За пореден път потресен от системата на МВР

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

За пореден път потресен от системата на МВР

Мнение от SaSo » 11 Юни 2009, 2:31

За пореден път съм потресен от това което се случва в тая държава...
Става въпрос за следното....

Полицай ти иска поткуп, зада ти анулира АКТ!!!

Случката е следната...

Работи се на строителен обект... Идват полицаи и започва едно явно заяждане по отношение на изпълнението на бетонови работи...

Обясних че до 22часа ще се приключи... Е вярно закъснях с 10-15мин... И полицаите идват... Аз естествено не излязох да ми напишат АКТ ( или по-скоро да " си искат" )... Пратих работник да им каже, че ме няма... Обаче пичовете го хващат него и му праскат АКТ за нарушаване на обществения ред на територията на СО... След около час полицаите пак идват на обекта и се обясняват, че срещу 150лв ще анулират въпросния акт...Естествено има начин да бъдат хванати с поткуп... Записват се номерата на банкнотите.. И се дават...

Логичното като искаш да разбереш какво да се направи е да звъннеш на тел. 112... Звъннах там ... Казаха да се звънне на 166 и да се съобщи... ( през това време отвън пред входа на обекта чакат полицаите за поткупа си )... От там директно ми теглиха една майна с обяснението : ми пуснете си една жалба господине... Звъни се пак на 112... Там хората ми дадоха тел 080011617... Телефона не отговори... Пак звънене на 112... Там хората казаха ще направим конферентна връзка с 166... И от там друга лелка няква вдига и хоп обяснява как и писнало да слуша и че били обяснили кво да се направи ... Оператора на 112 просто беше потресен от отношението... След около 10 мин получавам повикване от софийски стационарен телефон, човека отсреща изобщо не се представя,а директно почва да разпитва... Какви са полицаите ... Как се казват... И се държи арогантно... Обясних му... И той казва: Аз съм незнам си кой там ... Аз ги пратих въпросните да ти пишат акт... И хората не са там в момента...

Естествено предупредени че ги топят за такова нещо... И изчезнаха...

Това изнудване е постоянно... И все по-нагло...

Умишлено не упоменавам имена и фирми и обекти... Все пак нали всичко вече го следят!

Незнам за вас, но лично аз се обезверих изцяло от МВР!!! Съжалявам много до каква низост е стигнала изпълнителната ни власт!!!

Много уважавам приятелите ми които работят в тази система... Живи и здрави да са .. Но много от колегите им са абсолютни гадове... А и най-лошото е че всичко това не идва от обикновенните полицаи само , а и отгоре...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 11 Юни 2009, 2:54

В тази държава е нездравословно да се замисляме сериозно над нещата, защото сами не можем да се справим, когато органите, които трябва да ни помогнат играят с мафията.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 11 Юни 2009, 10:19

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 17:57, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Юни 2009, 10:29

WALL ,всичко си е до фирма.До нас се прави една сграда и почти не личеше ,че е строителен обект.Огради,предпазни мрежи и осветление.Два дена преди наливането на бетона имаше разлепен график с часовете и извинение за пречинените неудобства от това.Как после да му правиш спор на човека.Всека кола която излизаше от обекта измиваха с водоструйка и на пътя нямаше и грам кал.
По темата,това си е било пълно изнудване.Телефоните които са посочени за корупция не работят,а и колегата Сашо какво е очаквал да направят от 166,веднага ще се опитат да потулят случая.Трябвало е да се обади на някоя медия и да замота положението докато дойдат.Па после доказвай,че нямаш сестра.
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 11 Юни 2009, 10:31

Ами, колега, мога само да кажа, че си объркал названието на МВР. Те не са система, а търговски холдинг. :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Re: За пореден път потресен от системата на МВР

Мнение от hemicharger » 11 Юни 2009, 10:35

SaSo написа:...

Виж колега, щом се занимаваш със строителство значи знаеш как стоят нещата и предполагам че не ти е 1вия път в който даваш рушвет.
Пример, идват да ти пищат АКТ заради това че камиона дето излиза с кални гуми цапа улицата... какво ще предпочетеш да дадеш 150лв или да ти праснат акт който стига 5000 лв?

WALL написа:...

Принципно да затвориш улица за да "лееш бетон" е доста трудна и бюрократична процедура и повечето строители не я спазват!
Колега "Уол", малко глупаво си постъпил ...от страна на "помпаджията", все пак човека върши това което му кажат, за кво си си изкарал яда на него?
другото е че инвеститора знае къде живееш и това че си го унижил, може да ти коства болежки...
Дано да не съм прав!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 11 Юни 2009, 10:39

GVT написа:...всичко си е до фирма.До нас се прави една сграда и почти не личеше ,че е строителен обект.Огради,предпазни мрежи и осветление.Два дена преди наливането на бетона имаше разлепен график с часовете и извинение за пречинените неудобства от това.Как после да му правиш спор на човека.Всека кола която излизаше от обекта измиваха с водоструйка и на пътя нямаше и грам кал.

Има и такива фирми, но едва ли са над 5% от всичките. Поголовно се нарушават сума ти правила и закони на и около строителните обекти.
Не за това става въпрос обаче - ако бяха дошли и написали акт и с това се беше приключило, едва ли Сашо щеше да пуска такава тема. Но при простотията, която се е случила след това, човек как да не се почувства обезверял и безпомощен, като боклук, който могат да си подритват, без да може да се предпази по нормален начин. И това се случва всеки ден на хората, опитващи се да живеят тук що-годе по правилата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Юни 2009, 10:41

добре де, разговорите на 112 се записват.
Сашко ако искаш може да ти съдействам да ги вземем.
След което нещата отиват към съда.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Юни 2009, 10:51

GVT написа:...До нас се прави една сграда и почти не личеше ,че е строителен обект.Огради,предпазни мрежи и осветление.Два дена преди наливането на бетона имаше разлепен график с часовете и извинение за пречинените неудобства от това.Как после да му правиш спор на човека.Всека кола която излизаше от обекта измиваха с водоструйка и на пътя нямаше и грам кал....

Сега да не кажеш, че не живееш в България, че аз тук подобно нещо не съм виждал :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юни 2009, 11:16

WALL написа:Да ти кажа честно много сте нагли с тия бетоновози и помпи!!! Спирате движението, не се съобразявате изобщо със хората, които живеят на дадената улица, и трябва да преминат с автомобил ( в моя случай улица без изход ), с тия строежи всичко става на говна и т.н. и т.н. Но все пак аз 2 пъти вися и чакам и ги предупредих да пишат бележки по входовете кога ще леят (миналата есен). На 3 път като видях, че няма предупредителна бележка и пак е запушена улицата в 8 часа сутринта викнах куки. Те много добре знаят кой съм. АКТ си написаха на помпата и на обекта за неспазване на безопасни условия на труд със дирекцията по труда, на 4 път като видях, че пак е запушена улицата и няма уведомителна бележка, не се стърпях и ги метнах започвайки от помпаджията (един и същ идва да хвърля бетон) . Бой, бой, ритници... Имаше и 5 път, случи се и инвеститора там (ТАРИКАТА). 60 г чичо посегна да ме удря... Какъв съм бил аз?!!! Хванах му ръката осуках я и го преметнах през рамо. така го тръшнах в прахуляците със последващ ключ, че можеше и да се изпикая във врата му докато го държа на земята, той знаеше много добре какво се бе случило предния път и нарочно беше дошъл... Слонското ми търпение беше се изчерпало и бойните умения по айкидо и животинското надделя, а строителите само се подхилкваха зад опоскания си шеф, който бълваше кученца докато прибираха помпата за да отворят место да мина с колата
Така, че има ли вина си има и наказания!!! Било то административни или последващи саморазправи. Този акт едва ли е бил ей така. Друг е въпроса за личната изгода за куките в случая обаче ;)

ехаааааааа :bowdown: знаят кой съм :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 11 Юни 2009, 12:37

Въпроса е че затваряме едното платно на главен булервард...За което си имаме разрешително плащаме главоломни такси на общината ( около 30 000лв на месец ).... И в крайна сметка идват и те гонят до секундата щото знаят, че това е строителство и всичко се случва...

Колегата Уол... Верно е бияч си и кво от това? Като си набил помпаджията олекна ли ти ? Според тебе това момче нарочно ли затваря улицата или разпъва помпата така че да не убие някой в случай, че помпата е недоразпъната и се килне в обекта ... Тоя път си имал късмет... Ами ако беше някой мутрафон който е собственика на фирмата??? Ами ако беше някой мутрафон собственик на възела от който са наливали?Бой... Простотия ... Нямам думи...

Мисълта ми е,че в БГ те подритват като куче като се опитваш да играеш по правилата...Резултата... Борим корупцията, ама колко я борим не се знае.... Нали имаше българско ФБР... Що не се активизират и не си следят колегите за такива простотии... Аз примерно ми е през да не казвам къде като ми пишат акт... Фирмата го плаща... Но защо трябва да се заяждаме за 15мин примерно... Та това са 15 мин... Сякаш тия полицаи карат постоянно с 50км/ч в града... Спазват всички знаци... Сякаш не карат зимата с летни гуми колите си... Смешна държава...

В САЩ затова на колите на полицията си пише "To serve and protect!"...И важи в пълна сила за тях... След това били полицейска държава и имало уважение към органите на реда... Ми как да няма... Те са предимно хора помагащи на обществото си , а не поредните мутрафони-рекетьори...
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 13:28

WALL написа:.... Те много добре знаят кой съм....

Те и мене много добре ме знаеха кой съм,че ме направиха загадка за медицината една нощ,ама па един колега 3 боксиорчета не го знаеха кой е ,че лежаха по 2 месеца в болницата.

Мисълта ми е,че за всеки един от нас си има майстор и не е това начина.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Юни 2009, 14:22

SaSo написа:Въпроса е че затваряме едното платно на главен булервард...За което си имаме разрешително плащаме главоломни такси на общината ( около 30 000лв на месец )....

Ще ме извиняваш, но ако 1000 лв на ден за удоволствието да причините невероятни неудобства, на ежедневно минаващия поток, по същия този главен булевард, за вашия инвеститор е главоломна сума, направо не знам къде сте тръгнали. Че вие за наем на два крана давате повече, айде моля ви се. Има си закони, те трябва да се спазват - щом си нарушил вечерния час - ще си платиш акта, откъде накъде ще плащаш рушвет?

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 14:25

ferdy написа:
SaSo написа:Въпроса е че затваряме едното платно на главен булервард...За което си имаме разрешително плащаме главоломни такси на общината ( около 30 000лв на месец )....

Ще ме извиняваш, но ако 1000 лв на ден за удоволствието да причините невероятни неудобства, на ежедневно минаващия поток, по същия този главен булевард, за вашия инвеститор е главоломна сума, направо не знам къде сте тръгнали. Че вие за наем на два крана давате повече, айде моля ви се. Има си закони, те трябва да се спазват - щом си нарушил вечерния час - ще си платиш акта, откъде накъде ще плащаш рушвет?

Ооо той наш Сашко не е такъв.Рушвет от него надали :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 11 Юни 2009, 15:54

без да чета темата отговора ми е :puke:

Следваща

Назад към Извън Темата