Какво BMW да си купя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Какво BMW да си купя

Мнение от Lia » 06 Юни 2009, 20:49

Здравейте! Предварително искам да се извиня, ако не съм уцелила правилното място за темата и се надявам да намера отговора, който търся.

Предстои ми да си закупя автомобил от марката BMW, 3-та серия. Не разполагам с голяма сума за целта и съм се спряла на модела 320 от 95-та година, две врати.
Харесала съм два- единият е инжекция, освен всичко останало за модела има и кожен салон, двузонов климатроник, много добро състояние на купето (кожата е "двойна" като в 5-та серия и е перфектна), от вън също. на 120 хиляди км. Цената му е 5800 (договорихме се до 5300). Единственият минус е, че е внос от Италия.
Другият автомобил е също 320, но не инжекция, няма кожа, обикновен климатик, купето е в доста лошо състояние (има нужда от претапициране със сигурност). Има малко тунинг намеса като спойлери, но не е нещо особено. На 175 хиляди км. Цената му е 8200. Внос от Германия.
Продавачите и на двата автомобила твърдят, че километрите са им реални (?!). На немския му е сменяна ходовата част (не ми се каза защо). И двата автомобила ги видяха независими техници и гарантират, че са в добро състояние за годините си. До колкото м ожах да огледам и двата автомобила не са били пребоядисвани на модули, не изглежда да е имало тенекеджииска намеса. Та въпроса ми е- заслужава ли си да дам близо 3000 лева повече, само защото е внос от Германия?! Италианския ми харесва много повече... аз като всяка жена си избирам колата по цвета, но защо е толкова евтин?
Вие как бихте постъпили?

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 06 Юни 2009, 20:53

До колкото знам няма 3-ки без инжекция от някой модификации на Е30 насам. Да не би едната да е с ванус а другата без? Всичко е относително, екстрите си ги избираш ти все пак. Пък и малко странно ми се вижда перфектно купе от Италия да е по-евтино от разбито Германско както казваш ти :О Мисля, че километрите на италянката не са много реални, все пак 125к за почти 15 годишна кола... Но аз не съм много компетентен, просто дадах мнение. Нека и другите колеги да се изкажат :winky:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Аватар

Мнение от TUZara` » 06 Юни 2009, 20:54

черно :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 06 Юни 2009, 21:00

Колега така на слука и на боб не може да се каже. 320 от '95 няма без инжекция :shock: как са преценили че няма не ми е ясно. Километрите не са важни. Пук и втората с претапицирането отива на 9 хиляди почти, коети си е доста много за е36, което не е кой знае какво. то е46 вече има за под тая цена. Какво като е от Италия, тамън няма да има ръжда :) . По мое мнение основано на твойте думи, първата е по-добра, а втората просто не си заслужава парите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 06 Юни 2009, 21:04

Spit-Fire написа:До колкото знам няма 3-ки без инжекция от някой модификации на Е30 насам. Да не би едната да е с ванус а другата без? Всичко е относително, екстрите си ги избираш ти все пак. Пък и малко странно ми се вижда перфектно купе от Италия да е по-евтино от разбито Германско както казваш ти :О Мисля, че километрите на италянката не са много реални, все пак 125к за почти 15 годишна кола... Но аз не съм много компетентен, просто дадах мнение. Нека и другите колеги да се изкажат :winky:
вчера видях мерцедес М430 или там както се води на 10 год и 30к :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lia » 06 Юни 2009, 21:04

До колкото знам не е възможно да се провери дали са реални километрите или греша?
На тази от Италия купето и е в перфектно състояние наистина. Кожата е много добре поддържана, волана изобщо не е изтъркан, нито скоростния лост. Докато на немската волана й е сменен, скоростния лост също, а тапицерията освен че е прогорена от цигари, на вратите се е отлепила, подлакътника е разпран, тавана също е прогорен от цигари, цялата е на петна (които не мисля че ще се изперат), задната облегалка е като прогоряла точно под прозореца. До сега съм видяла сигурно 100 автомобила, ако не и повече и само тази от Италия наистина ми е харесала като вид. За съжаление не знам като двигател колко здрава ще излезе...

Може ли да ми обясните като на неуко двеойче какво е "ванус"? И двете коли са по 150 коня, но на едната си пишеше, че е инжекция, а на другата не, а пък и продавача не каза да е инжекцион.

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Юни 2009, 21:08

Lia написа:Здравейте!

Която изглежда по-добре е по-добрата в огромна част от случаите според мен.

Италиянката не е непременно гробница, щото е от Италия.

Сменяна ходова част е доста разтегливо понятие, може да значи от катастрофа до добре поддържана кола.
Мърляв салон = мърлява поддръжка и скрити лимонки.

Провери дали ВСИЧКО работи. Чуй двигателя, покарай колата. Провери спирачки, волан в крайно положение. Провери ходовата част при преминаване през дупки и легнали полицаи. Коя кола е с по-шумен интериор - дрънчене итн. Коя кола има комплект аптечка и инструменти + триъгълник?

Която ти легне на сърцето, гледай тя да е. А за 3000 отгоре, италиянката ще сложи в джоба два пъти германката. Сметката е проста. Това са ти пари за основен ремонт на всичко в колата.
Последна промяна Хаос на 06 Юни 2009, 21:11, променена общо 2 пъти
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 06 Юни 2009, 21:08

Доколкото знам Вануса е една джиджавка, която трака като не се ремонтира и ти прави малко икономия на горивото :) Пък и мотора е може да се каже по-пъргав защото е по-нов. Но най-вероятно става въпрос за две еднакви 20-ски, на която от едната просто е написано инжекция. Тогава кантара тежи повече към италянката.... още повече като описа състоянието на германката :shock:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 06 Юни 2009, 21:17

Не се притеснявай и двете коли са пълен инжекцион :)) а както описваш германската.... че и за 8000 лева... просто за мене няма смисъл... след като ти е харесала италианката скачай на нея :))) само да ти кажа,че моето е36 беше точно италианка обаче двигателя си беше "пушка" късмет... мога да те посъветвам да смениш маслото на колата преди покупката да я покараш малко с новото масло, да видиш имали промяна в работата на двигателя... дано съм бил полезен с нещо :) и после да споделиш какво си си купила успех !!! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 06 Юни 2009, 21:17

Ти описа германката като изкарана от морга. Отдели вечерта и прегледай раздела е36 има много информация ще ти помогне да се ориентираш(това е модела на бмв-то което си избрал ако случайно не знаеш) Виж разликите в климатроника двигателите и т.н. Прегледаи също и продава автомобили да видиш как вървят колите горе долу. Както сам ще се обедиш за 9000 трябва да си купиш от последните години в перфектно състояние и с доста екстри успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lia » 06 Юни 2009, 21:17

Ами аз до сега не съм попадала на германка с купе в прилично състояние, да не говорим и за кожа и за двузонов климатроник и т.н... на цена под 9-10 хиляди, което на мен ми е малко множко в момента.
Колата от Италия е без номера и не мога да я покарам като хората... Днес я повъртях на паркинга, ама се сещате колко е показателно това. Впечатление ми направи, че леко поскърцват спирачките (дискови, не вентилирани), но все пак от 2 месеца не е карана. Ръчната също леко изпусна. На звук... супер тихичка е, в купето не се чува, но и аз не съм я настъпила изобщо. То на паркинга до 3-та стигнах и до там... Мисля да я кача на репатрак и на някой по-голям паркинг да я повъртя, но не знам къде. Имате ли идеи?

И все пак защо колите внос от Италия са толкова по-евтини от немските?
Последна промяна Lia на 06 Юни 2009, 21:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 06 Юни 2009, 21:17

Lia написа:...

Е то големия проблем, че е от Италия.. Аз мойта също италианка я взех и е от първите е36ци, обаче толко запазена и до сега не съм срещал, тя една такава стегната, стегната.. Пускат се теми за скърцане на кори, работи, аз до сега с нея не е имало хоп, троп, скръц - нищо. Щом те радва тая я взимай, за какво повече пари да даваш за нещо дето не ти харесва, ама било немско - голям праз..
Последна промяна JOGI на 06 Юни 2009, 21:24, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 06 Юни 2009, 21:22

Вземи първата, италианката

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Какво BMW да си купя

Мнение от Feanor » 06 Юни 2009, 21:23

Lia написа:Вие как бихте постъпили?

Бих ги закарал да ги огледа някой, за предпочитане познат, който се занимава с коли. Плюс диагностика. Така, само на външен вид, не бих си купил кола втора ръка. Пък после като знаеш горе-долу в какво състояние са, ще можеш по-лесно да прецениш. ;)

П.П. 320ка 95-та година на 120к км... По-скоро бих повярвал в Дядо Мраз. :) Не че е невъзможно, но е много, много малко вероятно.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 06 Юни 2009, 21:26

Девойче,забрави всички глупости ,които са ти наговорили и взимай италиянката.Ако техниците при ,които си я водила са компетентни и наистина е в добро състояние -взимай я, казвам ти го ,като човек ,които кара 2 години бмв внос от Италия.Кенефи има навсякъде,не само в Италия а и дори теоритично не е възможно всички в една държава да подържат или не подържат колите си.За 6 месеца търсене на кола на такива немски тоталки се нагледах ,че ми идваше да се откажа.
Успех.

Следваща

Назад към Извън Темата