Какво стана с връщането на незаконно взетия АКЦИЗ ?
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какво стана с връщането на незаконно взетия АКЦИЗ ?
Колеги, някой има ли информация как се развива случая ?
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=66285
Тука човека очакваше решение от Люксембург , какви са сроковете за такова ?
Доста народ сме потърпевши от тази анархия, добре че се намери поне един да си/ни потърси правата !
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=66285
Тука човека очакваше решение от Люксембург , какви са сроковете за такова ?
Доста народ сме потърпевши от тази анархия, добре че се намери поне един да си/ни потърси правата !
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Ами всички тръпнем в очакване,дали ще е толкова хубаво колкото изглежда или държавата е приготвила друга уловка .Да идва новата година и да скачаме на акцизните возила.
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
По-скоро, ако се заговори много за връщане, сигурен съм, че няма да е 100%-во връщане, а някаде към 30-40% от акциза, който сте платили...Тъй като не са 10-20 автомобила с по 4-5 хилки акциз и "ония-горе" Ше се видят в чудо, ако трябва да връщат 100% от сумите... И все пак , няма да е толкоЗ студена водата...
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
uCnaHeTcA написа:По-скоро, ако се заговори много за връщане, сигурен съм, че няма да е 100%-во връщане, а някаде към 30-40% от акциза, който сте платили...Тъй като не са 10-20 автомобила с по 4-5 хилки акциз и "ония-горе" Ше се видят в чудо, ако трябва да връщат 100% от сумите... И все пак , няма да е толкоЗ студена водата...
Идеята е,че повечето хора дето има да им връщат акциз са техни. Визирам Дилъри и търговците на автомобили... Като купуваш нов автомобил акцизът е вкл в цената а към държавата е платен от фирмата и ще бъде върнат на някой друг... Отделно мн врътки се правеха и ще трябва да се връща акциз въпреки,че не е бил внесен изобщо... И е останал да го дължи някоя фирма фантом...
Ами съмнявам се ,че "ония от горе " могата да ритат с/у решение на съда в Брюксел
Ако има присъда, щът или не.. парите ще се връщат от как сме членове на ЕУ, това че са престъпили закона не ги оправдава ! Даже може да се търсят и лихвите на тия суми, зщото въобще не са малко.
Изрично си има спогодби които трябва да се спазват.
Защо Австриеца ( примерно ) не плаща акциз, като си вземе автомобил 2-ра употреба от Германия ? а ние трябва да плащаме ???

Ако има присъда, щът или не.. парите ще се връщат от как сме членове на ЕУ, това че са престъпили закона не ги оправдава ! Даже може да се търсят и лихвите на тия суми, зщото въобще не са малко.
Изрично си има спогодби които трябва да се спазват.
Защо Австриеца ( примерно ) не плаща акциз, като си вземе автомобил 2-ра употреба от Германия ? а ние трябва да плащаме ???
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
Мисля си че шансовете това да се случи са малки.Все пак сумата събрана от акцизи за тези две години предполагам ще е над 100млн. а такава огромна сума ако не е предвидена в бюджета няма от къде да се появи! Може би единствено би се получило както каза колегата преди мен с колективни искания (но като знаем колко трудно се прави това..........) ,за да си върнем паричките.
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
VT5602AK написа:според мен ще пието по една студена и тва е
аз също съм на това мнение всички които са дали пари са с и ги дали и това е колеги няма какво да му се мисли и да се чудите дали ДЪРЖАВАТА ще ви върне пари такъв филм няма никъде
Аз като си купих колата на 26.09.2006 а от 01.01.2007 паднаха митата някой върна ли ми парите НЕ
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
А ти по каква логика очакваше да ти върнат парите от митото???PNR написа:
Аз като си купих колата на 26.09.2006 а от 01.01.2007 паднаха митата някой върна ли ми парите НЕ

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Bogat-Beden написа:А ти по каква логика очакваше да ти върнат парите от митото???PNR написа:
ами по никва но и аз това се питам вие по каква логика очаквате някой да ви върне парите от акциза

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
PNR написа:Bogat-Beden написа:А ти по каква логика очакваше да ти върнат парите от митото???PNR написа:
ами по никва но и аз това се питам вие по каква логика очаквате някой да ви върне парите от акциза![]()
![]()
Ами аз лично не съм плащал ,защото нямам такова возило,но колегите които са го платили след 01.01.2007ма имат основание,защото от тогава досега включително неговото събиране е просто незаконосъобразно..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И какво мислите, че ще стане като си предявите исковете - държавата ще каже, че го е използвала целесъобразно за подобряване на инфраструктурата . И това е. Някой нагоре каза, че ще пиете по една студена вода. Кофти звучи, но е почти сигурно, че нищо няма да се върне.
Si non confectus, non reficiat.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2