Въпрос за внос на кола от САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Въпрос за внос на кола от САЩ?

Мнение от LizarD » 25 Апр 2009, 19:24

Чичо ми оглежда за таратайка и ми е интересно щом Е92 330 там струва $36.500 ( х 1.5 - 54.750 лв) , а тук същата струва 95.500 лв, дали е по на далавера да се купи от там? Какво се плаща допълнително? Изчислих че разликата е 40.750 лв, а акциза (спрямо европейския акцизен калкулатор) е 5 219,90 лева, какво друго трябва да се плаща и горе долу колко може да струва транспортирането?
Изображение
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 25 Апр 2009, 19:42

Транспорта в контейнер е средно $1500, зависи за колко коли ще бъде контейнера. Колкото повече коли, толкова по-малко струва.

Плащаш и ДДС ;)

Най-добре на американски номера, примерно KYPMBP... :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 25 Апр 2009, 19:48

absix написа:Транспорта в контейнер е средно $1500, зависи за колко коли ще бъде контейнера. Колкото повече коли, толкова по-малко струва.

Плащаш и ДДС ;)

Не се ли плащаше 10% от стойността на колата?Или нещо греша?

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 25 Апр 2009, 19:49

absix написа:Транспорта в контейнер е средно $1500, зависи за колко коли ще бъде контейнера. Колкото повече коли, толкова по-малко струва.

Плащаш и ДДС ;)

Как е цената да си напиша нещо с буквички на техен номер? Говорим си за кораб нали?
Значи грубо 55 к колата + 5к акциз + 10 к ДДС 3к превоз = 73 000 лв чисто?
Последна промяна LizarD на 25 Апр 2009, 19:57, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 25 Апр 2009, 19:57

LizarD написа:

Плащаш и ДДС ;)

Как е цената да си напиша нещо с буквички на техен номер? Говорим си за кораб нали?

Колега подобна цена за цял контейнер много трудно ще намериш,даже не знам дали въобще има.За цял контейнер цените(поне във флорида) са от 3000+.Като в контейнера може да влязат 2 коли+1 мотор,някои успяват да вкарат и по 3 коли,ама така не е много оферта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 25 Апр 2009, 20:07

feel написа:
LizarD написа:

Плащаш и ДДС ;)

Колега подобна цена за цял контейнер много трудно ще намериш,даже не знам дали въобще има.За цял контейнер цените(поне във флорида) са от 3000+.Като в контейнера може да влязат 2 коли+1 мотор,някои успяват да вкарат и по 3 коли,ама така не е много оферта.

Дори и на цена от 3000$ най-много някоя китайска фирма да намериш. Контейнер на добра сериозна фирма която идва за 28 дни без мотканици и с хубава застраховка е 5000-6000$ контейнер.
Ето процедурата ако човека е там и колата е купена:
Качва се дадената кола на контейнера плаща се контейнера, плащат се разходи натоварване и разходи разтоварване на контейнера на БГ митница.
Плаща се рушвет на митничаря ако искап да минаваш с по ниска фактура плаща се и рушвет на технотест щото американските коли били с еди кви си фарове.
Колата се кара в съответната митница и там върху цената на колата плюс транспорта плюс акциза на цялата сума се слагат 10% мито и върху всичкото 20% ДДС (м*ма им алчна)
И вече си готов.
Много пъти съм проверявал системата щото искам да си вкарам кола от щатите от бая време. Като цяло е изгодно само ако ще се вкарват много мощни коли 400 - 500+ кс и още по добре ако са американски.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 25 Апр 2009, 20:09

има 2 вида контейнери - 40 футови и 20 футови. От 40так съм виждал да слизат 3 ЕС-класи, може с повече желание да се съберат 4 по-малки коли. Ако колата ще стои с американски номера, акциз мисля, че не се плаща. Има обаче един друг проблем - в момента е временно забранено регистрирането на автомобили, внесени от САЩ (това наскоро го четох в някакъв вестник).
п.п.: ако някой ще купува кола от САЩ, да се позаинтересува от удрените, там има далавера, стига да му се занимава на човек.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 25 Апр 2009, 20:16

sharksfin написа:има 2 вида контейнери - 40 футови и 20 футови. От 40так съм виждал да слизат 3 ЕС-класи, може с повече желание да се съберат 4 по-малки коли. Ако колата ще стои с американски номера, акциз мисля, че не се плаща. Има обаче един друг проблем - в момента е временно забранено регистрирането на автомобили, внесени от САЩ (това наскоро го четох в някакъв вестник).
п.п.: ако някой ще купува кола от САЩ, да се позаинтересува от удрените, там има далавера, стига да му се занимава на човек.

Ударена кола има "savage title" и попринцип е забранено да се изнася. Попринцип де, шано знаеме ,че всичко може

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 25 Апр 2009, 20:37

Аз също много искм оттам да си вкарам някоя количка,ама след всичките разправии и такси накрая не знам дали ще излезна на далавера.А и май е по-добре да изчакам да падне акциза и тогава да взимам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 25 Апр 2009, 22:57

Е как може да искат акциз и мито на една и съща стока?Ебати безскрупулните типове.Иначе дори и една кола да си вкараш,пак ще си на далавера поне с 30% от цената и като нова в бг.Там екстрите също са много по евтини от тук.Все пак 95 500 ти е базовата 330,а не вярвам да чичо ти да не си вземе поне 4-5 елементарни екстри,като кожа,нави,климатроник и т.н.,които са поне 10-ина отгоре.Отделно че такава кола без М-пакет,някак си не е същата/още 6-7000/.Ако иска и отопление,вентилация и памет на седалките,блутуут,як металик и други благинки,тая кола в бг ти стъпва на 125к.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 26 Апр 2009, 0:06

Колеги миналото лято, едно приятелче си дойде от САЩ с Е90 335i като там му е излезнал 30000$(там някъде) не чисто ново, на няколко месеца но на 11000мили :!: колата беше с всички налични екстри за модела :idea: с всичко платено тук му стъпи на близо 70000лв , за 10 дни я продаде за 113000лв. като чисто нова тук в Камор беше 135 ли нещо такова не помня :uups: за контейнера ми каза, че му струвал 1500$ до Варна!

плюс да си вземе човек кола от САЩ е това, че там базовото оборудване е мнооооого по богат(капризен пазар), колите не са юркани(жестоки глоби).

Аз се колебая сега само защото акциза пада и се чудя дали да не изчакам 2010г и защото незнам тук в сервизите как седят нещата с колите от САЩ. Казват, че имало разлика в софа на колата и електрониката
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 26 Апр 2009, 10:23

колите в уса не са юркани ти верно ли го мислиш или така ти казаха ?аз не за друга ма съм живял там 1,5г и мога да ти кажа че точно те са измислили бърн аута :mhihi: :mhihi: ,402 метра и какво се сетиш ,глобите са на някои магистрали пълно е с селски пътища където си се състезават много повече отколкото тука ма аиде там колите не ги тормозят карат си 6.0л с 60 маиелс :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky: :winky:
и сервизите не са видели коли за ремонт освен смяна масло и филтри

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 26 Апр 2009, 10:37

Мишу написа:колите в уса не са юркани ти верно ли го мислиш или така ти казаха ?аз не за друга ма съм живял там 1,5г и мога да ти кажа че точно те са измислили бърн аута :mhihi: :mhihi: ,402 метра и какво се сетиш ,глобите са на някои магистрали пълно е с селски пътища където си се състезават много повече отколкото тука ма аиде там колите не ги тормозят карат си 6.0л с 60 маиелс :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky: :winky:
и сервизите не са видели коли за ремонт освен смяна масло и филтри

Колега аз съм живял там 3 години.И честно казано не съм забелязъл възрастните хора да пилят гумите на колите си.Наистина много от младите юркат яко колите си,но в повечето случаи това са Понтиаци,Додж,Мустанги,Шевролети и прочие....а не БМВ.Плюс това пътищата им наистина са първокласни и поне знаеш,че окачването на тая кола си е на мястото!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 26 Апр 2009, 11:35

Доколкото знам от приятели който вкараха 2 коли от там. МЛ и Джета май бяха... тук ги караха да минават технотест и да сменят стоповете, защото в щатибе бил задължителен червен мигач, а тук си е оранжев. Имаше нещо такова. Но пък найстина излиза много по-евтино. Цялата политика са САЩ в тази насока е за износ на МПС-та от нейната територия. То е идеино, ако пак долара изпадне в някаква криза и стане по 1.4лв, да си на по-голяма далавера :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За контейнер също знам че са по 1500$ именно от същите приятели.

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 26 Апр 2009, 11:44

absix написа:

:bowdown: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата