SEIKO vs CASIO

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

SEIKO vs CASIO

Мнение от overclock » 28 Апр 2009, 18:34

Здравейте, влязла ми е муха в главата за часовник.Чудя се обаче на какво точно да се спра.Предпочитам SEIKO 5 automatic:

http://www.watchesbg.com/catalog/produc ... cts_id=183

но и CASIO-то са готини:

http://www.watchesbg.com/catalog/produc ... ts_id=1362

Предпочитам Сейко-то, но ако някой има впечатление от двете марки може да даде съвет.Модела който съм посочил на CASIO е само примерен.В Метро сега имат много добър щанд и почти всички модели са с 10 годишна гаранция за батерията.
В София къде има магазин на SEIKO.Предпочитам на място да си го избера, отколкото по интернет.
Бюджета ми е до около 150лв. просто защото не бих дал 400-500лв за часовник :kuku:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 28 Апр 2009, 18:44

Знаеш ли преди година и нещо аз бях на същия кръстопът ;) И избрах Сейко и по-точно Сейко 5 ;) Абсолютно същия модел като тоя от линка ти само че в друг цвят-бял циферблат със златисти стрелки и орнаменти. И съм много доволен.Не че Касиото нямат готини модели но Сейкото ми беше по на сърце ;) Чесно казано това Сейко с черния циферблат ми харесва повече дори от моя,но кво да прайш не го купувах лично и нямаше как да се върна до Дубай :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 28 Апр 2009, 18:54

От средата на 90-те нося все модели на CASIO, падам си по изчистените и класически модели и винаги съм бил доволен, тоя дето в момента ми е на ръката няма да ти казвам от колко години и е с оригиналната си батерия, не е отварян...пу-пу-пу, да не чуе дявола .... така че моят глас отива за CASIO-то ;)
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 28 Апр 2009, 19:22

+1 за CASIO
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 28 Апр 2009, 19:34

Колега.. и аз като теб се колебаех преди време...избрах касио..доволен останах макар и 2 пъти да беше на ремонт часовника.. 150 бях дал за него...дойде време в което можех да си позволя по-хубав часовник и мога да ти кажа че със повечето пари не се купува етикет а качество... има марки които струват стотици хиляди левовеа само заради качеството.. сега имам swatch дадох 350лева и съм много доволен макар и да е от по-евтините модели.. с нетърпение чакам момента да си позволя часовникот хиляда, после 2 хиляди и така нататъка, щото часовника освен като часовник за мен е и единственото и най-хубаво бижу за един мъж.... пожелавам ти и на тебе да се зарибиш като мен, щото има часовници които ще надживеят и децата тин а не китайски ментаци...!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 28 Апр 2009, 20:09

Колега още един глас от мен за CASIO. Имам един от 1999 година (купих си го с първата стипендия в университета) и все още го нося с кеф. Досега никакви грижи. А между другото от този сайт съм си поръчвал един Ориент, и се оказаха много точни хората, така че можеш смело да си поръчваш от сайта. Надявам се да съм бил полезен с инфото ;)
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 28 Апр 2009, 21:03

Ако избора е между производителите SEIKO и CASIO аз съм твърдо за SEIKO

1. SEIKO е име с традиции в часовниците (CASIO в калкулаторите)
2. Механизма 7S26 на базата на който е изграден часовника успешно се сравнява с швейцарския ETA-2824 , който се вгражда в известни реномирани марки като TISSOT нпример.

Преди всичко обаче трябва да решиш на какво ще се спреш

- механичен (самонавиване), което е синоним на класика
- кварцов (батерия), което осигурява осезателно по-висока точност

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 28 Апр 2009, 21:20

Аз на нито една от двете марки не симпатизирам :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 28 Апр 2009, 22:03

В Сейкото ми харесва това, че е механичен и че е SEIKO.Незнам само къде имат фирмен магазин в София.

Страшни са:

http://www.bodying.com/seiko-5-men-snxl ... tches/5383
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 28 Апр 2009, 22:44

Бате, стига де! Всеки уважаващ себе си чичка/пенсионер/бакшиш има поне едно сеико 5. ОК, хубав часовник е, но неговата ера отмина, виж сега по-новите модели на Сеико, уникални са.

Иначе да, Сеико е марка с традиции, да, прави хубави и точни автоматични механизми, което е рядкост.

За твоя бюджет аз лично бих те посъветвал да си барнеш някое хубаво касио, поне имаш огромен избор. Има готини с корпус от титан, има с батерия, която държи десет години... Изобщо много високо качество на сравнително ниска цена.

Успех с избора!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 28 Апр 2009, 23:30

tsb_bg написа:Ако избора е между производителите SEIKO и CASIO аз съм твърдо за SEIKO

1. SEIKO е име с традиции в часовниците (CASIO в калкулаторите)
2. Механизма 7S26 на базата на който е изграден часовника успешно се сравнява с швейцарския ETA-2824 , който се вгражда в известни реномирани марки като TISSOT нпример.

Преди всичко обаче трябва да решиш на какво ще се спреш

- механичен (самонавиване), което е синоним на класика
- кварцов (батерия), което осигурява осезателно по-висока точност
:yes:
Seiko +1

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Апр 2009, 0:19

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:32, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 29 Апр 2009, 0:35

В тоя клас може да си помислиш за Q&Q и дали изобщо искаш да имаш часовник ...
In Ban We Trust!

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 29 Апр 2009, 0:39

Много ти е ниска ценовата летва. 350-500лв. е по-нормално според мен, но ти си решаваш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 29 Апр 2009, 10:11

Вземи си един Citizen в този ценови клас. Другия вариант е Orient.
Citizen специално имат едни много приятни титаниеви Eco-Drive серии, които освен че са красиви, са и много читаво изпълнение. Малко по-спортни са на Swatch сериите, които имат страхотни механизми, вграждани в 90% от "дизайнерските" марки часовници...

Иначе селекцията ти е меко казано странна.

Следваща

Назад към Извън Темата