От 1 юни 2010 се забранява пушенето на закрити места
Модератор: Общи модератори
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
От 1 юни 2010 се забранява пушенето на закрити места
Какво мислите по въпроса?
Дали действително ще се спазва според вас забраната и как ще се отрази тя на потребителите и на бизнеса? ГОТОВ ли е българския пушач да спре цигарите или да се подчини на забраната?
От 1 юни 2010 се забранява пушенето на закрити обществени места, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.
Този текст от Закона за здравето гласуваха на второ четене днес депутати в пленарна зала. Остра реакция имаше след гласуването в кулоарите на парламента: "2,5 млн. българи са обявени априорно за престъпници", заяви депутатът от Коалиция за България Стоян Витанов. Забраната срещу тютюнопушенето е криворазбрана цивилизация, добави Олимпи Кътев от НДСВ. След като пушенето не е престъпление, категорично се нарушават правата на пушачите, т.е на около 2,5 млн. български граждани, трудно прикри разочарованието си председателят на Здравната комисия Борислав Китов. Според него това е решение, което е трябвало да бъде рано или късно взето и за пореден път избързване и за пореден път сме царе да бъдем по-католици от папата. Няма пълна забрана за тютюнопушенето в ЕС, а България до февруари 2011 г., да наложи максималното ограничение. За пореден път се приема закон, който няма да се спазва, категоричен е Китов. Ние приемаме един неработещ закон, ще пуснем хайки и ще дебнем зад фикусите ли, кой пуши и кой не, възмути се депутатът от Коалиция за България Стоян Витанов. В 13 европейски държави на ЕС действително има такава забрана, а останалите 14, а останалия свят ?, запита той. Витанов е убеден, че значителна част от българите са жертви на този законодателен акт. Има време да се направят промени в този закон до лятото на следващата година, в които забраната да не важи за всички затворени помещения, за да не се ограничава и бизнеса на ресторанти, заведения, кафенета и др. Това бе най-оптимистичния коментар на депутата от Коалиция за България Руденко Йорданов, който с умерен оптимизъм смята, че този законодателен акт няма да е окончателен. /БГНЕСhttp://news.vestnik24.com/newsbg/news_736814.html?news=1&mode=new
Дали действително ще се спазва според вас забраната и как ще се отрази тя на потребителите и на бизнеса? ГОТОВ ли е българския пушач да спре цигарите или да се подчини на забраната?
От 1 юни 2010 се забранява пушенето на закрити обществени места, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.
Този текст от Закона за здравето гласуваха на второ четене днес депутати в пленарна зала. Остра реакция имаше след гласуването в кулоарите на парламента: "2,5 млн. българи са обявени априорно за престъпници", заяви депутатът от Коалиция за България Стоян Витанов. Забраната срещу тютюнопушенето е криворазбрана цивилизация, добави Олимпи Кътев от НДСВ. След като пушенето не е престъпление, категорично се нарушават правата на пушачите, т.е на около 2,5 млн. български граждани, трудно прикри разочарованието си председателят на Здравната комисия Борислав Китов. Според него това е решение, което е трябвало да бъде рано или късно взето и за пореден път избързване и за пореден път сме царе да бъдем по-католици от папата. Няма пълна забрана за тютюнопушенето в ЕС, а България до февруари 2011 г., да наложи максималното ограничение. За пореден път се приема закон, който няма да се спазва, категоричен е Китов. Ние приемаме един неработещ закон, ще пуснем хайки и ще дебнем зад фикусите ли, кой пуши и кой не, възмути се депутатът от Коалиция за България Стоян Витанов. В 13 европейски държави на ЕС действително има такава забрана, а останалите 14, а останалия свят ?, запита той. Витанов е убеден, че значителна част от българите са жертви на този законодателен акт. Има време да се направят промени в този закон до лятото на следващата година, в които забраната да не важи за всички затворени помещения, за да не се ограничава и бизнеса на ресторанти, заведения, кафенета и др. Това бе най-оптимистичния коментар на депутата от Коалиция за България Руденко Йорданов, който с умерен оптимизъм смята, че този законодателен акт няма да е окончателен. /БГНЕСhttp://news.vestnik24.com/newsbg/news_736814.html?news=1&mode=new
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Re: От 1 юни 2010 се забранява пушенето на закрити места
кво написах ве
Последна промяна hemicharger на 15 Май 2009, 13:46, променена общо 1 път
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Аз съм ЗА , от гледната точка на непушача 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Аз не пуша и страшно лошо ми миришат пушачите, но те не го осъзнават. Цигареният дим ми е неприятен и съм "за" този закон. Обаче колко ще се спазва е друг въпрос - според мен ще се спазва колкото за разделението в заведенията - на тази маса се пуши, а на съседната - не....
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Одобрявам. А дали ще се спазва ? По кафетата като минат няколко пъти с актовете и ще започне да се спазва.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Мордехай написа:Аз не пуша и страшно лошо ми миришат пушачите, но те не го осъзнават. Цигареният дим ми е неприятен и съм "за" този закон. Обаче колко ще се спазва е друг въпрос - според мен ще се спазва колкото за разделението в заведенията - на тази маса се пуши, а на съседната - не....
Това с масите си беше пародия, а и е трудно да се контролира, още повече, когато помещението е едно и само се прехрърлят табелки "за пушачи", "за непушачи"...
Искрено се надявам с този закон, нещата да се променят и да мога спокойно да седна и да си пия сокчето някъде, без да се напрягам да видя кой седи с/у мен на масата...
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
По принцип припалвам, но не съм пристрастен. С такъв закон ще ми е по-лесно да спра цигарите и много ще се радвам, ако го приемат.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Може да ме помислите за егоист но ме боли фара за непушачите, няма по-голям кеф от тва да седнеш в някое заведение да си пийкаш кафенце и да си пушиш цигара... понеже непушачите не осъзнават как здаво ще ни бръкнат в задниците с тоя закон, представете си че правите секс ама през дрехите
същото е като да си седнал в заведение да пиеш кафе ама да не пушиш

Мордехай написа:Аз не пуша и страшно лошо ми миришат пушачите, но те не го осъзнават. Цигареният дим ми е неприятен и съм "за" този закон. Обаче колко ще се спазва е друг въпрос - според мен ще се спазва колкото за разделението в заведенията - на тази маса се пуши, а на съседната - не....
Абе, то и гъза ти мирише, ама си го носиш. Кой как ще мирише си е личен негов избор, а ти не си мярка еталон за миризма. На мен пък не ми харесва как миришат надутите каки на някаква смесица от евтин парфюм и пот. Ама те дали го осъзнават?? Айде да забраним парфюмирането, а!!! Ти да не мислиш, че като се изпотиш миришеш на люляк???
Тоя закон нема да мине

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ogi написа:Може да ме помислите за егоист но ме боли фара за непушачите, няма по-голям кеф от тва да седнеш в някое заведение да си пийкаш кафенце и да си пушиш цигара... понеже непушачите не осъзнават как здаво ще ни бръкнат в задниците с тоя закон, представете си че правите секс ама през дрехитесъщото е като да си седнал в заведение да пиеш кафе ама да не пушиш

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"