Медийте и тяхното влияние върху ''нас'' .

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Медийте и тяхното влияние върху ''нас'' .

Мнение от P1tbuL » 30 Апр 2009, 11:46

Здравейте колеги ! Искам да приложа един скрийн шот който направих преди малко защото ми направи голямо впечатление какъв е списъкът с главни новини от днешния ден! Ето го и него:
Изображение
Според вас това възможно ли е или просто пресата прекалено много пресилва ситуацията, изобщо вие вярвате ли им? Все пак нещата за които пишат са доста сериозни и ако преувеличават това би било егати шамара в лицето на народа...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Апр 2009, 13:26

И аз се дразня вече доста,в чужбина съм и тука се поо.раха с цялата тая дандания... :confused: :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Апр 2009, 14:36

естествено, че НЕ вярвам ...
Много спорих с един приятел и той постоянно ми излизаше, че медиите били независими и бла бла ...

Затворих му устата едва, когато извадиха списъка с агентите на ДС в БНТ :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 30 Апр 2009, 14:40

Това са най-големите манипулатори.... :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Апр 2009, 14:55

Дайте сега да избегнем темата с Илюминати, Световната конспирация и т.н.
1.Тук говорим за онлайн медии. Приоритизирането на новините се извършва на Мета ниво. Т.е. докато новините за икономически показатели и IPOs и други по-съществени икономически такива остават на заден план, хората си щракат на това, което е лесно разбираемо.

Факт е, че "Данъчни искат пари от мъртъвци". Аз манипулация тук не виждам, но понеже заглавието звучи скандално, хората щракат. Същото важи и за останалите няколко примера. Като се позамислите малко, ще светне че много от новините в онлайн сайтовете са точно такива. Има си специализирани онлайн издания, за които важат същите правила, но поради осезаемо по-филтрираната (да не ползвам друга дума) аудитория, новините са на друго ниво и не се набиват на око толкова силно.

"Народът иска хляб и зрелища"... звучи познато нали?

Представете си сега, че вие сте от другата страна на бариерата и трябва да привличате рекламодатели. Ако аз съм един такъв рекламодател, мен ме интересува профил на аудиторията, обхватността, уникални посещения и други дребни фактори, присъщи на SEO. Не само че ще праскате скандални заглавия, ами в един момент ще почнете силно да се забавлявате, защото много хора им се радват (пак да не изпадаме в подробности).

Същата тенденция се наблюдава в масовата преса. Пазарът ни е такъв, аудиторията също. Аз по тази причина си взимам един "Капитал" събота, прочитам си го на кафенце и в коша после. Не коментираме колко обективен е "Капитал", но е светлинни години над нивото на "Труд" за пример.

До колко медиите са манипулатор... не знам... всички хора сме манипулатори. Медиите формират обществени нагласи и в този смисъл са такива, да. До колко обаче новините в тях са лъжи... Има няколко световни информационни агенции, останалите купуват информацията от тях. Точка... "Take it or leave it"... Това е единствения начин да научите дали султанът на Оман е построил хотела си в Сицилия. А дали е струвал 220 или 230 Милиона наистина, дали си мие зъбите по 3 пъти на ден или не, дали спи с жените си наистина или са за украшение... няма как да се научи. :)

Наслаждавайте се на задаващата се почивка и не си хабете нервите. Има много ресурси онлайн, използвайте ги. В наши дни е доста по-лесно да се извлича "относителна" истина от множество източници в сравнение с преди 20 години.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 30 Апр 2009, 15:02

liloff написа:Дайте сега да избегнем темата с Илюминати, Световната конспирация и т.н.
1.Тук говорим за онлайн медии. Приоритизирането на новините се извършва на Мета ниво. Т.е. докато новините за икономически показатели и IPOs и други по-съществени икономически такива остават на заден план, хората си щракат на това, което е лесно разбираемо.

Факт е, че "Данъчни искат пари от мъртъвци". Аз манипулация тук не виждам, но понеже заглавието звучи скандално, хората щракат. Същото важи и за останалите няколко примера. Като се позамислите малко, ще светне че много от новините в онлайн сайтовете са точно такива. Има си специализирани онлайн издания, за които важат същите правила, но поради осезаемо по-филтрираната (да не ползвам друга дума) аудитория, новините са на друго ниво и не се набиват на око толкова силно.

"Народът иска хляб и зрелища"... звучи познато нали?

Представете си сега, че вие сте от другата страна на бариерата и трябва да привличате рекламодатели. Ако аз съм един такъв рекламодател, мен ме интересува профил на аудиторията, обхватността, уникални посещения и други дребни фактори, присъщи на SEO. Не само че ще праскате скандални заглавия, ами в един момент ще почнете силно да се забавлявате, защото много хора им се радват (пак да не изпадаме в подробности).

Същата тенденция се наблюдава в масовата преса. Пазарът ни е такъв, аудиторията също. Аз по тази причина си взимам един "Капитал" събота, прочитам си го на кафенце и в коша после. Не коментираме колко обективен е "Капитал", но е светлинни години над нивото на "Труд" за пример.

До колко медиите са манипулатор... не знам... всички хора сме манипулатори. Медиите формират обществени нагласи и в този смисъл са такива, да. До колко обаче новините в тях са лъжи... Има няколко световни информационни агенции, останалите купуват информацията от тях. Точка... "Take it or leave it"... Това е единствения начин да научите дали султанът на Оман е построил хотела си в Сицилия. А дали е струвал 220 или 230 Милиона наистина, дали си мие зъбите по 3 пъти на ден или не, дали спи с жените си наистина или са за украшение... няма как да се научи. :)

Наслаждавайте се на задаващата се почивка и не си хабете нервите. Има много ресурси онлайн, използвайте ги. В наши дни е доста по-лесно да се извлича "относителна" истина от множество източници в сравнение с преди 20 години.

не вярвам някой да напише по точно мнение ! евала батка адски прав си ... това искаш да прочета !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Апр 2009, 15:13

Медиите ни са продажни, аз не вярвам на нищо на 100% което чета, особено в новинарските сайтове-всичко е така изопачено и украсено като се размива границата между реалност и измислца. В този смисъл манитулират общественото мнение-остен в ръцете на управляващите, с който ръчкат овцете които се имаме за народ в посоката в която на тях им изнася.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 30 Апр 2009, 16:06

Голяма част от медиите са манипулирани и това се знае от много време, но не всички. Все пак си мисля, че въпреки преувеличените заглавия и понякога истории, медиите свободно представят истинската информация. Голямата конкуренция ги принуждава да окрасяват заглавията си с цел търсене на сензация и по-голям читателски интерес.
Изображение

Изображение

Назад към Извън Темата