Помощ за невежите PLEASE !!!
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за невежите PLEASE !!!
Здравейте пичове, нов съм във форума, току-що се регистрирах с идеята в скоро време да се присъединя към вас като собственик на Е36. Обаче, тъй като не съм имал досега нито BMW нито каквато и да е немска машина (смених вече 4 френски), мисля че е крайно време да се преориентирам към по-истинските коли. Та молбата ми е такава: Има ли някой от по-запознатите със 325 TDS, който да е свободен утре преди обед и да няма нищо против да ме придружи до Перник за да огледаме една такава хубавица. Имам нужда от по-компетентно мнение, тъй-като честно казано нямам познати и приятели с такава кола, аз също съм бос към тази марка (четох доста неща във форума, но друго си е око да види, ръка да пипне). Аз съм в София. Ако някой е навит да се разходим до Перник, утре в 10.00 минавам, взимам го с колата и отиваме. Разбира се бирата е от мен, пък инфото от вас
. Надявам се някой да откликне на молбата ми, тъй като в случая не мога да разчитам само на собствена преценка. Благодаря предварително на отзовалите се. Ето и координатите ми за по-лесна връзka:
gsm: 0896179479
Ще си проверявам и личните за всеки случай.

gsm: 0896179479
Ще си проверявам и личните за всеки случай.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега виж тази тема, дано мненията да са ти от полза и успех
Цитат:
Нещата,който бих гледал аз при покупка на тдс:
1-во-палине студена-трябва да запали на първия зъб,в противен случай си за смяна на подгреващи свещи-120лв;
2-ро-двигателя да работи равномерно и меко, без тресене и топла,и студена-за целта трябва да я загрееш-
-тресенето се получава от доста неща,като най-скъпото е 700лв;
-твърдата работа на мотора говори за износени вериги(около 250лв.) и за да може да пали топла е дадено предварение;има и вариант при който колата работи твърдо и пак не пали топла-това значи,предварението е на макс. ,което е лошо за мотора,ако е каран така доста.Ако не може да познаеш по звука ,погледни ГнП-то дали има още ход ,за да се завърти към мотора цялото;
3-то-топлия старт-караш я докато загрее,гасиш и след 10мин пробваш да запали;
4-то-задължително мерене на компресията:
5-то Пипаш маркучите на радиатора-не трябва да са прекалено твърди при запалена кола,след това стискаш леко единия маркуч и някой да загаси колата-не трябва да се усеща ''бълбукане'' на ръка.
6-то-оставяш колата с предницата нагоре и след един час пробвай да запали-гледай да е с около 10литра нафта в нея-така ще си сигурен ,че работи помпата в резервоара и възвратния клапан е здрав(това го знам от Дино)
7-мо НЕ трябва да свети лампа с формата на дюза на таблото
8-мо Гледаш дали оста на турбото има голям луфт.Съвсем леко отклонение е нормално.
9-то като запалиш даваш пълен ляв и пълен десен и задържаш на всяка позиция по 30-тина секунди, двигателя ще промени звука, но не трябва да има менене на оборотите тип "ръм...ръм...ръм". Ако "ръмка" има износена "плочка" или ГНП-то е много силно замърсено
10-то Вземи едно стъкалце и един памучен парцал, извади щеката на маслото, сложи масълце на стъкалцето и с памучето растъркай. Ако се надере стакълцето значи има добавка.
11-то Извади щеката на маслото и виж дали хвърля масло, ако хвърля, значи би трябвало да има някое бутало или сегмент.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=139570

Цитат:
Нещата,който бих гледал аз при покупка на тдс:
1-во-палине студена-трябва да запали на първия зъб,в противен случай си за смяна на подгреващи свещи-120лв;
2-ро-двигателя да работи равномерно и меко, без тресене и топла,и студена-за целта трябва да я загрееш-
-тресенето се получава от доста неща,като най-скъпото е 700лв;
-твърдата работа на мотора говори за износени вериги(около 250лв.) и за да може да пали топла е дадено предварение;има и вариант при който колата работи твърдо и пак не пали топла-това значи,предварението е на макс. ,което е лошо за мотора,ако е каран така доста.Ако не може да познаеш по звука ,погледни ГнП-то дали има още ход ,за да се завърти към мотора цялото;
3-то-топлия старт-караш я докато загрее,гасиш и след 10мин пробваш да запали;
4-то-задължително мерене на компресията:
5-то Пипаш маркучите на радиатора-не трябва да са прекалено твърди при запалена кола,след това стискаш леко единия маркуч и някой да загаси колата-не трябва да се усеща ''бълбукане'' на ръка.
6-то-оставяш колата с предницата нагоре и след един час пробвай да запали-гледай да е с около 10литра нафта в нея-така ще си сигурен ,че работи помпата в резервоара и възвратния клапан е здрав(това го знам от Дино)
7-мо НЕ трябва да свети лампа с формата на дюза на таблото
8-мо Гледаш дали оста на турбото има голям луфт.Съвсем леко отклонение е нормално.
9-то като запалиш даваш пълен ляв и пълен десен и задържаш на всяка позиция по 30-тина секунди, двигателя ще промени звука, но не трябва да има менене на оборотите тип "ръм...ръм...ръм". Ако "ръмка" има износена "плочка" или ГНП-то е много силно замърсено
10-то Вземи едно стъкалце и един памучен парцал, извади щеката на маслото, сложи масълце на стъкалцето и с памучето растъркай. Ако се надере стакълцето значи има добавка.
11-то Извади щеката на маслото и виж дали хвърля масло, ако хвърля, значи би трябвало да има някое бутало или сегмент.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=139570
Златен си пич, просто нямам думи. Никога не съм получавал по-подробна информация. Тия неща май тряаа да си ги разпечатам на принтера, че няма да ги запомня
. Ще са ми от полза и то много, обаче, има и нещо друго: просто в случая ми трябва човек, който усеща нещата и знае кое как да погледне и как да пипне. Аз за съжаление нямам усета, който по-вещи хора от занаята са придобили с времето. Както и да е, ще се помъча да прегледам обстойно всичко, дано да попадна на сносен автомобил. Мерси за инфото още веднъж. Железен си! Поздрави!!!

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Тука има всякаква информация специално за ТДС-ите: съвети при покупка, ремонти, проблеми и т.н. - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=140231
Мерси за помощта пичове. Ще ги изпрочета. Но все пак ако някой, който няма нищо против да дойде с мен за кураж
, нека дойде, ще съм по-спокоен. Нека не забравяме и факта, че има лека доза притеснение когато се купува кола и доста важни неща се пропускат. А и доста неща за баварките лично аз не знам.

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Замисли се по въпроса, защо tsb_bg и Vlados ти дават линкове към теми, а не ти предлагат да те придружат
Ако случайно въпросният TDS се окаже лош избор в последствие, какво правиме тогава
Мисля ,че изборът е единствено и само твой
Успех

Пичове, не карам никой да ми купува кола, не такава ми е идеята, а просто да хвърли едно око . Не бих обвинил някой,само защото ми е казал "да" става, а тя после се окаже че не става. Както и да е , няма да изпадам в подробности, ще се оправям сам. Знам защо на вълка врата му е дебел
. Мерси на всички за инфото. Поздрави!!!

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Аз па да ти кажа Бмв Дизел ще си купя само комапрейл ....другото е пародия с меки тикви и много проблеми ,ако попаднеш на недобре гледан автомобил

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
ultrazone написа:Пичове, не карам никой да ми купува кола, не такава ми е идеята, а просто да хвърли едно око . Не бих обвинил някой,само защото ми е казал "да" става, а тя после се окаже че не става.
1. Бих искал, да си спомниш горенаписаното при евентуален проблем с колата след време

2. Не се прави на сърдита ученичка, няма смисъл просто

3. С удоволствие, ще те придружа на огледа и очаквам да пишеш тук или на ЛС

4. Познавам правилният човек в гр. Перник, при когото искам да закараш колата утре, за да чуеш и едно компетентно мнение

Това е, бирата естествено е от теб

13 мнения
• Страница 1 от 1