потресен съм от бездушието на българина!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

потресен съм от бездушието на българина!

Мнение от blackrider » 16 Юли 2009, 21:21

Днес към 11:30ч си карам бавно по една улица /2ра пряка след МОЛ София на Стамболийски/ и в края на уличката на ъгъла със Стамболийски забелязвам някакъв човек в странна поза на земята :shock: Аз съм на около 30-40м от него. Наближавам на 5-6 метра и намалям почти до спиране,оказа се момче на около 20-23г супер неадекватен.Виждайки колата ми той се опита да стане ,почти се изправи и започна да залита /но не както залитат пиандухите/ много ама много странни движения ,опитвайки се да се закрепи и да се махне от улицата. Това се случва на самия ъгъл с булеварда който е с голям трафик от коли,хора минават странейки от момчето и никой ама никой не си направи труда да му обърне внимание :help:
Аз вече бях пред него,спрях пуснах аварийни и слезнах ,да видя к'во става. За 2 бройки пича да падне назад и можеше да си разбие главата в бурдюра. В момента в който го хванах за ръката дойде някакво друго момче / кабелджия видял какво става и че никой не се опитва да помогне/ го хвана за другата ръка. Оказа се че момченцето е наркоман ,беше блед като платно треперещ и агонизиращ. От ръката и вената му течеше кръв,по белият му анцунг петна пак от кръв. Поместихме го на тротоара и го подпряхме на един стълб. Помислих че ще умре. Звъннахме на 112.Докато чакахме му задавахме въпроси от сорта : как се казва,къде живее,какво си е набил,от кога взима наркотици.....на 10ина метра ресторант с маси на тротоара-клиентите зяпат сейр ,минувачи също! Взех му вода и го накарах да пие и да си измие лицето.Пича се освести малко и започна да ни благодари. Линейка дойде след 25мин :shock: Уж им купиха АТВта и мотори и щяла бърза помощ да идва за 7мин макс!!!!! Момчето бе българче ,симпатичен младеж на 20г от Нови Искър. Можеше да си замине ей така и никой от нас БЪЛГАРИТЕ да се опита поне да разбере какво му е????? Тъжно ,много тъжно но факт. Ние сме смотана егоистична нация!!! Болно ми е в момента като се сещам и още повече ,че такива ситуаций има много на ден! Какво от това ,че момчето е наркоман ? Да 99% от тях крадът от нас за да си набавят нужната дрога -тук някои колеги ще кажат: АМИ ДА СИ Е** пичката майчина, такива като него вчера ми свиха......еди какво си. Да но тук става въпрос за човешки живот !
Зле ,зле ......на къде отиваме братя? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Юли 2009, 21:30

и си прав, и не си! :roll: :help:

:confused:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 16 Юли 2009, 21:31

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 12:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Юли 2009, 21:38

Тъжна история за съжаление :( Добре че все още се намира някой да помогне :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 16 Юли 2009, 21:40

Горе Вичо се е изразил, много кратко и точно.
А твоето мнение колега Wall, ми казва как монетата има две лица, това момче ако не беше в това състояние респективно може в друга ситуация да е "идиот и отворко".
Също поздравявам колегата за постъпката!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 16 Юли 2009, 21:48

vicho написа:и си прав, и не си! :roll: :help:

Прав не прав ,не мога да си помисля да подмнина с лекота ей така. А много хора го направиха :shock:
пп. и аз съм бил потърпевш от наркомански набези по колите ми,но тава не ми дава право да видя някой в беда /както в случая сам се е докарал до тази ситуация/ и да го подмина с усмивка и мисъл " ей мнооо се кефя,на ти сега да ти е за урок" !!! :!:
Последна промяна blackrider на 16 Юли 2009, 21:51, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 16 Юли 2009, 21:50

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 12:42, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 16 Юли 2009, 21:53

WALL, дано повечето хора не са като теб :help: :!:
Аре нема нужда...

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 16 Юли 2009, 22:01

Да не се казваше Росен момчето...?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 16 Юли 2009, 22:05

Vlados написа:Да не се казваше Росен момчето...?

Колега до колкото успях да чуя от бръщолевениците му .Името започваше с Б.... но не съм на 100% сигурен,защото това ми бе най-малкия проблем в този момент.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 16 Юли 2009, 22:11

Браво, колега blackrider. Така трябва да се постъпва с нуждаещите се. Независимо от това дали насреща е наркоман, пияница, слепец и тн., наш човешки дълг е да помогнем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 16 Юли 2009, 22:12

този път си уцелил! другия номер е 1 залита слизаш от работещата си кола тръгваш към момчето и в този момент някои се качва в твоита кола нито застрахователи нито нищо ще ти плати внимаваите има и доста постановки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 16 Юли 2009, 22:17

blackrider написа:
vicho написа:и си прав, и не си! :roll: :help:

Прав не прав ,не мога да си помисля да подмнина с лекота ей така. А много хора го направиха :shock:
пп. и аз съм бил потърпевш от наркомански набези по колите ми,но тава не ми дава право да видя някой в беда /както в случая сам се е докарал до тази ситуация/ и да го подмина с усмивка и мисъл " ей мнооо се кефя,на ти сега да ти е за урок" !!! :!:

Ся в спешното са го свестили и вече е готов да краде халогени от колите и телегони от децата, чиито родители по-рано през деня са го подминали без да му помогнат. Всичко е един омагьосан кръг. Евала, че си прял да видиш какво му има, защото можеше да е болен от нещо или пребит и наистина да има нужда от помощ. Ако бях на твое място, като разбера че е наркоман, щях да си тръгна без да му удължавам агонията.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Юли 2009, 22:20

Vlados написа:Да не се казваше Росен момчето...?
А този Росен да не е от Лозенец и да говори доста бавно ???
И да се мъкне с едно момиче ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 16 Юли 2009, 22:27

Мишу написа:този път си уцелил! другия номер е 1 залита слизаш от работещата си кола тръгваш към момчето и в този момент някои се качва в твоита кола нито застрахователи нито нищо ще ти плати внимаваите има и доста постановки

винаги слизам от колата ,след като съм изключил и ключа в джоба :) Мерси за предупреждението.

Следваща

Назад към Извън Темата