Животът ти е поп-фолк! (сп. Maxim, юни 2009)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Животът ти е поп-фолк! (сп. Maxim, юни 2009)

Мнение от flame » 24 Май 2009, 9:51

Колеги, не е истина, прочетох 1/3 от статията и вече се въргалям от смях! :mhihi: Препоръчвам ви да си купите списанието дори само заради тази статия, която е разбиваща :weed:

Накратко в статията се говори за поп-фолк изпълнителите и техните фенове, света на висшата чалгаджийска мода и актуалният дрес код, топ 10 на най-култовите чалка изпълнители евър, избрана чалгаджийска поезия, най-важните моменти в историята на чалгата и др.

Някои пасажи, които съм прочел дотук:

Наука
Ю мъст ноу
Ако не искаш да се изложиш на събора на село
---
Кондьо е и пътят и истината и животът
Кларинетът се нарича "кларнет", акордеонът - "курдьон", а синтезаторът или каквато и да е била друга форма на клавирен инструмент - "йоника"
Анцугът се носи ВЪРХУ пуловера

Топ 10 на най-култовите чалга изпълнители евър
№2- Тошко Тодоров
---
Патриархът на фолка и абсолютен пионер в чалгата. Делото му е сравнимо единствено с това на Св. Св. Кирил и Методий, ако двамата бяха нечовешки селяни! Той е просветителят и човекът, който отвори очите на народа за качествената и стойностна музика, налагайки "Радка пиратка"! След години в учебниците по история на музиката името на Тошко ще бъде изписано със златни букви (върху леопардови страници)

Поезия!
Незабравими фрази от незабравими хитове (от които Яворов би се гръмнал втори път)
---
"Хам-хум благ и мекичък локум, без виагра и парфюм - с благ и мекичък локум става бум секси бум"
Мая, "Баклава"

"Ватман съм от Враца, карам тролейбус, супер мацки возя - знам, че имам вкус"
Иван Данов, "Ватман съм от Враца"

"Салами, банани, и чаюри мангела салами"
Иван Иванов, "Салами, банани"

"Тази количка - от Ферари по-добре... И е червена - хич не ми е зле"
Наско Ментата, "Жигули"

More than music!
Лайфстайл основите на оригиналната чалга
---
Дрес кодът
Шушляков анцуг в ярки цветове - носи се върху потник и ланец. При студено време отдолу можеш да сложиш червеночерен фолк пуловер. По принцип анцугът служи за връхна дреха, но при особено важни срещи, например приеми и аудиенции с Тони Стораро, върху него се слага кожено яке от турска изкуствена кожа. Хавлиените чорапи трябва да са със синя и червена лента и две кръстосани тенис ракети. В зависимост от сезона върху хавлиените чорапи се носят лачени обувки с позлатена катарама или джапанки (марката е "Бумеранг", мястото е "Илиянци")

Татуировки
Основно са с име на жена и година на завоеванието (например Пенка 74, Любка 82). Понякога имената на предишни завоевания се заличават естетично с дебела черта мастило. Популярни са също татуировките с котва, тигър или дракон (може и двете), русалка, USA и т.н.

Мото и отношение към света
"Цяла София ми дължи по 5 лева" и "Тони Стораро - президент"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Май 2009, 10:22

ужас

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 24 Май 2009, 10:34

мене па ме кефят такива смешни песни ! колко от вас мразещите чалга могат да повторят не само припева на англииска песен която са я слушали веднъж или да кажът за какво точно се пее в дадена песен и да го кажът в повече от 1 изречение ? а да въ питъм аз вас

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Животът ти е поп-фолк! (сп. Maxim, юни 2009)

Мнение от acho.rs » 24 Май 2009, 10:45

flame написа:Колеги, не е истина, прочетох 1/3 от статията и вече се въргалям от смях! :mhihi: Препоръчвам ви да си купите списанието дори само заради тази статия, която е разбиваща :weed:

Накратко в статията се говори за поп-фолк изпълнителите и техните фенове, света на висшата чалгаджийска мода и актуалният дрес код, топ 10 на най-култовите чалка изпълнители евър, избрана чалгаджийска поезия, най-важните моменти в историята на чалгата и др.

Някои пасажи, които съм прочел дотук:

Наука
Ю мъст ноу
Ако не искаш да се изложиш на събора на село
---
Кондьо е и пътят и истината и животът
Кларинетът се нарича "кларнет", акордеонът - "курдьон", а синтезаторът или каквато и да е била друга форма на клавирен инструмент - "йоника"
Анцугът се носи ВЪРХУ пуловера

Топ 10 на най-култовите чалга изпълнители евър
№2- Тошко Тодоров
---
Патриархът на фолка и абсолютен пионер в чалгата. Делото му е сравнимо единствено с това на Св. Св. Кирил и Методий, ако двамата бяха нечовешки селяни! Той е просветителят и човекът, който отвори очите на народа за качествената и стойностна музика, налагайки "Радка пиратка"! След години в учебниците по история на музиката името на Тошко ще бъде изписано със златни букви (върху леопардови страници)

Поезия!
Незабравими фрази от незабравими хитове (от които Яворов би се гръмнал втори път)
---
"Хам-хум благ и мекичък локум, без виагра и парфюм - с благ и мекичък локум става бум секси бум"
Мая, "Баклава"

"Ватман съм от Враца, карам тролейбус, супер мацки возя - знам, че имам вкус"
Иван Данов, "Ватман съм от Враца"

"Салами, банани, и чаюри мангела салами"
Иван Иванов, "Салами, банани"

"Тази количка - от Ферари по-добре... И е червена - хич не ми е зле"
Наско Ментата, "Жигули"

More than music!
Лайфстайл основите на оригиналната чалга
---
Дрес кодът
Шушляков анцуг в ярки цветове - носи се върху потник и ланец. При студено време отдолу можеш да сложиш червеночерен фолк пуловер. По принцип анцугът служи за връхна дреха, но при особено важни срещи, например приеми и аудиенции с Тони Стораро, върху него се слага кожено яке от турска изкуствена кожа. Хавлиените чорапи трябва да са със синя и червена лента и две кръстосани тенис ракети. В зависимост от сезона върху хавлиените чорапи се носят лачени обувки с позлатена катарама или джапанки (марката е "Бумеранг", мястото е "Илиянци")

Татуировки
Основно са с име на жена и година на завоеванието (например Пенка 74, Любка 82). Понякога имената на предишни завоевания се заличават естетично с дебела черта мастило. Популярни са също татуировките с котва, тигър или дракон (може и двете), русалка, USA и т.н.

Мото и отношение към света
"Цяла София ми дължи по 5 лева" и "Тони Стораро - президент"

Тази статия щеше да бъде актуална преди 15 години - малко са се позабавили , напушалките от Максим . Кефят ме понякога какво щуротии пишат , но май наркотиците им идват в повече - който е чел списанието знае за какво говоря ;)
Даже не ми звучи като заядка със чалгата - по скоро като някаква карикатура в писмен вид ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Май 2009, 11:09

Мишу написа:мене па ме кефят такива смешни песни ! колко от вас мразещите чалга могат да повторят не само припева на англииска песен която са я слушали веднъж или да кажът за какво точно се пее в дадена песен и да го кажът в повече от 1 изречение ? а да въ питъм аз вас

Па кой е казал, че мен не ме кефят! :D Особено когато духовете на Джак, Джим и Хосе седнат до мен на масата и започнат да ме убеждават да не пия толкова :mhihi: Тогава истински ме забавляват такива песновки :D

Трагичното е, че някои ги вземат насериозно тези неща. А най-трагичното е когато това е смисъла на живота им :kuku:

acho.rs написа:Кефят ме понякога какво щуротии пишат , но май наркотиците им идват в повече - който е чел списанието знае за какво говоря ;)

Абе не съм ги гледал дали се дрогират, но аз лично споделям написаното от тях (и без да смъркам ;) )

П.П. Между другото коя звезда не се дрогира в днешно време? Как се издържа на това напрежение иначе ;) Депеш Мод що отмениха концерта в София - щото Дейв Геън се беше натровил от супа топчета, нали? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 24 Май 2009, 13:05

:puke: :puke: :puke:
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 24 Май 2009, 13:28

Максим са най-големите! Имам всички български броеве :mhihi: за да им се наслаждавате не трябва да ги взимате на сериозно... те самите не се! ;)
There is no replacement for displacement

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Май 2009, 13:39

add1cted написа:Максим са най-големите! Имам всички български броеве :mhihi: за да им се наслаждавате не трябва да ги взимате на сериозно... те самите не се! ;)

Човече, дай линк към старите броеве, моля те! :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 24 Май 2009, 13:46

Линкове май няма..! Иначе и аз съм им голям фен-всичите броеве им ги имам..! Няма по-големи от тях! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 24 Май 2009, 14:04

Тандемът Цветков/Жеков си е на ниво още от първите години на Егоист
...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Май 2009, 15:30

vesko06 написа:Линкове май няма..! Иначе и аз съм им голям фен-всичите броеве им ги имам..! Няма по-големи от тях! :mhihi:

Дай да си разменяме тогава - аз предлагам всички броеве на сп. Дъга и сп. Шахматна мисъл :mhihi: Не, шегувам се... Ама ако ги видите някъде качени старите броеве на Maxim пратете моля ви се линка :)

Назад към Извън Темата