Пътуване до страна от ЕС само с лична карта?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пътуване до страна от ЕС само с лична карта?
Имам едно въпросче и се надявам някой да ми помогне.Тъй като следващия месец ще идва приятелката ми в Италия при мен и имам следния въпрос.Може ли тя да премине границата само с лична карта ,като пътуването е София терминал 2 до Фиумичино Рим?Когато аз заминах юни на летището ме подсетиха ,че паспорта ми изтича след 15 дни и ,че на връщане да показвам лична карта ,това ме навежда на мисълта ,че може да се пътува с нея в страни от ЕС ,но все пак да попитам хора пътува ли така.Благодаря ви много предварително.

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Няма да имаш никакъв проблем, да пътуваш навсякъде из ЕС, само с лична карта.
Аз обаче винаги си нося и паспорта, 'щото знам ли какво може да стане и накъде да ме вейне вятъра.
Аз обаче винаги си нося и паспорта, 'щото знам ли какво може да стане и накъде да ме вейне вятъра.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
нямаш ядове 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Re: Пътуване до страна от ЕС само с лична карта?
KUM4o написа:....
Минавала съм по същия маршрут

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
KUM4o написа:Имам едно въпросче и се надявам някой да ми помогне.Тъй като следващия месец ще идва приятелката ми в Италия при мен и имам следния въпрос.Може ли тя да премине границата само с лична карта ,като пътуването е София терминал 2 до Фиумичино Рим?Когато аз заминах юни на летището ме подсетиха ,че паспорта ми изтича след 15 дни и ,че на връщане да показвам лична карта ,това ме навежда на мисълта ,че може да се пътува с нея в страни от ЕС ,но все пак да попитам хора пътува ли така.Благодаря ви много предварително.
Вече две години се пътува свободно в целия евро съюз само с лична карта

Направо немога да повярвам че питаш

Катанец ама голям

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Трябва обаче да минаваш само през страни от Евросъюза. Ако самолета ти минава над страна, която не е в съюза, силно вероятно е да ти искат паспорт. За насам може и да минеш, ама за на вън...
Vlados написа:Трябва обаче да минаваш само през страни от Евросъюза. Ако самолета ти минава над страна, която не е в съюза, силно вероятно е да ти искат паспорт. За насам може и да минеш, ама за на вън...
Как пък, че няма да ми искат паспорта, щото минавам през нечие въздушно пространство ...

Все едно като кацнеш да минеш митническа проверка през гишета на всички страни, над които си прелетял

In Ban We Trust!
То колега хубаво се пътува ,но на БГ летището ми направиха на проблем ,защо едното ми име е отпред ,а другото отзад и за какво ли още не могат да направят проблем.Самолета е директен от София и каца в Рим ,със сигурност прелита над Хърватска.vld написа:KUM4o написа:Имам едно въпросче и се надявам някой да ми помогне.Тъй като следващия месец ще идва приятелката ми в Италия при мен и имам следния въпрос.Може ли тя да премине границата само с лична карта ,като пътуването е София терминал 2 до Фиумичино Рим?Когато аз заминах юни на летището ме подсетиха ,че паспорта ми изтича след 15 дни и ,че на връщане да показвам лична карта ,това ме навежда на мисълта ,че може да се пътува с нея в страни от ЕС ,но все пак да попитам хора пътува ли така.Благодаря ви много предварително.
Вече две години се пътува свободно в целия евро съюз само с лична карта![]()
Направо немога да повярвам че питаш![]()
Катанец ама голям

- Vlados
- с две лица
-
eraziel написа:Как пък, че няма да ми искат паспорта, щото минавам през нечие въздушно пространство ...![]()
Все едно като кацнеш да минеш митническа проверка през гишета на всички страни, над които си прелетял
Викаш няма значение къде минава самолета? А кораба? Явно доста си в час. Хвала!
П.С. А какво би станало ако се наложи аварийно кацане минавайки през нечие въздушно пространство на държава извън съюза? Все едно да не кацаш, а да чакаш пилота да даде газ до следващата държава...
Не казвай "хоп" преди да си скочил...
Последна промяна Vlados на 29 Юли 2009, 22:58, променена общо 1 път
На мен лично ми се струва смешно, отделно, че ми се случва по някой и друг път годишно да прелитам над Сърбия, която по последна информация не е членка на ЕС, а не е имало проблем да летя с лична карта ...
Не казвам, че съм много в час, малко съм в час и споделям до толкова, до колкото съм
Не агитирам никого да си остави вкъщи паспорта, ако тръгва на път извън страната!
Не казвам, че съм много в час, малко съм в час и споделям до толкова, до колкото съм

Не агитирам никого да си остави вкъщи паспорта, ако тръгва на път извън страната!
In Ban We Trust!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Vlados написа:eraziel написа:Как пък, че няма да ми искат паспорта, щото минавам през нечие въздушно пространство ...![]()
П.С. А какво би станало ако се наложи аварийно кацане минавайки през нечие въздушно пространство на държава извън съюза? Все едно да не кацаш, а да чакаш пилота да даде газ до следващата държава... или на теб не ти се налага да мислиш, преди да се изказваш?
Владо, колегата е прав, гледа се началната и крайната точка, ако излиташ от София и казаш в някой ЕУ град няма нужда от паспорт

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Vlados написа:eraziel написа:Как пък, че няма да ми искат паспорта, щото минавам през нечие въздушно пространство ...![]()
Ако ще и през мозамбик да мине се тая, щом е за италия е се тая, гледа се крайна дестинация, има транзитни зони и нема проблем, колегата пише терминал 2, кораби от там нема! И да прокопаят канал некога, пак кораба е транзитна зона брат седиш у него кат немаш виза и чакаш тойто пристанище, за самолети летища, има транзитни зони, не ти требе визи, така че от европа до европа лична карта!
- Vlados
- с две лица
-
Ако някой прочете първото, което написах: Проблем може да има натам, а не насам (поради разни съображения). Ако искат да се заядат, причини ще се намерят.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2