принципа е - произвеждай прости хора, хвърляй им хляб и зрелища и ги управлявай както ти е кеф. Слава богу, не се получава на 100% :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 27 Апр 2009, 8:57

... да взема да гласувам най-накрая.

Точно така!
Аз гласувах и ще гласувам.

Оффтопик:
Никога няма да стъпя в тая скапана Турция и никога няма да стисна ръката на турчин без значение колко е читав и колко няма вина за случилото се преди толкова много време.
И за Германия ли важи това правило? :roll:
"... _ _ _ ..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Апр 2009, 8:59

stozashto написа:
... да взема да гласувам най-накрая.

Точно така!
Аз гласувах и ще гласувам.

Оффтопик:
Никога няма да стъпя в тая скапана Турция и никога няма да стисна ръката на турчин без значение колко е читав и колко няма вина за случилото се преди толкова много време.
И за Германия ли важи това правило? :roll:

За гласуването съм съгласен, ама за Германия не те разбрах?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 27 Апр 2009, 10:31

Как може човек с име, различно от българско, да отменя задължителния Български език. Извинявам се, но той НОРМАЛЕН ЛИ Е ?! Да си отменя турския в Турция или какъвто е там език, в която му е там държавата !!! <- Това ми беше коментара в подписката, това ми е и коментара тук... Усещам, че малко ни остава на Нас , Българите , да ни кипне... започваме леко да се повдигаме... къде с успех, къде без успех... къде единни, къде не... но важното е, че започваме от някъде, а не да седим и да кръстим ръце, надявайки се на утрешния ден да е по-слънчев. Както каза колегата !!Асен_Х , Българи сме и Българи трябва да Ни управляват !!! :evil: :evil: :evil:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Потребител
Аватар

Мнение от E61FAN » 27 Апр 2009, 21:51

Аз лично гласувах в тази подписка, но мисля, че е някакъв фарс, за да се гласува по-здраво за "българските" партии. Слагам ги в кавички, защото много малко от тях защитават българските интереси.
А относно "германия", мисля, че човека имаше предвид, че те в миналото са били нацисти.
А за колегите, които смятат, че АТАКА е нещо по-добро, просто много се лъжете, защото не знаете от кого е спонсорирана тя ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Апр 2009, 22:09

Това за българския език направо ме шокира...! То и сега има хора, които не могат едно изречение да вържат, скоро ще се и гордеят с това. Нямам думи повече... Освен,че направихме още една стъпка към превръщането ни в Македония, а области на страната в анклави, където "българин" ще е забранено понятие. А междувременно и бизнеса им върви. Колкото до сравнението с Германия, в никакъв случай не може да се сравняват двете неща, съвсем различни са историческите и геополитическите фактори.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от SAVKATA » 27 Апр 2009, 23:02

Малеееееееее малеееееееееее всичкото на сапун :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
завзеха ни държавата шибани цигани и тем подобни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Re: ВАЖНО!!! СКАНДАЛНО!!! Петиция за защита на българския ез

Мнение от St.Dilov » 28 Апр 2009, 6:04

kazakoff написа:Това е предложено от председателя на Комисията по образованието и
науката господин Лютви Местан. На 20 март е прието на първо четене без възражение.
Това е жива национална катастрофа :banghead: :twisted:

Следваща

Назад към Извън Темата