Aлкохолна проба - въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Aлкохолна проба - въпрос

Мнение от lucky7o » 04 Юни 2009, 9:24

Здравейте,значи спряхаме за проверка на алкохол и дрегера показа точно един промил :roll: 1-во поисках заверка на дрегера,но нямаха такава,2-ро тоя дрегер го включи пича в запалката и сигурно 10 минути чаках докато тръгне,та да взема да "духна" и още поне пет докато покаже някакъв резултат... Преди това ме караха да "духам" в някакъв друг апарат...
3-то дадоха ми един "мощук" , принципно при предишни проби за алкохол ми дават нов в пликче и аз си го отварям,а този ми го подаде :lol: от отзад... Както и да е,писаха ми акт,написах,че имам възражения и ми дадоха едно листче да отида за кръвна проба... Отидох и пробата е отрицателна 8) Сега трябва ли да правя нещо или си чакам да отидат резултатите в кат (или там където отиват) Трябва ли да ходя да пиша разни възражения или със даването на кръв се приключва въпроса?
Благодаря
п.с Днес е 3-я ден и за това ме интересува да ходя ли да пиша разни възражения по акта или не,след като съм дал кръв?Понеже възражения се пишели до 3 дни ?
... Недей да ме дразниш,че ще спра пред някое училище и ще се накачат в БМВ-то като в маршрутка :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bebekrisss » 04 Юни 2009, 9:40

Отивай веднага в КАТ със заключението от кръвния тест!
Там напиши обяснение или жалба и обясни точно случая! Искай входящ номер за жалбата!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...

Аватар

Мнение от lucky7o » 04 Юни 2009, 9:42

Да обаче в действителност аз нямам никакъв документ,че съм дал кръв :shock: Тоест полицаите ми дадоха един с който да отида да дам кръв,но след това само разписах един документ,но не ми дадоха никаква бележка.Казаха ми че след 3 или до 3 дена не разбрах точно,резултата ще бъде в КАТ изпратен по служебен път
... Недей да ме дразниш,че ще спра пред някое училище и ще се накачат в БМВ-то като в маршрутка :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Aлкохолна проба - въпрос

Мнение от ивчо3 » 04 Юни 2009, 9:50

а ти беше ли пил? Последно преди 2 години ме тестваха за алкохол, след лек инцидент не по моя вина. Мундщука беше запечатан в плик и лично аз го извадих. Така е по закон. Отчете 0.0 промила. Дамата, която се шибна в колата ми беше с 0.5 промила, точно на границата. 1 промил в зависимост от дезактивирането на етиловия алкохол от организма може да означава от 70 до 150 мл. концентрат, погълнат половин- един час преди тестването.

Аватар

Мнение от lucky7o » 04 Юни 2009, 9:55

Значи аз не казвам,че не съм бил употребил алкохол ! Но на дрегера показа 1 промил,а кръвната проба е отрицателна ! Въпроса ми е дали след като е отрицателна пробата трябва да пиша допълнителни възражения или това е достатъчно? Кръвната проба е над теста с дрегер и Да мущука,който ми дадоха не беше запечатан.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Aлкохолна проба - въпрос

Мнение от ивчо3 » 04 Юни 2009, 9:57

lucky7o написа: принципно при предишни проби за алкохол ми дават нов в пликче и аз си го отварям,а този ми го подаде :lol: от отзад...

Баси безсрамниците, не стига че си правят самозадоволяване с мундщука, ами ти дават да го лапаш после. Е, неам думи за това.

Аватар

Мнение от lucky7o » 04 Юни 2009, 9:59

Колега айде малко по-сериозно :winky:
На мен хич не ми е смешно :idea:

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Мнение от chocho » 04 Юни 2009, 10:05

Ми по-горе ясно ти описа колега какво да направиш.Аз си мисля че срока за това е 3 дена и след това ще ти остане само за спомен това лисче от болницата ;) така че не стой пред форума а отиди в РПУ-то пусни си жалбата и приложи документа който са ти дали от болницата където пише че е отрицателна пробата и ще почакаш малко и след това ще ти върнат талона и си ти човека.Колкото повече чакаш толкова повече си вредиш сам на себе си 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 04 Юни 2009, 10:07

отивай да обжалваш
освен това пиши и жалба до инспектората на МВР и обясни случая. длъжни са да ти покажат свидетелство, че дрегера е изправен. освен това неикой ама НИКОЙ не може да те накара да лапаш мущук, който не е запечатан. само заради това в съдъ не само че ще падне акта ами и може да ги осъдиш, че видиш ли заради тях си хванал херпес на устата и да ти платят лечението....

пиши възражения веднага

Аватар

Мнение от lucky7o » 04 Юни 2009, 10:10

Ок днес ще отида да напиша,НО пак да напиша,че явно не сте ме разбрали НЯМАМ никакъв документ от болницата ! Казаха ми,че те ще си пратят резултата от пробата по служебен път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Юни 2009, 12:57

Oтиди до болницата и го изискай много убедително.
Първо без значение повода, ти си се подложил на медицински преглед. В пълното си право си да изискаш документ, удостоверяващ заключението.

Междувременно звъниш на някой познат адвокат или на препоръчан такъв, обясняваш ситуацията и той/тя най-вероятно ще те посъветва да ги съдиш за уронване на престижа + проява на небрежност на работното място (мундщука) и каквото още си измисли адвоката.

Ако няма да се занимаваш с адвокати, с копието, което ти издават от медицинското заведение, отиваш в КАТ и го прилагаш като допълнение към АКТ-а. Отделно им написваш един роман мили слова (прочети няколко закона първо). И най-добре да настояваш за среща с (както и да се водеше длъжността "Завеждащ нещо си", т.е. шефа ;) Ако ти отказват, намекни им че един кратък разговор може да избегне нуждата от съдилища, сигурен съм че всички мразят тези сценарии там.

1. не знам защо изобщо си се съгласил да даваш проба на незапечатан мундщук.
2. аз ако бях на твое място в тази ситуация, бих се възползвал от адвокат. Нещо ми идват прекалено полицейските глупости напоследък и елементарното им отношение към цивилните лица.

Успех.

Аватар

Мнение от TUZara` » 04 Юни 2009, 13:10

Аз при всичките си катастрофи (3 на брой) винаги съм давал проба за алкохол като винаги ми дават да си извадя "тапата" от пликче.До сега никога не ми е показвало повече от 0 по простата причина,че не пия,но редовно ми искат проба за алкохол.Даже си сабирам тапите в къщи като на самото гърло си пиша дата с маркер и ако е имало проишествие с коя кола...Общо взето до сега никога не съм надувал на такъв апарат,че да го чакам по 10 мин и винаги съм бил на нова тапа...Последния път даже ги бъзикам,че си ги събирам да си ми го даде той ми иска 50 стотинки за него :mhihi: викам му кажи,че искаш да те черпя едно кафе какво се прайш на шматка с тия тапи и така...Според мен щом ти е показало отрицателно на кръвна проба няма що да се притесняваш ако ще и 5 да ти покаже на дрегер..Просто са пробвали да им мине номера :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от lucky7o » 04 Юни 2009, 13:11

Аз честно казано не разбрах много и какво стана беше ми на майтап :) Бях с още 2ма приятели и през цялото време беше голям майтап с Полицаите :) Аз викам ше духамм :) ще давам кръв,тоя единия моя човек няма да духа бе ще ви даваме пари :) Полицая ама сега какво правиме?Аз - бе нищо давай дрегера пил съм една бира и сигурно 20 минути Единия земете парите другия абе няма да давам пари,полицая вече и той е вече духна няма начин,от там другия абе не се прави че няма да земеш 20 лв бе кой бега от парите :D Полицая ама не не е редно - Аре бе ние сме на 5 минути от нас елате да ни правите ескорт... Общо взето едни 30 минути голям смях и пазарлък (принципно беха големи шемети полицайте)
Последно звъннах преди около час на един познат (работещ в кат) Каза няма проблем щом си дал кръв... Утре ми каза да отида и да му се обадя и директно на 19 гише... Ако съм имал претенции да пиша и възражения,но все пак не мисля да го правя стига да не се наложи за да си получа книжката :D
Поздрави
п.с Честно казано хич не разбрах какво се случи беше ми на майтап даже разбрах чак на другия ден че книжката не е в мен...
(малко пропуснах точки запетаи и т.н ама мн на бързо пиша че съм на работа) :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 04 Юни 2009, 13:20

lucky7o написа:ще давам кръв,тоя единия моя човек няма да духа бе ще ви даваме пари :) Полицая ама сега какво правиме?Аз - бе нищо давай дрегера пил съм една бира и сигурно 20 минути Единия земете парите другия абе няма да давам пари,полицая вече и той е вече духна няма начин,от там другия абе не се прави че няма да земеш 20 лв бе кой бега от парите :D Полицая ама не не е редно - Аре бе ние сме на 5 минути от нас елате да ни правите ескорт... Общо взето едни 30 минути голям смях и пазарлък (принципно беха големи шемети полицайте)

:help: :help: :help: :help:
Може ли някой да го преведе, че от давна не вях виждал по неграмотно написано изречение. Последния път пак беше в този форум

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Юни 2009, 13:28

ми след толкова алкохол мислиш ли че помни кво е било... много внимателно си провери заключението от болницата, и откъде си сигурен че е отрицателно, като нямаш нищо черно на бяло в теб :shock: ... доктора ли ти каза, или и там мина в шеги и закачки...

Следваща

Назад към Извън Темата