Боксов Чувал - помощ за избор
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Боксов Чувал - помощ за избор
Здравейте!
Темата не е мн. за тук ама съм решил да взимам боксов чувал до около 120 лв. Обаче незнам от къде, чета някъде по интернет, но никой магазин не ми вдъхва доверие и не ми се купува на сляпо...
Някой може ли да обясни малко за следните неща като се съобразим с бюджета:
- каква марка
- решил съм да е около 100см и 40см диаметър
- за тези пари ще бъде изкуствена кожа предполагам
- да има вериги за захващане и горе ринг
реално на мен това са ми изискванията, но незнам как да си избера
Благодаря за помоща!
Темата не е мн. за тук ама съм решил да взимам боксов чувал до около 120 лв. Обаче незнам от къде, чета някъде по интернет, но никой магазин не ми вдъхва доверие и не ми се купува на сляпо...
- каква марка
реално на мен това са ми изискванията, но незнам как да си избера

Благодаря за помоща!
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Ако си от София - на Алабин, малко преди кръстовището с Ботев има един спортен магазин (като се движиш по Алабин към Ботев от лявата страна)
! Аз моя си го взех от там преди време - скоро не съм минавал, но имаха 6-7 вида поне, когато аз пазарувах
!

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
И моя беше за това
! Висеше ми в един ъгъл в стаята над година, но ми писна и сега "отлежава" на село
!

Re: Боксов Чувал - помощ за избор
vlad0 написа:... Темата не е мн. за тук ама съм решил да взимам боксов чувал ....
- решил съм да е около 100см и 40см диаметър ...
Най-добре тъщата ама трябва да е много хърбава по тези ТТ данни дето си ги дал

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
знам един чувал на 3тия етаж 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Евърласт или Лонсдейл
Аз скоро ще си купувам стойка Х образна към земята. Горе Т образна като от едната страна се провисва това, което търсиш, а другата е оборудвана за спийдбег - круша за бързина и дъската към нея, но целия кеф ще ми стъпи колкото един сериозен гладиатор. И като цена, и като заемано място
Аз скоро ще си купувам стойка Х образна към земята. Горе Т образна като от едната страна се провисва това, което търсиш, а другата е оборудвана за спийдбег - круша за бързина и дъската към нея, но целия кеф ще ми стъпи колкото един сериозен гладиатор. И като цена, и като заемано място
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- Fr33Styl3r
- кандидат ентусиаст
-
Пишеш ЕонСпорт във гоогле и ти излиза сите-чето . Вътре има каталог на чувалите големи и цена съответно , има и избор дали да е мек твърд това вече допълнително .
Към колегата ditko1 ако си от сф отиваш във въпросното магазинче и казваш за какво ти трябват вадят ти и ти обясняват какви са разликите м/у ръкавиците и т.н
Взимал сам си протектори от там ръкавици съответно и "бойно" облекло
П.П. тренировъчните ми ръкавички са от там и за 2 год са в доста добро състояние
Към колегата ditko1 ако си от сф отиваш във въпросното магазинче и казваш за какво ти трябват вадят ти и ти обясняват какви са разликите м/у ръкавиците и т.н
Взимал сам си протектори от там ръкавици съответно и "бойно" облекло

П.П. тренировъчните ми ръкавички са от там и за 2 год са в доста добро състояние

да еон спорт са супер в залата където тренирам има такива - по-големите се справят добре и при удар с крак - направени са от винил - достатъчно здрави и на добри цени- пълнени с гумени стърготини
а еверласт и лонсдейл нямат кой знае каква разлика с обикновените - за гъзарийка са оасновно и 50-100 кинта отгоре
а еверласт и лонсдейл нямат кой знае каква разлика с обикновените - за гъзарийка са оасновно и 50-100 кинта отгоре
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Re: Боксов Чувал - помощ за избор
vlad0 написа:Здравейте!
- каква марка
реално на мен това са ми изискванията, но незнам как да си избера![]()
Благодаря за помоща!
Колега, много си зависи от стилът на човека, който ползва чувала и основно от насочеността на тренировките ти. Чувалите се пълнят основно с парцали, гумени гранули или вода(това е от много скоро).
1. За марката нямаш много избори. За тези пари ще вземеш нещо по-обикновено. Не съм съгласен с колегата likesake. Напротив...има значение каква марка е чувала. Различните марки правят чувалите по различен начин и с различни материали. Всичко опира до абсорбиране на удара. Колкото по-малко абсорбира - толкова повече ставите на китките и лактите ти се прецакват. Например чувалите на ЕОН Спорт ми правят впечатление, че са без долен ринг. Долният ринг се слага да се изравни площта по чувала, за да няма плъзгане при удар. Да не говорим, че Евърлест, които за мен са абсолютно най-добрата марка, имат свои собствени материали за пълнене на чувалите, които наподобяват пясък, но в същото време абсорбират много повече удара. Лично на мен ми допадат най-много чували с пясък. Самият пясък няма изместване като гумените гранули, няма втвърдяване - остава си винаги еднакво твърд. А и на мен ми харесва това, че чувала си е твърд и по този начин ти заздравява самият удар и ръцете ти стават по-масивни. Има и други фактори, но е много дълго за обяснение. Но в общи линии това е.
2. Размерът ти е добър. Не знам каква височина и кила си, но в общи линии няма да го ползваш професионално.
3. Изкуствена кожа ще е или винил. Лошото при тях е, че с течение на времето почват да се пропукват, изменят си формата и най-лошото - стават много хлъзгави и можеш много лошо да се контузиш. Тук идва и марката пак, защото аз лично съм късал на тренировка 130 сантимеров чувал и му се разпиляха ламарините по земята...значи представи си колко "качествен" е бил.
4. Вериги всички си имат. Въпросът е, че малко фирми дават и материалите за закрепване за тавана. Тях често трябва да си ги купуваш сам.
В общи линии, ако няма да тренираш редовно и по много - вземи си, какъвто си харесаш. Гледай, ако може да е с ринг и в долния край. За марката ти препоръчвам Спортер...поне на тях съм тренирал и не са зле, а пък ЕОН не съм ползвал.
ditko1 написа:аз искам да си купувам боксови ръкавици, има ли нещо специфично при избора. За спаринг ми трябват.
Кажи какво разбираш под спаринг - спаринг с партньор или на чувал? Защото за мен спаринг си е с човек. А и за какво ти трябват - бокс, кик бокс и т.н.
Ако е за боксови ръкавици, гледай да ти пасват най-вече добре и виж дали не са ти тежички. Ударът ти ще е по-тежък, но и ще се умориш по-бързо, ако не си трениран и не говориме за блъскане във фитнеса. Много е важно да са ти точно по ръката. Откъм дланта има една ивица, която трябва да минава точнона свивката между пръстите и самата длан(точно в основата на пръстите, където се сгъват). Гледай и да има много малко хлабавина самата ръкавица, че като сложиш бинтове да не те стяга ръкавицата, но да е плътно по ръката. И най-вече - вземи си хубави бинтове, а не някакви от аптеката, защото и такива магарии съм виждал. Препоръчвам ти Евърлест или Лонсдейл - и двете марки са си с традиции в бойните спортове.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2