Отново да призовем всички колеги за по-разумно шофиране!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Отново да призовем всички колеги за по-разумно шофиране!!!

Мнение от miroslav4ev » 30 Апр 2009, 18:34

Четейки последните новини от нета - забелязвам, че отново смъртни случаи на пътя. Все пак бързаме, бързаме....ама.....нали живота е по-важен....айде мани своя собствен, но мисли за живота на всички останали, които застрашаваш !!!
Аз лично утре ще пътувам, ще карам около 400 км. и доста ще внимавам.

ПС: Всичко написано е провокирано от следната новина:

4-ма изгоряха при челен удар на ”Тракия”
Четирима души изгоряха в лек автомобил “Пежо 206” с пловдивска регистрация при жестока катастрофа, станала около 13.30 часа на 115-ия км от автомагистрала “Тракия” в посока Пловдив.
По първоначални данни пежото се е сблъскало с лек автомобил “Волво” със софийска регистрация, вследствие на което се е възпламенило, съобщиха от пловдивската полиция. Предполага се, че пежото е било спряно в аварийната лента вдясно и Волвото, помитайки го отзад, го е изтласкало в мантинелата вляво, при което колата е избухнала в пламъци, съобщи Дарик. Няма данни изгорелият автомобил да е бил с газова бутилка. Според свидетели не е имало взрив.
И четиримата загинали са пътували в пловдивската кола. При тежката катастрофа има и трима ранени, които са пътували във втория автомобил. Те са откарани в болница за прегледи. По информация на Фокус ранените са две жени и дете на 1 годинка. Те са приети в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Детето не е пострадало. Едната жена е с охлузване на дясната ръка, а другата - с фрактура на ръката, съобщиха от Националния медицински координационен център.
Причините за трагичния инцидент, самоличността на загиналите са в процес на изясняване. Според информация на Дарик единият от труповете е на 5-6-годишно дете. А най-вероятно четирите жертви са от едно семейство. Все още на мястото на удара се извършва оглед на местопроизшествието с екип на Пожарната служба и полицейски служители.
Участъкът по автомагистрала ”Тракия” ще бъде затворен за всички моторни превозни средства от 15.30 до 16.45 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Обходният маршрут е пътен възел “Цалапица” – път № І-8 (Пазарджик-Пловдив-Хасково).

източник: http://dnes.dir.bg/2009/04/30/news4383606.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 30 Апр 2009, 18:56

Те това си е чисто убийство - и то не "по непредпазливост", а от селяния... нагледал съм се на изпреварвания в аварийната лента преди завой, без видимост и т.н. Ама трябваше на аварийната да не е Пежо със семейство вътре, а некой Камаз... :evil: Жалко...

Потребител
Аватар

Мнение от Josefinne » 30 Апр 2009, 19:37

Днес трафикът е кошмарен. То по принцип си е, но сега всички заминават за почивните дни. Всеки бърза, а не всеки може да кара. Преди малко се прибрах и в Младост също имаше катастрофа.

Относно описаният в темата случай, не проумявам как може да возиш малко дете (а и друг човек!) и да караш така безразсъдно? :evil:
По новините казаха, че никой не е спрял да помогне, а е имало възможност хората от "Пежо"-то да бъдат спасени. Не зная доколко е така, но ако е вярно просто нямам думи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Апр 2009, 19:55

Шофирайте нормално и с повишено внимание колеги!Не карайте "лудо"!Направете шофирането удоволствие а не треперене и напрежение на волана.Все пак целта е да стигнеш жив и здрав целта на пътуването си и няколко минути повече или по малко не са от значение!Поздрави от мен! 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Апр 2009, 20:11

Да значи това е било,супер некъдърно отцепване на магистралата от полицията,ако си мислят че 3 конуса и една патрулка са достатъчна временна сигнализация за да спрат натоварен трафик заради празниците с висока скорост са в голяма грешка,отколониха ни 2 часа влачене в колона ,забих се в Пловдив от там целия Пловдив с трафика му 4 часа и 30 мин от София до Хасково!
Само в България го има това!
П.С:Тези хора не разбраха че:
1.В авариината лента не се кара!Днес мосово си джиткаха в аварииното!
2.Не се спира в авариината лента,освен при сериозен проблем,за всичко друго си има обособени зони в протежение на магистралата!
А днес мосово си спират хората пикаят си в полята като след 50м има бензиностанция!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 30 Апр 2009, 21:24

Истинският проблем ще си остане в това,че много малко хора спазват закона за движение по пътищата!Поемат се много и безсмислени рискове.И за това катастрофите ще продължават...Всичко си е до съзнанието на шофера и това колко и какви комплекси има да си избива.
Карайте разумно и няма да имате проблеми!А що се отнася до адреналина-използвайте безопасни места,където няма да застрашите живота на другите и вашият собсвен!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 01 Май 2009, 0:52

Аз адреналина си го вдигам на високи обороти и на ниска скорост...мноогооо ме кефффи !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 04 Май 2009, 14:25

Аз също съм се нагледал на селяний и неграмотници за това казвам пазете се вас и всички останали "шофирайте с горната си глава не с долната" Поздрави на всички колеги 8)
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 04 Май 2009, 15:39

Подкрепям! Нека емоцията идва от разумното каране, а не бясното каране от емоцията!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 04 Май 2009, 16:06

ПО ДОБРЕ ДА ЗАКЪСНЕЕШ В ТОЯ ЖИВОТ, ОТКОЛКОТО ДА ИЗБЪРЗАШ ЗА ДРУГИЯ ;)

Нека по-младите колеги знаят, че БМВ е бърза, но и "коварна" кола ;)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Baby » 04 Май 2009, 17:48

kagebista написа:ПО ДОБРЕ ДА ЗАКЪСНЕЕШ В ТОЯ ЖИВОТ, ОТКОЛКОТО ДА ИЗБЪРЗАШ ЗА ДРУГИЯ ;)

Много правилно казано! :yes:
В последно време като прегледам пътната обстановка и данните, които пишат за загинали и ранени са кошмарни. :shock: :confused: Единия ден имаше около 9 загинали в катастрофи. :help: И
скрено се надявам това един ден да се промени, но всеки трябва да осъзнае, че между високата скорост и разума трябва да има баланс.
Колкото и да се убеждаваме един друг, че трябва да се спазва закона за движение по пътищата, докато всеки един не се замисли за пътите, в които е можел тежко да пострада, или пътите, в които е жертвал не само своя, но и на близките си живота, всичко е само думи. :confused:
"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 05 Май 2009, 13:40

напълно подкрепям темата и мисля че дори да се флууди редовно трябва да се пуска
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Май 2009, 15:37

добре де, защо мислите че наистина както пишеше тук някъде напоследъл че загиналите ЗА ГОДИНАТА в Швейцария за 9.
простичко - пътищата са перфектни, правилата са железни.
Ако не спазваш правилата следва бой е*ане и сръбска музика придружени с дране на кожи (пари).
За капак там хората имат съзнание и полицията е полиция - ако се обадиш на полицията за да съобщиш за нарушител, те взимат мерки, а не ти теглят една майна като нашата полиция.
Така че колеги най-малкото което можем да направим е да се променим ние, АМА наистина коренно да се променим.
А не като отида на сбирка на Бояна да има пишлемета дето карат и дрифтят на платната за движение.
ПРОСТО ИСКАМ ТИЯ ХОРА ДЕТО ГИ ПРАВЯТ ТЕЗИ ИЗЦЕПКИ ДА СЕ ЗАСРАМЯТ. Смятам че е време да станем пример за културно шофиране, а не за просташко отношение на пътя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 05 Май 2009, 15:47

да на пътя е ужас аз също пътувах до варна и на отиване и на връщане имаше опити за заигравки на пътя на отиване валеше пороен дъжд и карам бавно зад една кола защото не се вижда нищо отпред,изпреварих я като се отвори възможност и тои веднага вклу4и дългите при което аз веднага отбих и аз зад него вклу4их дългите изпреварих го но после тои не посмя да ме изпревари и навръщане пак заигравка но не с кои да е а с ЦАР ГОЛФ 2, как се опитам да задмина някои и тои подире ми след което пое инициятивата и от спокоино каране докато не ме видя мене изтрештя и запо4на да гони сам себеси явно искаше да ми покаже нещо като пале пред маика си но наи-интересно бе 4е непрекъснато се въртеше около мене....за слу4аите с изпреварване от дясно (авариината лента) не споменавам а го правят на вид улегнали вода4и на МПС....това е деситвителността помислете за паметниците покраи магистралите и за некролозите до тях и помислете дали искате да гледате от там през една малка сним4ица :|
NO BRAIN NO PAIN

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 05 Май 2009, 20:41

kagebista написа:ПО ДОБРЕ ДА ЗАКЪСНЕЕШ В ТОЯ ЖИВОТ, ОТКОЛКОТО ДА ИЗБЪРЗАШ ЗА ДРУГИЯ ;)

Нека по-младите колеги знаят, че БМВ е бърза, но и "коварна" кола ;)

Съгласен и дано повечето не само да го прочетат но и да го осмислят :idea:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

Следваща

Назад към Извън Темата