Бихте ли изгасяли двигателя на Светофар?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да, защото ще пестя бензин
9
4%
Да, защото съм ЕКО настроен!
16
8%
Да, само ако съм 3-4 кола в задръстването
13
6%
Не, защото една птичка пролет НЕ прави
16
8%
Не, защото не смятам, че помагам с нещо
97
46%
Не, защото си развалям колата и ще ходя по-често при майстора
60
28%

Общо гласове : 211
ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Юни 2009, 14:18

Споделете мнение ;)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 17 Юни 2009, 14:20

Ако не се лъжа, като изгасиш колата и после пак я запалиш, мисля че ще изразходваш повече гориво отколкото ако поседиш на светофара за минута-две ;)
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 17 Юни 2009, 14:22

Не, защото симпатизирам на еко-настроените (в разумни граници :mhihi:) и смятам, че така ще замърсявам повече, всъщност.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 17 Юни 2009, 14:23

като идея има логика, но всичко зависи от престоя
приемам го като вариант за ЕКО поведение, пестенето на стишки инак е без особена файда.
ако ще е тапа >5 мин става, иначе никакъв смисъл. то като пална компенсира в миг изгореното.
идеята да се организира самото движение, да се намали, дори и насилствено.
само с гАсене, не виждам кво, освен жътва при стартерджията :|
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Юни 2009, 14:24

Каква е идеята на темата?
Като спрете на железопътни релси, гасите ли двигателя и хвърляте ключа? :)

Не разбира се, да не съм луд да си гася колата. Има си системи в новите коли, които си ги гасят сами "EfficientDynamics" например. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 17 Юни 2009, 14:28

да,да-ще го угася ама друг път-напротив давам повечко газ да охлаждам по-добре двигателя - пък и как иначе ще разберат от съседните ленти,че съм с Ремус и това 316 на капака не е случайно ;)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 17 Юни 2009, 14:34

Да бе да. :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 17 Юни 2009, 14:37

Безумие (според мен) е да се гаси двигателя на всеки светофар! А и сещате ли се по колко коли ще минават на зелено!?! Докато запали блондинката (нищо лично)... а после Михаил от Злокучене, че му се прецакала газовата на Москала...! Да не говорим, за вредите по двигателя (стартера), а и не мисля, че е много екологично... повечето хора изфорсирват като палят.

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 17 Юни 2009, 14:46

DjFace написа:Докато запали блондинката

Тя ще запали,но дали ще се сети да натисне съединитела палейки на 1ва скорост :D -(нищо лично)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 17 Юни 2009, 14:47

spdrrk0 написа:Ако не се лъжа, като изгасиш колата и после пак я запалиш, мисля че ще изразходваш повече гориво отколкото ако поседиш на светофара за минута-две ;)
Вярно! :yes:
Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...! :twisted:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар

Мнение от SpUd3r » 17 Юни 2009, 14:49

titto написа:
spdrrk0 написа:Ако не се лъжа, като изгасиш колата и после пак я запалиш, мисля че ще изразходваш повече гориво отколкото ако поседиш на светофара за минута-две ;)
Вярно! :yes:
Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...! :twisted:

Ма не трябва да гледам другите какво правят, а да мислим за себе си и това дали ние искаме да го правим. Всички мой приятели си хвърлят боклуците където им паднем, докато в 90% от случаите гледам да си ги пазя и да ги хвърлям само в кошчета, но в останалите 10% и на мен ми се случва да хвърлям нещо по земята :confused:

Та мисълта ми беше, че не е нужно да се оправдаваме с това, че другите като не правят пазят, не трябва и ние да пазим, напротив трябва да се стараем ние да им "даваме пример" така да го кажем :mhihi: Някой от мойте приятели в мое присъствие не си хвърлят боклуците, защото после 1 час им пиля на главата и се дразнят :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 17 Юни 2009, 14:52

Май от BMW вече са отговорили на тоя въпрос със Start-Stop системата. И между другото работи наистина много добре.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 17 Юни 2009, 14:53

titto написа:Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...! :twisted:

Ако всички следват тази логика, никой никога няма да пази нищо. Защото винаги ще има простаци, на които не им пука... само че това не го виждам като основание да стана и аз като тях.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от Julianо » 17 Юни 2009, 14:57

Няма никакъв смисъл според мен от гасенето на двигателя. Плюс това новите коли вече са с доста ниско ниво на вредните емисии, докато примерно Джоганя на дедо Грую от Долна Доканя замърсява много повече околната среда. Но загаси ли го веднъж може да не запали повече ;)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар

Мнение от SpUd3r » 17 Юни 2009, 15:02

Feanor написа:
titto написа:Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...! :twisted:

Ако всички следват тази логика, никой никога няма да пази нищо. Защото винаги ще има простаци, на които не им пука... само че това не го виждам като основание да стана и аз като тях.

:yes:
Tux0 Ca !
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата