следващата еволюция на бензиновия двигател ?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
следващата еволюция на бензиновия двигател ?
http://www.autobloggreen.com/2009/05/25 ... to-60-mph/
накратко... бензинов двигател работещ на принципна на дизелов. идеята е позната - според закона за идеалния газ, ако обема намаля, температурата расте. докато в един момент горивото се самовъзпламенява. GМ твърдят 15% по-малко гориво за същите резултати сравнено с двигател със запалителни свещи.

накратко... бензинов двигател работещ на принципна на дизелов. идеята е позната - според закона за идеалния газ, ако обема намаля, температурата расте. докато в един момент горивото се самовъзпламенява. GМ твърдят 15% по-малко гориво за същите резултати сравнено с двигател със запалителни свещи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
А дали няма да се наложи и самото гориво малко да се попромени от към химичен състав
Да не е толкова устойчиво на детонации
Вече има модерни технологии и може да се наложи тази техника
Георги Пенчев

Георги Пенчев
поправете ме ако греша но тази идеа я прочетох че първи мерцедес разработиха такъв двигател 1.8 с 270 коня на този принцип...наричаха го отобенз или нещо подобно. всичките викаха че дизеловите се разработват много сериозно и ще надскочат бензиновите но виждате че фолксваген разработиха моторите тфси и след това бмв и мерцедес изкараха подобни двигатели...даже за 2.0 тфси мотора който се слага на ауди има смесен разход от 8 на 100 и задвижва кю5 с ДСГ скоростна кутия и т.н. даже от списанието казаха че ауди вкараха автогол понеже няма кой да вземе дизеловия мотор понеже харчел повече,по-скъпа поддръжка и т.н....
бъдещето е в малките двигатели
бъдещето е в малките двигатели
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
те ГМ се сетиха кога да мислят.те от много мислене и иновации докараха тойота до най продаваната кола
едит:
тъкмо написах горното мнение и докато слушах едно детроитско радио пуснаха реч на шефа на ГМ Фриц Хендерсън.Та пича си презна, че са се осирали с годините,но нещата следващата година щяли да се променят драстично,като каза че почват да произвеждат и малки и икономични коли (крайно време беше).Което ме впечатли е, че пускат няква програма съвместно с ибей за продажби на коли онлайн
спомена и за разработването на електро автомобили,но нищо повече.А да,новото камаро щяло да е убииствено и новата Астра щяла да е хит 

едит:
тъкмо написах горното мнение и докато слушах едно детроитско радио пуснаха реч на шефа на ГМ Фриц Хендерсън.Та пича си презна, че са се осирали с годините,но нещата следващата година щяли да се променят драстично,като каза че почват да произвеждат и малки и икономични коли (крайно време беше).Което ме впечатли е, че пускат няква програма съвместно с ибей за продажби на коли онлайн

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- Penchev
- Сватбаря
-
Аз също винаги съм казвал ,че бъдещето е бензиновите двигатели.
Американците малко да се размърдат най-накрая
Много са зле горките
Георги Пенчев
Американците малко да се размърдат най-накрая

Георги Пенчев
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
magareto_yori написа:тъкмо написах горното мнение и докато слушах едно детроитско радио пуснаха реч на шефа на ГМ Фриц Хендерсън.Та пича си презна, че са се осирали с годините,но нещата следващата година щяли да се променят драстично,като каза че почват да произвеждат и малки и икономични коли (крайно време беше).Което ме впечатли е, че пускат няква програма съвместно с ибей за продажби на коли онлайнспомена и за разработването на електро автомобили,но нищо повече.А да,новото камаро щяло да е убииствено и новата Астра щяла да е хит
Виждам че се интересуваш от американската автомобилна промишленост. Хвърли едно око тук и ще видиш с какво качество започва живота си новото Камаро.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Penchev
- Сватбаря
-
^
Просто нямам думи за убийственото Камаро
Е значи скоро Американската индустрия няма да роди нещо малко истинско
Георги Пенчев

Просто нямам думи за убийственото Камаро

Е значи скоро Американската индустрия няма да роди нещо малко истинско

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Колеги , досега четох по въпросната тема в Камаро форума и трябва да ви кажа ,че съм изумен от некадърност на Ен-та степен
Извинявам се ,но навремето в завода в гр.Ловеч са сглобявали Москвичите по-добре
Тая тяхна некадърност няма край ,свине със свинете
Георги Пенчев

Извинявам се ,но навремето в завода в гр.Ловеч са сглобявали Москвичите по-добре

Тая тяхна некадърност няма край ,свине със свинете

Георги Пенчев
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Penchev написа:Аз също винаги съм казвал ,че бъдещето е бензиновите двигатели.
Американците малко да се размърдат най-накраяМного са зле горките
Георги Пенчев
Така си е. Хамериканците са майстори на показността. Що ли, не знам. Това е най- голямата пирамида, във всяко едно отношение.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
чак да се вълнувам от автомобилостроенето им не.По скоро ги следя без да искам.така се случва.Относно качеството им,потресаващо е
Миналата година бях на изложението в Детройт и се качвах в повечето им машини и меко казано материалите и качеството на сглобка са лоши.Да не говорим че съм виждал съвсем нови кадилаци с доста ръжда по тях.Трябва им магьосник някой, а не нов мениджър.Просто не виждам как ще се наложат на пазара с малолитражките дето смятат да произвеждат.Едва ли някой ще си продаде королата или сивика, за да се качи на недоказал се ГМ автомобил,с известно ниско качество и случайна надеждност.

Миналата година бях на изложението в Детройт и се качвах в повечето им машини и меко казано материалите и качеството на сглобка са лоши.Да не говорим че съм виждал съвсем нови кадилаци с доста ръжда по тях.Трябва им магьосник някой, а не нов мениджър.Просто не виждам как ще се наложат на пазара с малолитражките дето смятат да произвеждат.Едва ли някой ще си продаде королата или сивика, за да се качи на недоказал се ГМ автомобил,с известно ниско качество и случайна надеждност.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
AcOrP написа:То бензинът е на свършване те разработват бензинови мотори. Истината е в електричките) да работят усилено в/у батерии,горивни клетки,соларни панели,ядрени реактори за домашна употреба и т.н.
А за качеството на ГМ няма нужда да говориме, те затова ще фалират
Именно,хонда и тойота от 20 години разработват автомобили на алтернативно гориво (водород ),те БМВ сега започна прототипи на водородно гориво,новата 7 мица,ама тя един милион евро и се сглобява ...в китай,срещу новата хонда на водород която струва...26к долара и дори се предлага на смешен лизинг...
Е.Димитров написа:AcOrP написа:То бензинът е на свършване те разработват бензинови мотори. Истината е в електричките) да работят усилено в/у батерии,горивни клетки,соларни панели,ядрени реактори за домашна употреба и т.н.
А за качеството на ГМ няма нужда да говориме, те затова ще фалират
Именно,хонда и тойота от 20 години разработват автомобили на алтернативно гориво (водород ),те БМВ сега започна прототипи на водородно гориво,новата 7 мица,ама тя един милион евро и се сглобява ...в китай,срещу новата хонда на водород която струва...26к долара и дори се предлага на смешен лизинг...
Не че нещо ама е смешно да се сравнява цена на БМВ и Хонда - най-малкото класовете говорят.
760 hydrogen - 118 000$
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5