Бихте ли изгасяли двигателя на Светофар?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Ако не се лъжа, като изгасиш колата и после пак я запалиш, мисля че ще изразходваш повече гориво отколкото ако поседиш на светофара за минута-две 

Tux0 Ca !

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Не, защото симпатизирам на еко-настроените (в разумни граници
) и смятам, че така ще замърсявам повече, всъщност.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
като идея има логика, но всичко зависи от престоя
приемам го като вариант за ЕКО поведение, пестенето на стишки инак е без особена файда.
ако ще е тапа >5 мин става, иначе никакъв смисъл. то като пална компенсира в миг изгореното.
идеята да се организира самото движение, да се намали, дори и насилствено.
само с гАсене, не виждам кво, освен жътва при стартерджията
приемам го като вариант за ЕКО поведение, пестенето на стишки инак е без особена файда.
ако ще е тапа >5 мин става, иначе никакъв смисъл. то като пална компенсира в миг изгореното.
идеята да се организира самото движение, да се намали, дори и насилствено.
само с гАсене, не виждам кво, освен жътва при стартерджията

- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
да,да-ще го угася ама друг път-напротив давам повечко газ да охлаждам по-добре двигателя - пък и как иначе ще разберат от съседните ленти,че съм с Ремус и това 316 на капака не е случайно 

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Безумие (според мен) е да се гаси двигателя на всеки светофар! А и сещате ли се по колко коли ще минават на зелено!?! Докато запали блондинката (нищо лично)... а после Михаил от Злокучене, че му се прецакала газовата на Москала...! Да не говорим, за вредите по двигателя (стартера), а и не мисля, че е много екологично... повечето хора изфорсирват като палят.
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
DjFace написа:Докато запали блондинката
Тя ще запали,но дали ще се сети да натисне съединитела палейки на 1ва скорост

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Вярно!spdrrk0 написа:Ако не се лъжа, като изгасиш колата и после пак я запалиш, мисля че ще изразходваш повече гориво отколкото ако поседиш на светофара за минута-две

Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
titto написа:Вярно!spdrrk0 написа:Ако не се лъжа, като изгасиш колата и после пак я запалиш, мисля че ще изразходваш повече гориво отколкото ако поседиш на светофара за минута-две![]()
Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...!
Ма не трябва да гледам другите какво правят, а да мислим за себе си и това дали ние искаме да го правим. Всички мой приятели си хвърлят боклуците където им паднем, докато в 90% от случаите гледам да си ги пазя и да ги хвърлям само в кошчета, но в останалите 10% и на мен ми се случва да хвърлям нещо по земята

Та мисълта ми беше, че не е нужно да се оправдаваме с това, че другите като не правят пазят, не трябва и ние да пазим, напротив трябва да се стараем ние да им "даваме пример" така да го кажем

Tux0 Ca !

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Май от BMW вече са отговорили на тоя въпрос със Start-Stop системата. И между другото работи наистина много добре.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
titto написа:Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...!
Ако всички следват тази логика, никой никога няма да пази нищо. Защото винаги ще има простаци, на които не им пука... само че това не го виждам като основание да стана и аз като тях.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Feanor написа:titto написа:Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...!
Ако всички следват тази логика, никой никога няма да пази нищо. Защото винаги ще има простаци, на които не им пука... само че това не го виждам като основание да стана и аз като тях.

Tux0 Ca !

57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4