ГО при смяна на собственик?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ГО при смяна на собственик?
Ще си купувам кола, обаче собственика е платил ГО за 2005 цялата. Какво става със платената застраховка? Може ли да се прехвърли на мое име или трябва да се плати 2ри път ГО за една и съща кола?
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
fortune написа:Трябва да се плати втори път. Ако ти е познат не я прехвърляйте докато не изтече.
да ма ако стане нещо гражданската е невалидна

0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Когато колата се продаде преди да е изтекла ГО-то - по закон застрахователя е длъжен да ти възстанови останала част от платената сума. Новия собственик си прави нова ГО.
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
незнам дали това дето казва калин е вяррно . Но в гражданскаат са изброени шофиорите които имаат право да управляват дадения автомобил. Ако има птп и кара щофьор които го няма в полицаат гражданскаат е невалидна. Специално за това съм се интересувал.
0878155158 BG. номер
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Сефте го чувам това, че не била валидна. Fortune е абсолютно прав - застраховката е на автомобила, не на шофьора. Поне според както са уредени законите у нас до момента.
Моя опит с това чудо: имах малко ПТП в годината, в която купих колата (т.е. току-що приключилата), гражданската беше правена от предишния собственик, дори номерът и регистрацията на колата в застрахователната полица бяха старите...
Ченгетата казаха, че нямало проблеми, записаха номера на ГО-то и така. Дали онази си е взела парите от Евроинс (застрахователната компания в случая) - не ми пука, щетата й беше незначителна, пък и се опита да ме изнудва.
Пък и не ми обяснявайте, че някой с БМВ няма пълно каско...
Моя опит с това чудо: имах малко ПТП в годината, в която купих колата (т.е. току-що приключилата), гражданската беше правена от предишния собственик, дори номерът и регистрацията на колата в застрахователната полица бяха старите...
Ченгетата казаха, че нямало проблеми, записаха номера на ГО-то и така. Дали онази си е взела парите от Евроинс (застрахователната компания в случая) - не ми пука, щетата й беше незначителна, пък и се опита да ме изнудва.
Пък и не ми обяснявайте, че някой с БМВ няма пълно каско...

You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
anica banica написа:Пък и не ми обяснявайте, че някой с БМВ няма пълно каско...
А задължително ли трябва да е - доста хора нямат каско.
тъпи закони.... тъпа държава....
преди малко се обадих на застрахователя - Левски Спартак АД.
Те казаха, че в този случай според закона от тази година при промяна на собствеността ГО на стария собственик автоматично се прекратява и новият трябва да сключи нова ГО на негово име. За връщане на пари на стария собственик - не можело. Така пишело в закона. Сиреч какво им пука на тях че се получава двойно плащане за една и съща кола за едно и също нещо... 100 кинта на аванта.... ей така даром....
всичко е мафия....
Те казаха, че в този случай според закона от тази година при промяна на собствеността ГО на стария собственик автоматично се прекратява и новият трябва да сключи нова ГО на негово име. За връщане на пари на стария собственик - не можело. Така пишело в закона. Сиреч какво им пука на тях че се получава двойно плащане за една и съща кола за едно и също нещо... 100 кинта на аванта.... ей така даром....
всичко е мафия....
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2