Икономически школи
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Икономически школи
Колега , има ли някой от Вас , който може да ми помогне трябва ми информация за икономически школи Как ? Защо ? Какво представляват и така нататака , приемам дори представители на тях
Благодаря предварително , ако модовете преценят,че не е за тук знаят си работата 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Колега мисля че неправилно си задал въпроса или аз не те разбирам.
За ВУЗ-ове с икономически профил ли питаш ?
За ВУЗ-ове с икономически профил ли питаш ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По- скоро има в предвид въпрос от макро икономиката. Т.нар. основни икономически школи- меркантилисти, физиократи, класиси, кейнсианци и неокласици или неокейнсианци.
Колега, купи си книга или учебник, нали не се надяваш да научиш макроикономиката в автомобилен форум?
Колега, купи си книга или учебник, нали не се надяваш да научиш макроикономиката в автомобилен форум?
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Колега, основните школи са класическата и кейнсиянската. После идват куп други. Най-добре си купи учебник по макроикономика или световни пазари. Или влез в сайа помагало.ком
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Абе то лесно учебника добре ,ама в него слабичко не ми стига 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
bum_bum написа:Демек, очакваш някой тук да напише отговор по-изчерпателен от обясненията в учебника?
В учебника са 3 реда точно и до там, както и да е , благодаря Ви все пак
![]()
![]()

Абе много лесно се цупите тука.
То като на женския пазар малко
"...мерси все пак" :)
Английски знаеш ли? Имах да пиша такъв проект по твоя въпрос преди няколко години.
Ако се интересуваш конкретно от литература по въпроса, мога да се разтърся и да видя за някакви книги на българския пазар по въпроса.
А сега кажи сериозно какво имаш да пишеш и какво по-конкретно искаш да знаеш освен за Кейнс, че като помня кво беше, преподавателките се подмокряха само като прочетяха два цитата по въпроса
Кейнс е всичко за тях... по-ефективно и от омекотител с парфюм за 2лв 1л. 

Английски знаеш ли? Имах да пиша такъв проект по твоя въпрос преди няколко години.
Ако се интересуваш конкретно от литература по въпроса, мога да се разтърся и да видя за някакви книги на българския пазар по въпроса.
А сега кажи сериозно какво имаш да пишеш и какво по-конкретно искаш да знаеш освен за Кейнс, че като помня кво беше, преподавателките се подмокряха само като прочетяха два цитата по въпроса

- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Оправям се с английския не е проблем езика , още съм в началото на макроикономиката и ме интересува понятието "икономическа школа" , понеже това , което знам не било достатъчно 

![]()
![]()

не съм сигурен че това познание ще ти е от някаква полза... освен чисто академична...
не искам да отварям кутията на пандора ама това макроикономиката е такава недомислица измазана със статистика че...
има една друга напреднала идея (не само моя)... че икономическите школи са отживелица. защото те диктуват как да се действа в условия на информационен вакуум (които е бил статус кво до много скоро)... но в наши дни информацията е достатъчно за да можеш да отреагираш индивидуално на всеки сценарий...
може би го написах объркано...
не искам да отварям кутията на пандора ама това макроикономиката е такава недомислица измазана със статистика че...
има една друга напреднала идея (не само моя)... че икономическите школи са отживелица. защото те диктуват как да се действа в условия на информационен вакуум (които е бил статус кво до много скоро)... но в наши дни информацията е достатъчно за да можеш да отреагираш индивидуално на всеки сценарий...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
liloff написа:Дай ми един мейл да ти пратя 6 pdf-a, които покриват 6те школи/теории. Имал съм малко backup на компа
Лелее, ще падне четене гаранция. За 6-те школи инфото по принцип е 3-4 дни четене

За теб колега имам усещането, че ти трябва Kейнс/фискална политика/, класическа ик. школа и монетаристи/парична теория/.
Имам развити въпроси и теми (аз съм си ги писал). Ако искаш мога да ти пратя някоя, но ми дай мейл на ЛС.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Съвсем не е объркано,остарели теории от индустриалния век,отдавна сме в информационния такъв,а и самата основа на повечето е чистата пазарна икономика,която пак си е нещо несъществуващо на практика,заради множеството други неизпълними "равни други условия"alx написа:не съм сигурен че това познание ще ти е от някаква полза... освен чисто академична...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
alx написа:не съм сигурен че това познание ще ти е от някаква полза... освен чисто академична...
Всичко казано до тука е вярно , но изпитите трябва да се вземат някак , а съм на 17години 10-ти клас

![]()
![]()

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2