малко помощ за едни документи за работа в англия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

малко помощ за едни документи за работа в англия

Мнение от stambo_81dg » 08 Юли 2009, 16:11

предлагат ми работа в Англия
изискват се тези документи за да започна но аз си нямам никава идея за кво иде реч къде какво и как.
някои по запознат ако има нека каже как стоят нещата :uups: :uups:
и от тук мога ли да си ги изкарам тези документи

ДОКУМЕНТИ:

1 Регистрация в Tax Office, получаване на UTR номер, даващ право да се работи със статут Self-employed – самоосигуряващо се лице.
2. Регистрация, записване за интервю, преводачески услуги по време на интервюто за N.I. Number (Национален Осигурителен Номер)
3. Отваряне на две банкови сметки:
- за получване на заплащането с дебитна карта
- спестовна банкова сметка с чекови книжки за разплащане и cash card
- застраховка от банката
4. Регистрация при GP(Личен Лекар) в най-близкия Медицински Център
5. За работа в строителството:
- Регистрация и записване за тест за безопастност с необходимите материали за подготовка и тест на български език. ( CSCS card)
Заплащат се £450 за консултантски услуги.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 08 Юли 2009, 18:38

- спестовна банкова сметка с чекови книжки за разплащане и cash card
- застраховка от банката
4. Регистрация при GP(Личен Лекар) в най-близкия Медицински Център

Това са простотии , чековите книжки ти ги праща банката след като си отвориш сметка , а дали имаш застраховка или не зависи какъв тип сметка си отваряш , аз имам Premium и дори имам безплатна пътна помощ в цяла Европа и куп друг простотии . А това за личния лекар никой никаде не го иска и ме се вижда излишно губене на време .

Заплащат се £450 за консултантски услуги.

Ей на това му викам ШАРЛАТАНИ , как гледат да одерат кожата на някой значи . Всичките тези имтервюта се уреждат по телефона , единственото което ти трябва е елементарно знание на английския език.... Единствено регистрацоята в ТАХ OFFICE не знам как става но съм сигурен че ако попиташ в БГХЕЛП.КО.УК ще ти кажат.

Също така за отварянето на банкова сметка , правене на договор за телефон , регистрация на доктора ще ти пойскат някаква сметка която си платил ти , напримерно за домашен телефон или вода . Това служи като доказателство за адрес , ако стане нещо да знаят каде да те намерят . Но мисля че ако просто си напечаташ една сметка с твойте имена пак ще мине номера .

Другото ако ще идваш в УК и нямаш познати приготви си минимум 1000 паунда да имаш за всеки случай ако се прецака нещо с работата и също така трябва да си намериш квартира , но това става много лесно , като отвориш местните вестници на страницата с Обяви е пълно с такива за стай . Ще те излъжа но една стая или легло ако си делиш стаята с някой е около 250 паунда на месец .

4-то Моят съвет е ако имаш нормално платена работа в България е изобщо да не се занимаваш с глупости и да не идваш в УК защото парите не са големи а работата е огромна. Ако искаш в стойтелството се почва като Общ работник , освен ако нямаш инструмент или незнаеш английски . Един общ работник взема около 40 -50£ това прави в най-добрият случай 250£ на седмица , транспорта ти е 40£ на седмица , квартирата 60£ , ядене,цигарки, това онова още 50£ така че излиза че цяла седмица бачкаш като луд за 100£ което мисля че не си заслужава много .Също така не забравяй че ако искаш да си стройтел ти трябват собствени инструменти и те не са никак евтини. Обаче ако мислиш че си кадърен и ще научиш английския след 1-2 години може да се уредиш на добра работа , всичко зависи от теб.
Пожелавам ти успех :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 08 Юли 2009, 20:04

най добрия вариант е някой англичани от нашия форум да ударят едно рамо,за да минеш без тея 450 паунда или поне с по малко.
Изображение

Назад към Извън Темата